מארק מולנדור - רשמים

DIDGIN

New member
מארק מולנדור - רשמים

לפני שבועיים הייתה הפגישה הראשונה בה שיחקתי את הדמות החדשה במערכה החדשה, ועד כה טרם התפניתי לכתוב רשמים כמו שהבטחתי, כיוון שמחר כבר בפגישה השנייה, החלטתי בכל זאת להתאמץ ולכתוב. לא הצלחתי עדיין לשכנע אף אחד אחר בחבורה לעשות את אותו הדבר, אבל אולי הם יצטרפו בעתיד. אני ממליץ לקרוא גם את שאלון ה58 שעשיתי על הדמות. חפשו אותו באחד העמודים הקודמים. מארק העריך שזו תהיה עבודה פשוטה. להגיע לעיר המחוז הנידחת ההיא, למצוא את הבחור המשונה ההוא ולהעביר לו את ההודעה, שמשום מה הייתה חתומה בתוך מכל מתכת, שמארק לא ראה בו שום מגרעת או מקום לפתיחה. מסתבר שכל אחד עושה לפעמים הערכות שגויות. כשהגיע לעיר הוא די התאכזב. איכשהו, הוא חשב שבתור בירת מחוז היא תיראה יותר מרשימה. ברור שהיא לא תשתווה לבירת תיסלור בעצמה או אפילו לבירת דוכסות בנדוויק, אך בכל זאת לא לעיר הצפופה והמוזנחת הזו הוא ציפה. לא נורא, הוא חשב, אני לא מתכוון להישאר כאן הרבה זמן. הקדמתי ביום את מועד הפגישה, עדיף שאשכור חדר ללילה באיזה פונדק, עדיף זול, יש לי דברים אחרים להוציא עליהם כסף בזמן הקרוב. למחרת הוא מצא את הנפחייה שחיפש, מקום קטן ברחוב הפלדה שהתמחה בחישול שריונות ומגינים. הוא לבש את חליפתו השנייה באיכותה (ירוקה וזרועה בדוגמאות של דבורים זהובות) וניגש לשם. את פניו קיבל בחור צעיר, גבוה וחיוור, בכלל לא מתאים לתיאור שמארק קיבל. "אולי עובד כאן במקרה בחור מבוגר יותר, גובה כזה בערך, עם צלקת ושפם?" הוא שאל, מוותר על מעטה החשאיות שרצה לסגל לעצמו כיוון שכבר הספיק לאבד את סבלנותו. "כן, זה האדון שלי," ענה לו הבחור, "הוא יחזור מחרתיים". עוד יומיים בחור הזה, חשב מארק, בטח אני אחטוף איזו מחלה, אם לא ישדדו אותי קודם, הוא לפתע נהיה ער לכמות הגדולה יחסית של מטבעות שהייתה באמתחתו. טוב, חשב, אם אני כבר כאן אולי נבדוק אם יש כאן שריון שעונה על צרכי, אחרי הכל בכל מקרה נזקקתי לאחד. הוא חלף בהבעת גועל על פני השריונות הכבדים יותר, עד שמצא חולצת שרשראות קלה. השוליה נקב במחיר שנראה למארק מופרז, והוא לא הצליח להוריד אותו למשהו שנמצא בהישג ידו של מארק, גם לא כשניסה לקנות במקום זה מותנית עור עם חיזוקי מתכת. בסוף הוא הסתפק בבאקלר, אחד המגינים הקטנים עד כדי גיחוך הללו שהמורה שלו סיפר לו איך רקדני המים המומחים משתמשים בהם יחד עם נשק באתה יד. כשבא כעבור יומיים, חרש השריונות טרם חזר. הוא המשיך לפקוד את החנות יום אחר יום, והמקום כבר נמאס עליו לגמרי, והוא השתוקק לעזוב למקום מעניין יותר, או לפחות בחזרה לבנדוויק.

