מארטלים ופלורנטים

מארטלים ופלורנטים

נכון לסוף סופת החרבות, תמיכת בית פלורנט שייכת לסטאניס, והלאניסטרים הפקיעו מהם את אדמותיהם ונתנו אותם לטיירלים. אבל כרגע סטאניס אינו רלוונטי בדרום, והוא משקיע את כוחו בצפון. האם לדעתכם יכול להיות מצב שהמארטלים ינסו לכרות ברית עם הפלורנטים נגד הטיירלים? אנחנו יודעים שיש יריבות בית בית פלורנט לבית טיירל, וכבר ראינו לאן מובילה יריבות בין לורד שליט לוואסאל- בתי בולטון ופריי שכרתו ברית עם הלאניסטרים נגד הלורדים השליטים שלהם סטארק וטאלי. אין סיבה שתקדים זה לא יחזור גם בדרום. השאלה היא מי מנהיג כרגע את בית פלורנט, ומי נמצא בברייטווטר. אלסטר פלורנט כלוא בדרגונסטון (או שאולי כבר הוצא להורג), ואקסל פלורנט כנראה נמצא עם סטאניס. אבל ייתכן שלפני שיצא לקרב, אלסטר השאיר מישהו כנציב בברייטווטר (אולי את אחיו קולין). ואנחנו יודעים שגארלאן עוד לא יצא לשם, לפי הפרק של סרסיי מ"משתה לעורבים". זה אומר שברייטווטר עדיין עצמאית, וזה יכול לפתוח פתח למארטלים לכרות איתם ברית, ואז הם יילחמו בגארלאן שיבוא להשתלט עליהם. ושוב פינת הPOV המסתורי: לפי השערה זו, זה בהחלט יכול להיות גארלאן טיירל, שיספק לנו נקודת מבט על ההתרחשויות בדרום מהצד הטיירלי, וגם על הפלורנטים. מה דעתכם? לדעתי זה די מתאים למרטין לקחת אירוע שהוזכר עד כה מעט מאוד (מסירת אדמות ברייטווטר לגארלאן טיירל) ולהפוך אותו למרכזי בעלילה.

myochay

New member
הגיוני אבל

אני לא בטוח מה הכוח שנשאר לפלורנט. בהתחשב בקרב על הבלקוואטר שם רבים מהם או נהרגו או עברו ללאניסטרים. ואני מניח ששאר הכוח שלהם נמצא עם סטאניס בצפון.

אבל כמו שרוב עשה כשיצא לקרב

הוא השאיר את אחיו כלורד ואת רודריק כנציב ועוד אנשים בשביל להגן על הטירה. הוא לא נטש את וינטרפל. כך גם לורד אלסטר, אני בטוח שהוא לא נטש את ברייטווטר אלא השאיר בה אנשים. האנשים האלה יכולים לחבור למארטלים נגד גארלאן.

myochay

New member
אם רודריק הצליח לגיס 2000 איש

בכול הצפון לפלורנטים אין יותר מ500 איש שזה מגוחח לגמרי אני רואה רק אפשרות שהמארטלים שתמשו בזיקה הגדולה יותר של הפלורנטים למלכות מישור הנהרות כדי להצדיק עוד יותר מלחמת חורמה בטירלים

לא נכון

אתה שוכח שגם אם רודריק גייס את כל כוחות הצפון בצפון אין הרבה אנשים ולכן המספר מועט, אבל הפלורנטים לעומת זאת באים מהreach כך שהם יכולים לגייס כמות אנשים גדולה. הזכירו איפהשהוא שמייס נשאר בhighgarden עם 10,000 איש כך שהפלורנטים כנראה גם השאיר חיל מצב חזק בברייטווטר. לגבי האפשרות של להצטרף למרטלים לדעתי אין הרבה סיכויים כי הם נאמנים לסטאניס בצורה טוטלית והם יודעים איך הוא מעניש בוגדים, הסיכוי היחיד שהם יצטרפו למישהו אחר לדעתי הוא שהם יישבעו אמונים לגארלן טיירל כאשר יגיע לטירתו(כי אני מניח שהוא יביא איתוכוח גדול כדי לכבוש אותה). נ.ב הייתי בחו"ל כמה ימים כך שלא יכולתי להגיב ובספטמבר אסע שוב עד לתחילת ינואר כך שלא אוכל להגיב הרבה זמן.

