מאפי השבת שלי

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
פיצה על פי קרין גורן

פיצה מתכון בסיסי קרין גורן ששת מאפים עמ' 52 חומרים ל-2 פיצות דקות 30*40 לבצק: 1/2 3 כוסות (500 גר') קמח לחם 1/2 שקית שמרית 25 ג' (16 גר' שמרים יבשים) 1/4 1 כוסות מים פושרים (300 מ"ל) 1 כף דבש 1/2 1 כפיות מלח הכנה: לשים קמח ושמרים, מים ודבש קלות ומוסיפים מלח ולשים 10 דק'. בצק מבריק נדבק קלות לתחתית. מכסים ומתפיחים עד להכפלתו. מחממים תנור ל-250 מעלות. מרדדים לעובי חצי ס"מ, מורחים הרוטב והתוספות ואופים 10 דק'. אני אפיתי על אבן שמוט שהוכנסת חצי שעה קודם לתנור בתוך תבנית מחוררת. לתוספות 2 כוסות רוטב עגבניות לפיצה, גבינה, זיתים הכנת הרוטב (כמות כפולה לארבע פיצות): מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים בצל קצוץ, מוסיפים 4 שיני שום קצוצות ומטגנים קלות. מוסיפים ק"ג וחצי עגבניות חלוטות קלופות חתוכות לקוביות 2 דקות. מוסיפים כוס וחצי מים, מלח ,פלפל כפית אורגנו יבש וכף סוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים חצי שעה עד שהרוטב מסמיך.

ak5

New member
עוגת גבינה וקרם שוקולד

אילתור כשלא יצא מה שרציתי. הכוונה היתה להכין עוגה של שולה מודן אך הקרם יצא נוזלי ולכן שמתי ביסקוויטים בתחתית התבנית, שפכתי את קרם הגבינה לאחר שעורבב עם כפית גלטין מומס מעליו ביסקוויטים טבולים בנס קפה ומעל קרם שוקולד מוקצף מעוגה אחרת. להלן 2 המתכונים: עוגת גבינה קרה משולשת / שולה מודן - מתוך הספר "בישולה" עוגת גבינה קלה ומיוחדת בצורתה. מי שאין לו חשק לגיאומטריה, יכול להכין עוגה מלבנית על בסיס ביסקוויטים, שעליהם תערובת הגבינה, ומעל עוד שכבת ביסקוויטים וציפוי השוקולד. חומרים: לתערובת גבינה: 200 גרם מרגרינה מרוככת 1 כוס סוכר 500 גרם גבינה לבנה 5% 1 ביצה קליפה מגוררת מלימון אחד 1 כפית רום 50 גרם צימוקים 18 ביסקוויטים מאורכים גדולים 'פטי בר' נייר אפייה לציפוי: 2 כפות חלב 2 כפות קקאו 2 כפות סוכר 50 גרם מרגרינה או חמאה אופן ההכנה: 1. שמים בקערת המערבל את המרגרינה, ומערבלים. מוסיפים בהדרגה תוך ערבול את כל חומרי תערובת הגבינה, חוץ מהצימוקים. מוסיפים את הצימוקים בבחישה ידנית. 2. עורכים על נייר אפייה שלוש שורות צמודות של ביסקוויטים (בכל שורה 6 ביסקוויטים). משטחים את תערובת הגבינה על השורה האמצעית, ומרימים את השורות החיצוניות למשולש. עוטפים בנייר האפייה, ומעבירים למקפיא לכמה שעות. 3. להכנת הציפוי: שמים בסיר קטן את החלב, הקקאו, הסוכר והמרגרינה, ומחממים על אש קטנה לתערובת חלקה. מסירים מהאש, ומערבבים במהירות את החלמון. מסירים את הנייר מהעוגה, מושחים את הציפוי על העוגה, ומחזירים למקרר. קרם השוקולד המוקצף: לקרם השוקולד 100 ג' שוקולד מרי שבור לקוביות 1 מכל שמנת מתוקה 1 כפית קורנפלור 3 כפות חלב 1 כפית אבקת ג'לטין 3 גר'. 2 כפות מים 1 כף ברנדי 3. קרם השוקולד: ממיסים שוקולד בבן מארי. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים לקרם חלק. שמים את הקורנפלור והחלב בקערה ומערבבים עד למרקם חלק. מוסיפים לשוקולד המומס. שמים הג'לטין והמים וממיסים ומוסיפים לסיר. ממשיכים לחמם כחמש דקות עד שמתקבל קרם חלק. מסירים מהכיריים ומוסיפים הברנדי. מצננים 10 דק' תוך ערבוב מדי פעם. מאחסנים חצי שעה במקרר. מוציאים ומשהים בטמפ' החדר לאחר מכן מקציפים. הוספתי עוד שמנת מתוקה להקצפה. לעוגה זו השתמשתי בחצי כמות.

