מבואס מאוד

מבואס מאוד

שלום, אני בן 27 ויש לי חברה כבר שנתיים. לפני כמה חודשים התחילה לעבוד איתי בחברה בחורה כבת 22, בחודש הראשון בקושי תקשרנו אולם לאט לאט הלכנו והתקרבנו. נהיינו חברים הכי טובים בעבודה, היא אשת הסוד שלי בעבודה ואני שלה, צהריים אוכלים ביחד וכו'. מדי פעם היינו מפלרטטים אבל זה תמיד היה ברמת הצחוק והשעשוע (מאחר וגם לה יש חבר). כדי לקצר בסיפור, אני התאהבתי קלות. כמובן, שבאיזשהו שלב זה הגיע למסה קריטית ושיתפתי אותה בתחושות שלי. היא לא הרגישה אותו דבר, אמרה שאני אומנם אחלה בחור, אבל היא לחלוטין מפוקסת בחבר שלה ולרגע לא הסתכלה עליי מעבר לידיד ממש טוב בעבודה. קיבלתי זאת בלב שלם ועברתי להתמודדות עם העובדה שלמרות שיש לי חברה שאני אוהב והייתי מאחל אותה לכל אדם ואדם, הייתי מספיק פנוי רגשית כדי "להידלק" על מישהי אחרת. עברו כמה חודשים והעניינים נרגעו, העובדה שהקלפים על השולחן עזרו לי ולאותה בחורה להיות חברים טובים, ואני התמודדתי עם השאלה לגבי הזוגיות שלי והייתי בטוח שמצאתי את התשובה בכך שאמרתי לעצמי "לא לכל סיר יש מכסה אחד, ואפשר לפגוש אנשים במהלך החיים ש"יסובבו" אותך". וזהו... שבוע שעבר היא נסעה לכמה חודשים בחו"ל יחד עם חבר שלה... מעבר לעובדה שהחא חסרה לי כי היא הייתה החברה שלי בעבודה, אני מתגעגע אליה בצורה שונה קצת וכל המחשבות שהיו לי לפני כמה חודשים חוזרות ביתר שאת - פתאום היא נראית לי הבחורה המושלמת וכואב לי שלא יצא מאיתנו משהו... כמובן שזה מחזיר אותי לבלאגנים עם עצמי לגבי הזוגיות שבה אני נמצא... מצד אחד, אני אומר לעצמי, אם הבאת את עצמך לחשוב מחשבות ולהרגיש רגשות כאלה למישהי אחרת, אז תחתוך. מצד שני, זה אולי נשמע דבר לא נכון, אבל אני באמת אוהב את חברה שלי ולא מוכן לוותר עליה... אני אוכל את עצמי עם המחשבות האלו כבר כמה ימים, החברה מתחילה להרגיש שמשהו לא בסדר, ולי אין תשובות - לא בשבילה ולא בשבילי....

אני אישית חושבת...

שאם היית מסוגל להתאהב קלות במישהי אחרת... אם היית מסוגל לפתח רגשות למישהי אחרת... אם אתה מסוגל לחשוב שפספסת בחורה שיכלה להיות "הבחורה המושלמת" בשבילך... אז... אתה תעשה עוול לחברה שלך אם לא תעזוב אותה... אני חושבת שכשאוהבים מישהי באמת... לא רואים אף אחת אחרת ממטר.. וכן ההיפך... כשאתה שלם עם החברה שלך וכל יום אתה אוהב יותר ויותר את בת זוגתך.. שזו אהבה אמיתית לדעתי.... אז ברור שלא תתחיל להתאהב באחרות כי בת הזוג שלך כל הזמן בראשך... לא תהיה מסוגל לחשוב להיות עם אחרות או להתאהב באחרות... או לחשוב... וואלה אולי זה לא זה... אם אכפת לך מחברה שלך... תפרד ממנה ותמשיך הלאה... הסיבה היחידה שתשאר איתה זה בגלל אגואיסטיות שנוח מאוד שיש לך ת'עוגן שלך....

מריוס זכריה

Member
מנהל
החיים באמת מורכבים ולא לכל מצב יש תשובה פשוטה

הקשר עם החברה לא "מושלם", וזה נורמלי. אין קשרים מושלמים. תמיד בקשר ממושך יהיו סדקים שדרכם יכנסו מחשבות על אנשים אחרים. נסה לעבור את המשבר בשקט, בלי לנענע יותר מדי את הספינה. בשלב זה אל תשתף את חברתך כי יש סיכוי שאם תשתף, זה יהיה סוף הקשר. תחשוב לאט לאט מה אתה רוצה, ותן לזמן לעשות את שלו.

