מבוגרים או ילדים!?!?!?

basket case

New member
מבוגרים או ילדים!?!?!?

קרה לי היום משהו שהוציא אותי מדעתי. אני עושה שירות לאומי במרכז יום לקשיש. היום ישבתי בספרייה וקראתי ספר לאיזה קשיש (הוא בקושי רואה), כשבאמצע איזה קשיש אחר ביקש מים. בכניסה לספרייה עמדה פיזיותרפיסטית שעובדת במקום, ודיברה עם מישהי. שאלתי אותה אם היא יכולה להביא לו כוס מים, והיא השיבה בגסות: "לא, אני עסוקה עכשיו. לכי ותביאי בעצמך." אז הלכתי והבאתי בעצמי. אחרי איזה 5 או 10 דקות, פתאום היא מביאה כוס מים. פלטתי לעצמי: "יופי שנזכרת.." (מקודם היא דיברה אליי בשיא הגסות, ועכשיו, אחרי שכבר הסתדרתי, פתאום היא עושה טובה..?). בקיצור, בסוף היום המנהלת קוראת לי לחדרה. היא אמרה שהיא שמעה שביקשתי מהפיזיוטרפיסטית להביא מים (על זה היא אמרה: "אצלנו לא עושים ככה" - משפט מאוד מטומטם, בהתחשב בעובדה שכל, אבל כ ל הזמן מבקשים ממני להביא ולעשות, גם אם אני באמצע משהו), ושהייתה לי איזו "פליטת פה". בקיצור, אני פשוט המומה מזה.. קודם כל, למה לעזאזל הפיזיוטרפיסטית צריכה ללכת ולספר את זה למנהלת? מה היא קשורה בכלל?? אשכרה גנון! "המורה, הוא אמר לי שאני...". ושנית, למה לעזאזל המנהלת צריכה לקרוא לי ולדבר איתי על זה? מה היא חושבת שהיא, המחנכת שלי?? היא אשכרה מתנהגת אליי כמו תלמידה שלה (היא הייתה מורה בעבר). אני פשוט בשוק מהטמטום הזה... כאילו, מילא הפיזיוטרפיסטית - היא בהמה טיפשה שאף פעם לא סבלתי - אבל המנהלת..לא חשבתי שהיא כזו נעל.

resputin

New member
ואולי שי אומר,

שאם כל הרצון לעזור ולתרום בשירותך הלאומי לקשישים, אם המקום מסב לך כ"כ הרבה בעיות ואין חיבור בינך לבין הצוות, על גבול שמתישהו כבר אי אפשר, כי זה או להתמרמר או לעזוב- אולי כדאי שתשקלי לעבור מקום? אולי למוסד קשישים אחר, אולי למשהו אחר לחלוטין.?

מוּסקט

New member
ודארווין היה אומר:

או שתסתגלי או שתכחדי. יש לך באמת שתי ברירות - להסתגל או לא להסתגל. אי אפשר לשנות אנשים והעולם ברוך השם מלא אנשים קטנוניים, רכלנים, קשקשנים, טפשים ועד כהנה וכהנה סופרלטיבים. סביר להניח שעוד תפגשי בהם בכל מקום בו תהיי, לא רק בבית אבות. להסתגל כבר אמרתי?

לא תמיד הכל נגדך

הקראת ספר לקשיש. קשיש אחר היה צמא. היה לוקח לו הרבה זמן להשיג בעצמו מים לשתות, והוא חשב שאת צעירה וזריזה, ותוכלי להביא לו מים, מהר, ושלזקן שלו את מקריאה זה לא יפריע. את לא רצית לעזוב את הזקן וביקשת מהפיזיותרפיסטית. התפקיד של הפיזיותרפיסטית.. זה פיזיוטרפיה.. היא אמורה להביא מים וכו' ולדאוג לעוד צרכים של אחרים ? (לדוג', אם היא הייתה מבקשת ממך לעשות פיזיוטרפיה לקשיש ? זה היה קביל ?) היא דיברה עם מישהי. אולי השיחה הייתה חשובה לה, אולי היא באמת הייתה עסוקה. בגלל זה היא אמרה "לא, אני עסוקה עכשיו". (וגם מצאה לך פיתרון "לכי ותביאי בעצמך"..) הפיזי' דיברה עם מישהי. סיימה לדבר.. ואז היא חשבה.. היה שם קשיש צמא.. וההיא שהקריאה לקשיש ביקשה ממני לעזור לה, ולהביא מים. אני אהיה עכשיו נחמדה, אני הרי עוד אראה אותה.. אולי פעם אני אצטרך ממנה טובה ? (למשל .. לעשות פיזיוטרפיה לקשיש..
) אולי אני סתם אהיה נחמדה. הנה אני מביאה כוס מים.. למה היא אומרת לי "יופי שנזכרת ?" , במקום "תודה" ? המנהלת.. אחראית על המקום, אחראית על סדר.. על העובדים.. הפיזי' שעובדת אצלה העירה לה על משהו שהפריע לה, מן הסתם היא צריכה לטפל בזה..

למעלה