nillyy

New member
עוגת סולת

מהכמות הזאת יצא לי שתי תבניות כמו בתמונה אחת פיזרתי שקדים טחונים ובשניה קוקוס. החומרים: 2 1/2 כוסות סולת ½ כוס שמן קליפה מגוררת מחצי לימון 1 שקית אבקת אפייה 1 שקית סוכר ווניל 4 ביצים מופרדות 2 כוסות מיץ תפוזים קליפה מגוררת מחצי תפוז שליש כוס סוכר לסירופ: שני שליש כוס סוכר 1 כוס מים מיץ מחצי לימון אופן ההכנה: מערבבים את החלמונים עם השמן, סוכר הווניל, קליפת הלימון, קליפת התפוז ומיץ התפוזים. מוסיפים את הסולת ואבקת האפייה. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה ומקפלים לתערובת. יוצקים לתבנית מלבנית משומנת ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות. מרתיחים את חומרי הסירופ ביחד עד שהסוכר נמס כולו והנוזל הופך לסירופ. נועצים בעוגה החמה סכין בכל מיני מקומות על מנת שהסירופ יחלחל פנימה. יוצקים את הסירופ על העוגה. מבוסס באופן חופשי על מתכון של קארין גורן.

ak5

New member
אנא שרשרי במקום אחר. שרשור זה כולל את מאפי

השבת שלי. תודה ושבת שלום

ak5

New member
עוגת שוקולד ותפוזים פרץ פסקל

עוגת שוקולד ותפוזים פרץ פסקל עוגת השבוע עמ' 34 300 ג' שוקולד מריר 200 ג' חמאה 8 ביצים מופרדות 1 כוס סוכר 1 כוס מיץ תפוזים 300 ג' שקדים טחונים 1 כף קליפת תפוז מגוררת לציפוי 100 ג' שוקולד חלב 50 ג' שוקולד מריר 50 ג' חמאה 3 כפות שמנת חמוצה 3 כפות מיץ תפוזים תבנית קפיצית 26 מחממים תנור לחום 170. שמים שוקולד בסיר עם חמאה, ממיסים תוך בחישה לקרם חלק. מקציפים חלמונים במערבל, מוסיפים סוכר, מוסיפים השוקולד המומס ומיץ תפוזים. במערבל חשמלי מקציפים חלבונים. מוסיפים מחצית מהקצף לבלילה ומערבלים. מוסיפים שקדים וקליפת תפוז, מערבבים ומקפלים מחצית קצף שניה. משמנים תבנית, אופים 45 דק' עד שקיסם ננעץ ויוצא יבש. מצננים 10 דק'. ציפוי: ממיסים שוקולד וחמאה, מסירים ומוסיפים תוך בחישה שמנת חמוצה כף אחר כף, בוחשים מיץ תפוזים. מצפים ומקררים כמה שעות