DIDGIN

New member
המשך

לבסוף, לאחר שעבר כמעט שבוע מאז הגעתו של מארק לעיר, חזר הנפח. הוא לקח ממנו את ההודעה החתומה, ולא הסכים לפתוח אותה בפני מארק או לנדב מידע לגביה, ואף נתן לו "דמי שתיקה" לאחר שמארק ניסה לתשאל אותו. שמח וטוב לב, יצא מארק מן הנפחייה, בחזרה לפונדק. עודו הולך ברחוב, ולפתע הוא שומע צעדים מאחוריו. הוא עוצר לרגע בפתח חנותו של חייט, לכאורה על מנת לסקור את הבגדים המוצגים לראווה, ומעיף מבט כבדרך אגב לבדוק מי צועד שם. הוא מבחין בכמה שומרים, ונראה כאילו הם צועדים לכיוונו. הם חמושים, עדיף לשתף אתם פעולה. מארק נותן לשומרים להשיג אותו. "אם תואיל להתלוות אלינו בבקשה אדוני." המשפט לא נאמר כשאלה. מארק מתלווה אליהם. מה לעזאזל עשיתי שזה מגיע לי? שואל את עצמו מארק בשעה שהוא מובל כבול בשלשלאות יחד עם ארבעה אנשים נוספים ברחובות העיר. האם ה"הודעה" הייתה משהו לא חוקי, איזה רעל או כישוף אפל? אולי הודעה לקבוצה המתנגדת לשלטון? הוא מעיף מבט אחורה באלו שצועדים אתו, חבורה משונה. מארק מבחין שאחד מהם לבוש בחולצה של שריון שרשראות הדומה לזו שצדה את עינו של מארק בנפחיה. הוא אמנם כבול כמוני, אבל יש בו משהו מאיים, חושב מארק ומפנה ממנו את מבטו. אחריו פוסע לא אדם אלא אלף, שנראה מוטרד מן הכבלים כאילו לא היו יותר מצמידים. בסוף הטור צועד בן-מחצית קטן, גורר אחריו אדם חסר הכרה ופצוע. בחור משונה, לבוש בעורות ומכוסה בקעקועים, עם שיער ארוך ומזוהם. אולי פרא? מארק מפנה את מבטו ולא טורח לחקוק את מראם ותווי פניהם. במהרה תסתדר אי ההבנה הזו, וישחררו אותי, הוא חושב, וממשיך ללכת בגאון, כאילו הוא מוביל את השומרים, ולא להפך. אל תראה להם שאתה חלש.

DIDGIN

New member
המשך להמשך

ניסיונותיו לפנות בשאלות לשומרים נענים בשתיקה מאיימת ובנפנוף של אלותיהם. לאחר מכן הוא גם מוותר מראש על הניסיון לבוא בדברים עם שאר הכבולים בנוכחות השומרים. לבסוף הם מגיעים לאיזה בניין משמר מבוצר, מורדים למרתפים ומושלכים לתא כליאה. "מה הולכים לעשות אתנו?", שואל מארק את השומרים ונענה באיום ובדרישה לסכור את פיו. לאחר שהשומרים נועלים את התא והולכים, הפרא מתעורר, ומארק מנסה לדובב אותו ואת השאר. "אז, על מה אתם יושבים?", הוא שואל בבדיחות הדעת. להפתעתו, בן המחצית עונה לו באלפית, שפה ששליטתו של מארק בה איננה מושלמת. "תדבר באלפית", הוא אומר ומחווה לעבר הפרא, "זו השפה היחידה שהחבר שלי מבין". אדם שלא מבין את השפה האנושית? זה בלתי ייאמן, אפילו אצל פרא, הרי היא בשימוש בכל רחבי היבשת. נראה שהפרא אכן לא מבין, לפי המבט שעל פניו. השניים האחרים לא משיבים, מתעלמים במופגן ממארק. טוב, אז גם אני אתעלם מהם. למה הם הביאו אותי לכאן כאילו אני איזה פושע פשוט? פתאום הוא נזכר במשהו שאחד האבירים סיפר לו, ומבין. הרי מה עושים היום עם פושעים ואסירים? במקום לתת להם להירקב בכלא או להרוג אותם, שולחים אותם לשמש כחותרים במיריקווסט. המיריקווסט. ספינת המלחמה האגדית שנבנתה ע"י שליטי תיסלור בעבר על מנת למגר את איום שודדי הים. ולאחר מכן הם השתמשו בעוצמתה כדי להפוך למעצמה ימית. זו חייבת להיות היא. מסופר שרוב החותרים מתים שם בשלב זה או אחר, ורק מעטים שורדים את התקופה שנגזרה עליהם. מה אם השמועות נכונות, וכבר נבנה צי שלם של ספינות כאלו? אולי אין מספיק פושעים בממלכה בשביל לאייש את הצי, אז הגיע תור האנשים התמימים? מה לעזאזל קורה כאן? פתאום הוא מרגיש עייף. נראה לי שאני אישן על זה. אולי מחר הכל יתבהר.