האם מדובר ברגשות שאין לך אותם עם החברה שלך

המבססים סוג של קשר שאין אותו עם החברה? או שמדובר בהידלקות מתוך עייפות החומר ? יש הבדל, אתה יודע.

hagitoby

New member
זה בסדר להידלק על מישהו/י

כל עוד זה בגדר ההידלקות,האם אתה באמת "מאוהב קלות?" אין דבר כזה מאוהב קלות.. סה"כ נשמע שפשוט משעמם לך מהכיוון אליו נקלעת בחיים.. תתאפס,והמרחק יעשה לך טוב..שוב גם בהידלקות אין רע..אבל לי נשמע שפשוט משעמם לך ושאתה רציך לעשות דברים אחרים להתעסק בהם..קח את החברה לצימר תשקיע בה קצת,צא לטיולים,לך למשחק כדורגל..תשקיע במערכת היחסים שלך ותראה שהתמורה גדולה :)

I C E M A N 7

New member
תרגיע, הכל תחת שליטה

מה שאתה חווה עכשיו זה אבל על אובדן הבחורה שנדלקת עליה. לא "קיבלת בלב שלם" כשהיא הודיעה לך שהיא מפוקסת בחבר שלה, זה רק סיפור שסיפרת לעצמך. במשך כל התקופה מאז נשארת זמין להתפתחות חיובית ביניכם ושיחקת את תפקיד "הידיד הטוב" לשם כך (אסטרטגיה שכיחה עם אחוזי הצלחה לא מבוטלים). הנסיעה שלה לחו"ל הפכה את היותה בלתי מושגת לעובדה ורק עתה אתה מתמודד עם זה (ובשל כך רק עתה החברה מתחילה להרגיש). מה שאתה צריך לעשות עכשיו זה לזנוח את הבולשיט הזה "הייתי מספיק פנוי רגשית כדי להידלק על מישהי אחרת", שאני מניח ששמעת באיזו תכנית רדיו/טלויזיה פלצנית בעבר. כל אדם פנוי רגשית להידלקות בזוגיות ארוכה ושיגרתית. האפשרות הזו תהיה קיימת עם כל בת זוג, כולל "המושלמת" בת ה-22, אם הייתה נעתרת לך. אנחנו לא נמצאים עם בת הזוג הכי מתאימה לנו, אלא עם בת הזוג הזמינה הכי מתאימה לנו. זה נכון אגב גם לחברה שלך. את הסירים והמכסים תשאיר לפנטזיונרים

נעהד

New member
איך אתה מסוגל לומר שאתה אוהב את חברה שלך?!

אדם שאוהב, לא יכול להידלק פתאום על מישהי אחרת ! אתה כנראה לא באמת אוהב את חברה שלך .. כי אחרת איך אפשר להסביר את זה.. באמת שאני לא מבינה .. אולי אתה מרגיש בקשר, שהוא נהפך לשגרה? אולי הקשר לא נמצא במיטבו כרגע , רבים מרוחקים ? וזה גורם לך להידלק על בחורות אחרות ... תסתכל על הקשר שלך קודם, ותנסה לסדר אותו ולהשקיע ולתקן ורק אח"כ תוכל להגיד שחברה שלך מושלמת ושהכל טוב . ואם החברה מהעבודה היתה נענית לך ?? תעשה טובה ותיפרד מהחברה, לא מגיע לך בחורה כזאת .

זהו... זה כל הקטע...

אם הבחורה בעבודה הייתה נענית לך... היית נוטש ת'חברה שלך... לכן אני חושבת שאתם צריכים להפרד... אם זה היה זה(עם החברה).. הלב שלך לא היה פנוי רגשית למישהי אחרת... וכמו שבאה זאתי מהעבודה.. תבוא מישהי אחרת ושוב תגרום ללב שלך לפעום ולחשוב עליה... זה לא מגיע לחברה שלך... פשוט לא מגיע לה... שחרר אותה

יש בהחלט הרבה במה שאת אומרת..

אבל אולי יש אנשים שצריכים את הרגשת הפרפרים ההבטן הזו, ממש כצורך.. ולאו דווקא אולי מחפשים קשר רציני אחר. גם יכול להיות, לא?!

