מארזי שי לחג

מארזי שי לחג

שלום חברים.
ברשותכם, דקה למחשבה:
לקראת ראש השנה והחגים, כולנו קונים מארזי שי לחג. מי כמעסיק לעובדיו ומי כמתנה למשפחה וחברים.
בתקופה האחרונה, שהמשק לא נמצא בשיאו, אנחנו שומעים יותר ויותר על הקשיים שבהם נמצאים העסקים הקטנים.

אני רוצה להציע לכם (ליתר דיוק, לבקש), שאת היינות ומארזי החג שלכם תרכיבו מיצרני בוטיק.
יצרנים קטנים ובינוניים. עסקים משפחתיים לרוב. לרובם אין בר-קוד או זרועה שיווקית שתביא אותם לסופרים, אבל הם מפצים על זה באהבה והמסירות שלהם למוצר. ותאמינו או לא, הרבה פעמים מרגישים את זה בטעם!

הרעיון עלה אצלינו עוד בשנה שעברה לאחר אירועי המחאה החברתית והשנה המודעות לאופציה הזאת רק הולכת וגדלה.
אין צורך בגילוי נאות כי כולם יבינו מי אני, אבל לא מדובר פה בפרסומת מכיוון שלרוב תוכלו למצוא יינות בוטיק כמעט בכל חנות יין ואם לא מציעים לכם - תבקשו!

כפי שציינתי, זו ממש לא פרסומת אבל במידה ומנהלי הפורום יחליטו, הם מוזמנים למחוק/לערוך את ההודעה שלי.

ושיהיה לכולנו חג שמח

כן ולא

יקבים גדולים זה בד"כ ערובה לאיכות וניקיון של היין
יקבי בוטיק - יש חמישה שאני סומך עליהם (אני מדבר על יינות יקרים) ויש מצד שני עשרות שלוקחים 150 שקל ויותר על יינות שלא יכולים להתחרות בגמלא
אהבה ומסירות זה חשוב אבל זה לא תחליף לידע מקצועי ולהגיינה - מה שחסר בכמה יקבים קטנים

אם הייתי צריך להמליץ למישהו שלא מבין מה לבחור בטווח המחיר הגבוה - הייתי מכוון אותו דווקא ליקבים הגדולים - שם יש פחות איפה ליפול

צודק, אבל עצם הרעיון נכון

יקבי בוטיק אכן בעייתיים מאוד בכל הקשור לאבטחת האיכות ואפילו בעקביות הטעם של אותו המוצר בין מהדורה אחת לשניה. מצד שני, לא פעם נתקלתי בפנינים של ממש מתוצרת יקבי בוטיק והמחיר פחות מ-120 ש"ח (אם כי אציין שלא בחרתי בעצמי אלא הסתמכתי על המלצות).

לנושא עצמו, יש פה נקודה מאוד חשובה. יקבי הבוטיק הם החיבור לפורום, אבל הנושא הרבה יותר רחב. חשוב מאוד לא לשכוח את העסקים הקטנים. לא רק היקבים, אלא המחלבות שעושות גבינות נהדרות, הדבש, הפירות והירקות ובכלל. אני חושב שמארז שמוכרב מיצרנים קטנים הוא רעיון מדליק ולגבי איכות היין - בטוח לא פחות טוב מהזבל ששמים בחבילות של עלית.

אני גם לא מסכים להכליל רעה על יקבי הבוטיק

ממרגלית, קסטל ועוד כמה אפשר לקנות יין בעיניים עצומות ולדעת שמקבלים איכות מצויינת בעד הכסף.

העניין הוא שאם הייתי צריך לבחור באקראי (או בהמלצת מוכר שאני לא מכיר ולא סומך על האינטרסים שלו) - יש פחות סיכוי ליפול בקניה מיקבים גדולים

למעלה