DIDGIN

New member
המשך להמשך להמשך

קולות הסוהרים והשומרים מעירים אותו, כאשר הם מכניסים לתא שני אנשים נוספים. אדם נמוך ושמנמן עם פני איכר, ואיש זקן שנראה כאילו איננו מסוגל לעמוד על רגליו. הם משליכים את האיכר בפינה, ואז כמה מהם שולפים את אלותיהם, ומתחילים לחבוט בזקן. כעבור שניות, האלף קם ממקום מושבו וצועק "עזבו אותו!". והם אכן עוזבים. עוזבים כדי לטפל באלף. שוטה, הוא עוד עלול להביא את כולנו לגרדום. כמה מהשומרים מתקרבים עתה למארק ולאחרים באלות שלופות, ומארק חושב פתאום שאולי זה לא משנה, אולי לא תהיה דרך לצאת מזה לחופשי. הבחור המפחיד תוקע בשומר שבא מולו מבט שיכול להחמיץ חלב. השומר נסוג צעד אחד אחורה וקורא לעוד שניים, בזמן שהאסיר שולף פגיון ממגפו, ובן המחצית גם כן. אילו רק הייתי עושה זאת גם, חושב מארק בצער, או אילו לא היו לוקחים ממני את הסיף. הוא חושב אם לנסות לפרק אחד מן השומרים מנשקם בזמן שהם עסוקים עם המפחיד. לפני שהוא מספיק לפעול הם מוכרעים על ידי השומרים, שחובטים בכולם, וגם בו, מכות הגונות, ועושים את צורכיהם על הפרא. לאחר מכן הם מובאים בפני שופט. השופט פונה קודם אל מארק. "אתה מואשם בכך שלפני שבוע נכנסת לחנותה של תופרת אחת, ושדדת אותה באיומי נשק". מארק ממהר להכחיש, אך השופט קורא לה להעיד. אישה זקנה ועלובה שמארק מעולם לא פגש נעמדת על שולחן העדים, ובקול רועד מאשרת את ההאשמה. "באמת שמאדם במעמדך שיש לו מספיק כסף לא הייתי מצפה לדבר כזה," אומר השופט, ומארק מבין שאין אדם באולם שיאמין לו כעת. מארק ממהר לדרוש משפט בקרב, והשופט צוחק לו בפרצוף. מארק המיואש עושה צעד קדימה, ומתחיל לצעוק על השופט. "אני יודע מה אתה מתכנן! אין מספיק חותרים על המיריק…" מארק לא מצליח לסיים את המשפט כיוון שאחד השומרים הולם בפניו בחבטה שוברת אף ומרופפת שיניים, בזמן שהשני מושיב אותו בכוח. יתר המשפט עובר עליו בטשטוש חושים קל, ומארק לא מצליח לקלוט את שמותיהם של האחרים, ואך בקושי את פשעיהם. האלף, שככל הנראה עוסק בכשפים, מואשם בהטלת קללה על איזו נערה, הבחור המפחיד מואשם בריגול, הסתה, וניסיון התנקשות באציל זה או אחר שמארק לא מזהה את שמו בין אלו המוכרים לו, ובן המחצית מואשם בגניבה. הפרא פשוט יורק על השופט לפני שזה מתחיל לדבר ומתחיל לצעוק באלפית, למרות שהיא נשמעת מאוד שונה מהאלפית שמארק רגיל אליה משהו כמו "בני אדם ארורים…חטפתם אותי…כלאתם אותי…" לאחר שהוא "מושתק" על ידי השומרים השופט לא טורח להקריא את האישום נגדו ועובר ישר לגזר הדין, שהננו אחיד לכולם – עשרים