נעהד

New member
לדעתי זה הדבר הכי מטומטם שקיים אצל אנשים שהם

כאלה. "אבל אולי יש אנשים שצריכים את הרגשת הפרפרים ההבטן הזו, ממש כצורך.. ולאו דווקא אולי מחפשים קשר רציני אחר" שרק צריכים להרגיש את תחושת הפרפרים והאישור שהם מבוקשים . עדיין. זה דבילי, כי אני חושבת שכל אדם, תמיד יהיה מושך ותמיד יישאר אטרקטיבי כמו שהוא, ללא קשר אם הוא נמצא בקשר במיוחד אם הוא בקשר ארוך... גם אדם נשוי , תמיד יתחילו איתו בנות ולהיפך, אשה נשואה, תמיד יתחילו איתה גברים .. כמובן עד גיל מסוים שבו הם עדיין נראים טוב לגילם .. ולכן לא צריך לתת לזה להרוס זוגיות - ואנשים כאלה, שזקוקים לזה, ואז הורסים את הזוגיות, הם פשוט טיפשים...

seeyou

New member
מה שאתה מספר לדעתי זה "יחסי אנוש"

...לאט לאט הלכנו והתקרבנו. נהיינו חברים הכי טובים בעבודה, היא אשת הסוד שלי בעבודה ואני שלה." ...אני התאהבתי קלות. כמובן, שבאיזשהו שלב זה הגיע למסה קריטית ושיתפתי אותה בתחושות שלי." לדעתי כול התהליך זה בכוונה תחילה. האם המטרה שלך היה "להתקרב נפשית" או להשכיב אותה? אני מניח שחשבת שאם תצליח לעבור שלב הראשון של "התקרבות נפשית" יהיה לך קל ונוח לעבור שלב. ב"טבע" זה לא הולך ככה. אתה צריך לשדר "מיניות" ואז יש סיכוי לעורר בה תשוקה(במיוחד שהיה לה חבר). אני מבטיח לך שעוד יהיו לך הרבה "הזדמנויות" להכיר בנות=נשים "אם תמשיך לעשות את מה שעשית תמיד, תמשיך לקבל מה שקיבלת תמיד"
. יוסי

אוי, טיפשון

כל הבעיה שלך נובעת מהתפיסה המוטעית לפיה אפשר לאהוב רק בחורה אחת כל פעם - את התפיסה הזאת מקדמות, כמובן, נשים וכן הסדר החברתי המונוגמי הכללי אבל במציאות אין לה שום בסיס. כמו שאתה יכול לאהוב בעת ובעונה אחת את כל ילדייך ואת כל הכלבים, האוגרים והכינים שלך כך גם אהבתך לנשים - כרגע אתה אוהב שתי נשים וזה בסדר גמור. אז אתה רשאי להמשיך לאהוב את האשה האחרת בלב שלם רק תיזכור שאת המילה שלך נתת לזאת שאיתך וכידוע, אין לנו נכס אמיתי אחר לתת לבד ממילתנו.

אייבורי

New member
כתב פעם יונתן גפן

שבכל פעם שהוא רואה אישה לבד במסעדה קוראת ספר הוא מתאהב בה קצת. ככה זה בני-אדם, מתאהבים קצת כל פעם בפנטזיה במיוחד כאשר הפנטזיה היא נחמדה, כוסית ומצחיקה כמובן שאת המציאות השגרתית, את הכעסים את הקריזים ואת התקפות ה PMS היא שומרת רק לחבר האישי שלה וטוב שכך.

יעל717

New member
אם אתה באמת אוהב את החברה שלך,אז יהיה בסדר.

אז הייתה זקוק לקצת ריגוש ו"התאהבתה" בילדונת מעבודה.זה עוד ממש,אבל ממש לא אומר שהיא הבחורה בשבילך ושאתה הפסדתה משהו בזה שלא יצאה איתה כלום.היופי בהתאהבות הוא זה שאנו מרוכזים ברגשות ובהרמונים ולא במציאות עצמה.יכול להיות שבמציאות,אחרי שלב ההתאהבות הייתה מגלה שהבחורה הזאת בכלל לא מתאימה לך,שאתם לא מסתדרים כאשר צריך להתמודד עם יותר מארוחת צוהוריים ושיחת גומלין.אתה אוהב את החברה שלך,מסתדר איתה,מאושר איתה,אבל ברור שבקשר ארוך טווח כבר אין את הריגושים ודפיקות לב של ההתחלה. כך שתרגע,טוב מאוד שהבחורה נסעה,כך יהיה לך קל יותר לשכוח אותה,יכול להיות גם שניצלתה מצרה גדולה בזה שלא יצאה כלום ביניכם.

למעלה