ak5

New member
פרוסות תמרים –שוקולד דנית סלומון

פרוסות תמרים –שוקולד דנית סלומון מתוך בקלי קלות תבנית: מלבנית 23*35 משומנת היטב או עם נייר אפיה חום – 180 מצרכים לבצק: 3/4 כוס אגוזי מלך 1/2 כוס סוכר 3/4 1 כוסות קמח 3 כפות אבקת קקאו 150 ג' קוביות חמאה למלית: 3/4 כוס סוכר 3 כפות אבקת קקאו 3/4 כוס מים רותחים 75 ג' קוביות חמאה 100 ג' קוביות שוקולד מריר 250 ממרח תמרים 4 ביצים גדולות 2 כפיות תמצית וניל 2 כפות ברנדי או רום אבקת סוכר לעיטור הכנה: בצק: שמים אגוזים, סוכר, קמח וקקאו במעבד מזון ומפעילים למספר שניות. מוסיפים חמאה ומפעילים עד לקבלת תערובת פירורית אחידה. מוסיפים מים לפי הצורך רק כדי להרטיב מעט את הפירורים. משטחים בתבנית ואופים 20-25 דק' עד שהבצק תופל קצת והשכבה העליונה יבשה למגע. מלית: מערבבים סוכר וקקאו בסיר בינוני. מוסיפים מים רותחים ומערבבים עד לתערובת חלקה. מוסיפים חמאה ומחממים מעל להבה נמוכה עד שנמסה והתערובת מגיעה לרתיחה עדינה. מסירים מהאש ומוסיפים השוקולד. מניחים 2-3 דקות לריכוך ומערבבים. מוסיפים תמרים, ביצים, וניל ורום וטורפים היטב. יוצקים על החלק האפוי ואופים עוד 25 דק'. חותכים לפרוסות ובוזקים אבקת סוכר.

ak5

New member
עוגת שוקולד שזיפים קמיל רופ

עוגת שוקולד שזיפים קמיל רופ קונדיטוריית books for cooksמתוך זמנים מודרנים רוני ונציה חומרים 150 ג' שוקולד מריר 225 ג' חמאה רכה 1 כוס (225 ג') סוכר חום בהיר 4 ביצים מופרדות 100 מ"ל (שליש כוס ועוד 2 כפות) רום כהה 200 ג' שקדים טחונים 1 כפית אבקת אפיה 250 שזיפים מיובשים מגולענים אבקת סוכר לקישוט תבנית 24. אני אפיתי ב- 26 הכנה: מחממים תנור ל170 מעלות ממיסים השוקולד בבן מרי ומצננים במעבד מזון מקציפים חמאה וסוכר כמה דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים החלמונים זה אחר זה תוך ערבוב אחרי כל אחד. מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים וגם שקדים טחונים ואבקת אפיה. מעבירים לקערה. מקציפים חלבונים לקצף רך ובהמשך לגמיש ויציב. מוסיפים את הקצף לתערובת בפעמיים. חותכים השזיפים לחתיכות גסות מוסיפים כף קמח ומערבבים שיתקמחו היטב. אופים 45 דק' עד שקיסם יוצא כמעט נקי. בוזקים אבקת סוכר לפני הגשה.

איזה שבת שוקולדית יש לכם!

אהבתי!! אני מתה על שוקולד והשילובים האלו מפתים ממש. (גם פיצה אני אוהבת והפיצה הזו נראית מעולה, אבל השוקולד לוקח בגדול!) איזו עוגה הכי אהבתם מהשוקולדיות?

DUKASIT

New member
AK כמו תמיד העוגות נראות ניפלא ../images/Emo13.gif

(וגם העוגת סולת של נילי נראית ניפלא)
שבת שלום

Y A E L I 37

New member
הרגת אותי סופית ../images/Emo13.gif

אוחחחחחחח איזה עוגות מתוקות. אין עליך אהבתי הכל
. נראה מאוד ביתי ומגרה. למרות הדיאטה הייתי מתגנבת לביתך וחוטפת כמה פרוסות.
יישר כח ותמשיך כל שבוע להוציא לי את העיניים

יאמיי כל הכבוד לך../images/Emo24.gifתמיד מצליח

לעורר את בלוטות הטעם העוגות נראות סוף הדרך שתהייה לכם שבת יפה מתוקה וטעימה

pirge

New member
Ak מאפים נהדרים.הריח מגיע עד לכאן.משהו משהו..

למעלה