מבדק ראשוני

מבדק ראשוני ../images/Emo101.gif

אני מנסה לארגן לי טבלה למבדק כלשהוא, שיעזור לי לראות איפה כל ילד נמצא, אז זה מה שיש לי לבינתיים [בקובץ מצורף] אשמח לכל רעיון נוסף. זה בשלבים מאוד מתחילים. מצאתי בגן מבדק שכולל חלק ממה שנמצא בטבלה, וגם דברים שלא הבנתי איך בדיוק בודקים אותם, כגון: תבנית [
], דגם [
], דמות ורקע.. וגם דברים שלא ידעתי לקטלג, כמו: "מה במשבצת", "מה חסר" וכו'

מבדק מוכנות - השלמות

המבדק מקיף את כל תחומי המוכנות לחשבון. חסר במבדק סעיף של ספירה לפנים וספירה לאחור. הוא אומנם תוכנן לעבודה עם לבני דיג'י אבל אפשר להשתמש בעזרים אחרים. איך בודקים תבנית - תני דוגמה למטלה כדי שאהיה בטוח שאני מבינה את השאלה. (בד"כ הכוונה היא לתבנית מספר = תפיסה גלוגבלית של המספר או לחילופין בשפה = תפיסה גלובלית של מילה) איך בודקים דגם = העתקת דגמים יש רמות שונות של דגמים ורמות קושי רבות. חשוב להתייחס לפחות לשתיים הגבוהה - דגם מוקטן והילד מעתיק אותו בעזרת חפצים מתאימים (דיג'י, צורות פלא, חרוזים...) הנמוכה = העתקה אחד לאחד דמות ורקע - יש דפים מיוחדים בנושא - אבל תמיד אפשר להשתמש בציור השבועי של המוסף "7 ימים" בידיעות אחרונות. מה במשבצת - בודק יכולת התארגנות בטריצה (מוכנות לקיאת לוח המאה, לוח הכפל...) מה חסר - לא ברור לי - שלחי דוגמה למטלה. 0 בד"כ הכוונה היא למשהוא מוכר שחסר לו חלק כמו למשל פנים ללא אף... קשור בתפיסה חזותית) במוטוריקה עדינה - חסר עוצמת הלחץ על העפרון אחיזת פנצטה לגבי משחיל חרוזים - תלוי בגודל החרוז. בלשון ואורינות מבחין בין הברות [מבחין בין צלילים מחבר הברות למילה מפרק מלה להברות מזהה צליל פותח מזהה צליל סוגר יכול להשמיט הברה מאמצע מילה. כל התחומים שציינתי אמורים להיות לילד בסוף השנה. החשיבות שיש לבדיקת בתחילת השנה היא שאפשר למקד את העבודה לנקודות הנכונות. כל קבוצת ילדים בהתאם לצרכיה. (יתכן מאד שילד אחד "ישתייך" למספר קבוצות) מקווה שהועלתי במשהו אם לא כתבתי ברור אשמח להבהיר בהצלחה דפנה

למעלה