מה?

מתי אתה נוסע?למה? איך עוד לא סיפרת לי?
טוב אז נסיעה טובה למרות שאני עוד אפגוש אותך

אני נוסע כי

לאבא שלי יש משהו מהעבודה שם ואמא לא רצתה שהוא ייסע לבד אז כולם באים איתו. את כל הפרטים אני אגיד לך בטלפון כי זה לא המקום לזה. דרך אגב למישהו יש איזה אתר או משהו עם המספר של החיילים שכל בית יכול לגייס(כולל בתים קטנים)?יש כזה דבר בכלל?

לא יודע עד כמה הנאמנות היא טוטאלית

בוא נניח שקולין פלורנט (או כל פלורנט אחר) שולט כרגע בברייטווטר, ונסתכל על הדברים מנקודת המבט שלו: מן הסתם הוא כבר קיבל את ההודעה על הפקעת אדמותיו, והוא יודע שסטאניס לא יכול לעזור לו, גם כי אין לו סיכוי מול לאניסטר וטיירל, וגם כי הוא נמצא כרגע בצפון. כלומר, ניתן לומר שסטאניס איכזב אותם. בנוגע לטוטאליות- לא כל הפלורנטים הם כמו אקסל. מנקודת המבט של בית פלורנט בברייטווטר, המצב הוא כזה: הם נשבעו אמונים לסטאניס, ונענשו על כך בהפקעת אדמותיהם. המלך שנשבעו לו למעשה הפקיר אותם, וכבר מאוחר מדי להישבע אמונים ללאניסטרים- הטיירלים לא יסכימו לכך בחיים לאחר שקיבלו את ברייטווטר. הם יודעים שזה עניין של זמן עד שגארלאן יבוא בראש צבא גדול וישתלט על הטירה. ואז הם שומעים שבדורן הכתירו את מירסלה ומתכננים מלחמה בבית טיירל ובלאניסטר, אז מה ימנע מהם לקפוץ על ההזדמנות ולהציע לבית מארטל את תמיכתם בתמורה להשבת אדמותיהם (ואולי גם הכרה בזכותם לרמות גנים?). אחרי הכל, אין להם כבר מה להפסיד. וגם למארטלים אין מה להפסיד בברית הזאת. בית אצולה במצוקה בעל יריבות עם הטיירלים וטענה לזכות על רמות גנים יכול רק להועיל. ניתן גם לערוך ברית נישואין בית הבתים, להשיא את קוונטין לאחת מבנות פלורנט או את אחת מנחשיות החול לאחד מבני פלורנט (נכון שהן ממזרות, אבל לא נראה לי שהפלורנטים במצבם יוכלו למחות על כך. עובדה שגם טייווין הצליח להשיא את ג'וי, אחייניתו הממזרה, לאחד מבני פריי במסגרת הברית). אם ייערכו נישואין כאלה ורמות גנים תינתן לפלורנטים, זה יבטיח לבית מארטל שליטה בכל הדרום. אם לאחר מכן הם יצליחו להושיב את מירסלה על הכס במעלה מלך, אז הדרך לשליטה בווסטרוז תהיה סלולה בפניהם.

כמובן ../images/Emo98.gif

מן הסתם זה גם מה שטייווין דאג לעשות עם ג'וי- שימו לב שברשימות היוחסין היא מתוארת כ"ג'וי" ולא "ג'וי גבע".

למעלה