שנה על המיריקווסט. מארק והשאר מובאים לחדר אחר, ומסבירים להם ששם יקעקעו אותם כדי שאם אי פעם יברחו, יוכלו לזהות אותם כעריקים. מארק צורח ולאחר מכן מתעלף כשהוא נכבל ובחור שרירי עם מסכה שחורה על פניו מקעקע על גבו סימן של עין בעזרת חותמת ברזל לוהטת. הוא מתעורר בתוך קרון סורגים, יחד עם שותפיו לתא (כולל הזקן). בצדדים רוכבים חיילים חמושים שאוסרים עליהם לדבר. לאחר כמה ימים, בזמן שהם עוברים ביער, נורים פתאום חצים על החיילים. העגלה נעצרת, וליד הקרון נעמדים שלושה אנשים בבגדים שחורים וקשתות שחורות, אדם, אלף ובן-מחצית. הם לוקחים מפתח מאחת הגופות ופותחים את הקרון. האיש בשחורים מחבק את הזקן. "אבא, אבא, מה הם עשו לך?" הוא קורא. "אני מציע לכם לקחת מה שאתם יכולים מן הגופות הללו ולדהור עם הסוסים מזרחה, לצד השני של ההרים, אל מחוץ לתחום השלטון של תיסלור, שם יהיו לכם פחות צרות. מארק מנסה לתחקר אותם, לשאול אותם מי הם ומה הם, אך הם מתעלמים ממנו. מארק פונה מהם לבסוף, לראות אם יש משהו בעל ערך על הגופות. החיילים מצוידים בדיוק כמו השומרים שתפסו אותו: שריונות מתכת כבדים, אלות מתכת קלות וקשתות. מארק מסתכל בגועל על השריון המגושם וחתיכת המתכת הקהה, אך בכל זאת פושט את בלויי הסחבות שנתנו לו, לובש את בגדיו ושריונו של אחד החיילים, לוקח את כלי הנשק וכמה מטבעות שהיו עליו, ועולה על אחד הסוסים. נראה שהבחור המפחיד כבר הספיק לבזוז את המתים ולרכב מכאן, מארק לא רואה אותו בשום מקום. הפרא רוכב לכיוון יללות זאב שנשמעות מעומק היער, כמה טיפשי מצדו. בינתיים האלף ובן המחצית מתווכחים. האלף מתכוון לחזור לביתו, שכנראה נמצא במחוז שממנו הם יצאו, ואילו בן המחצית, קטן מדי מכדי לרכוב בעצמו, מנסה ללא הצלחה לשכנע אותו לשנות את דעתו. לאחר שהאלף רוכב משם, מארק מציע לבן המחצית לעלות ולרכב אתו מזרחה, ולאחר כברת דרך מתחיל לתהות אם ניתן לבטוח בו, ומבין שלא שאל אפילו לשמו.

DDN

New member
../images/Emo45.gif אהבתי.

האם ה"נאשמים" האחרים הם הד"שים האחרים? או שאתה משחק פה אחד על אחד?

DIDGIN

New member
אתמול היה אומר להיות סשן

אבל הוא בוטל ולא הודיעו לי ולאחד השחקנים, שנסע איתי עד לבית של השה"מ. כיוון שבכל זאת היינו שם, וזה היה השחקן שדמותו עלתה איתי על הסוס אז הוא עשה סשן קצר רק עם שנינו, אבל אני כבר אדבר עליו בפוסט של הסשן המלא הבא שעשוי להיות רק בעוד שלושה שבועות. שבוע הבא אני מעביר לקבוצה שאני משה"מ סשן חשוב וגורלי במיוחד, אבל הם לא נוהגים לכתוב על מה שקורה איתם.

למעלה