מאקרו עמוד 92 שאלה 14

• פותח הנושא rvr2
  • פורסם בתאריך

rvr2

New member
מאקרו עמוד 92 שאלה 14

הבנייה של ad שונה בין משק א וגם שמזיזים את ad התזוזה שלהם שונה איך נדע לגבי הריבית והשכר הריאלי?

תשובה...

לא מעניין אותי איך AD נראית. יודעים דבר אחד: התוצר (בטווח הקצר) במשק א' יהיה גדול יותר (תשרטט IS-LM ותראה...) לכן,תשובה 1 נכונה (שוב,תווכח מהגרף). לגבי הטווח הארוך, התוצר יהיה אותו תוצר מקודם ולכן השכר הריאלי יהיה זהה ב2 המשקים (2 לא נכונה).משק ב' יצטרך עליית מחירים גבוהה יותר כדי לחזור לשיווי משקל (ולכן גם השכר הנומינלי בה גבוה יותר - 4 לא נכונה).עקומת AD זזה ע"פ גודל התזוזה מהתוצר בש"מ עד לתוצר בטווח הקצר ולכן AD תזוז יותר במשק א' (3 לא נכונה).

rvr2

New member
יאיר

אתה אומר בעצמך שהתזוזה של ad תהיה גדולה יותר במשק א אז אני הבנתי שגם בטווח הקצר וגם הארוך המחירים יעלו יותר במשק א ( כי ad של משק א זזה יותר) ולכן ראיתי שבשוק העבודה ld של משק א עולה יותר ואז יוצא לי שהשכר הנומינלי של משק א גבוה יותר ואז גם תשובה 4 אם תוכל תגיד לי איפה הטעות תודה ומסיבה שאמרתי תשובה 3 אינה נכונה לסיכום למה תשובה 4 אינה נכונה? שבת שלום

אתה צודק,אני חוזר בי.

בגלל שAD זזה במשק א' יותר,גם עליית המחירים אצלו תהיה גבוהה יותר.מה שאומר שהשכר הנומינלי עולה ביותר. לסיכום,כנראה שיש תשובות נכונות.

למעלה