מאפינס תפו"ע

מאפינס תפו"ע

שלום לחברי הפורום, אני מעוניינת להכין מאפינס ממתכון עוגת תפוחי העץ של רקדנית הרוח. (המתכון שלה מצורף כאן למטה). האם המתכון מתאים למאפינס ? כדי ליצור כ 24 מאפינס - האם כמויות המתכון מתאימות או שכדאי להכפיל כמויות ? האם משך זמן אפיית מאפינס קצר יותר בד"כ מזמן אפיית אותה עוגה "שלמה" ? תודה
המתכון של רקדנית הרוח: 2 תפוחים קלופים וחתוכים לשים בקערה עם 3 כפות יין מתוק (של שבת) ו-1/4 כוס מיץ תפוזים הכנת העוגה: 2 כוסות קמח 1 אבקת אפיה לערבב סוכר וניל ½ כוס סוכר בנפרד: 3 ביצים שלמות ¾ כוס שמן להקציף לציפוי: 5 כפיות סוכר חום ½ כפית קינמון אגוזי מלך לערבב מוסיפים לקמח המעורבב את הביצים והשמן ואת התפוחים, מערבבים היטב את הכל ביחד. משמנים תבנית בינונית, שמים את הבלילה ומפזרים עליה את הסוכר החום עם הקינמון ואגוזי המלך, אופים במשך כ-*35 דקות בחום של 180 מעלות. ו

pirge

New member
לדעתי יצליח מאד . אבל במידה ולא יש לי מתכון

נוסה כמאפינס ויצא פגז. לשיקולך עוגת תפוחים בדבש תמרים\סילאן ואגוזים מקור העוגה:פירגה. בקערה: 4 תפוחי עץ "גרנד" קלופים וחתוכים קוביות גדולות 100 גרם צימוקים ואגוזים קצוצים גס--------לחג אוסיף גם קיצוצי תמרים יבשים כף קינמון 3 כפות יין אדום מתוק----לחג אחליף לגראנד מרנייה רבע כוס סילאן או דבש ---שמתי סילאן 2 ביצים שלמות כוס סוכר כוס שמן 2 כוסות קמח רגיל – ועוד 2 כפות. שקית אבקת אפיה שקית סוכר וניל. לערבב הכל בכף. (העוגה בחושה) לשמן תבנית 26 ולצקת את הבלילה. לפני האפיה-לזרזף סילאן על פני העוגה-לא הרבה ולהכניס לאפיה בחום 175. שעה ולפי הצורך להוסיף כל פעם 5 דקות. לבדוק בעזרת קיסם עץ. לקרר היטב לפני הפריסה. העוגה יוצאת מאד לחה ונימוחה ואין צורך להרטיבה. בהחלט ניתן לחמם מעט ולהגיש עם כדור גלידה וניל דובדבנים. תהנו

תודה../images/Emo70.gif יופי! אם כבר נוסה והצליח כמאפינס -

אלך על זה
1.כמה מאפינס יצאו לך מהמתכון הזה ? אני צריכה כ 24 מאפינס - האם אמור להספיק או שכדאי להכפיל כמויות ? 2. האם זמן האפיה כמאפינס אמור להיות קצר יותר ?

pirge

New member
היייי פינה בלב.את צריכה כמובן להכפיל כמויות ו

ולאפות 40 דקות אחרי 40 דקות תבדקי שהצבע שחום וכדאי לבדוק גם בשיטת הקיסם. המאפינס מטריפים בטעמם. משהו משהו.... תהני ובהצלחה.

ניקי ב

New member
כל עוגה בחושה מתאימה למאפינס

נראה לי שכדאי להכפיל כמויות. אכן הזמן מתקצר וכדאי להשגיח. ניקי.

ליאתפ29

New member
../images/Emo207.gifמחפשת מתכון למאפינס מלוחים

למסיבת סיום בגן של הבן שלי

ניקי ב

New member
מאפינס בטטות

מאפינס בטטות - ניקי ב מצרכים: 2 בטטות 1 תפוח אדמה בצל גדול קצוץ מטוגן 30 ג' חמאה ביצה 3/4 כוס פירורי לחם, מעט יותר פטרוזילה קצוצה א. מרק מל"פ אופן ההכנה: 1.להרתיח מים, להוסיף את הבטטות ותפוח האדמה. לבשל עד שהם רכים. 2.למעוך את הירקות והחמאה, לערבב עם שאר המצרכים, לתבל. 3.למלא את השקעים בתבנית. 4.להכניס לתנור שחומם בחום בינוני. בסביבות 15 - 20 דקות. הערות: 11 מאפינס להגיש עם מטבל שמנת נחטפים! ניקי

מתכון של פירגה - מאפינס שונים ומגוונים

| 08/10/04 מאפינס ו pirge / בישול לילדים ו מאפינס שונים ומגוונים. מומלץ מאד מאד. מהכמות הזו יוצאים 24 מאפינס זירזפתי על תחתיות תבניות השקעים מעט שמן והברשתי.פיזרתי מעט פירורי לחם . בצל גדול חתוך קוביות - מטוגן ומוזהב עם 2 כפות שמן. להוציא לקערה ולהוסיף: - 4 ביצים. אחרי כל ביצה לערבב. 2 שמנת חמוצה/יוגורט -----או להמיר בגבינות רכות כמו : "קוטג' או גבינה לבנה........ 2 כפות קמח רגיל. - בסוף, אם הבלילה יוצאת רכה מדי אז להוסיף עוד קמח שקית אבקת אפיה - 2 כפות ג ד ו ש ו ת אבקת מרק פטריות או בצל רבע קילו גבינת קשקבל או גבינה צהובה קשה מגוררת אחרת לטעום ולהוסיף רק במידת הצורך...מלח ופלפל. לחלק את הבלילה לכמה קערות קטנות (מרקיות) לפחות 3. לכל קערה להכניס טעם אחר כמו: 3 כפות אפונה וגזר 3 כפות ת ר ד מ א וד ה או עלי מנגולד כנ"ל 3 כפות ג ד ו ש ו ת בטטה מרוככת 3 כפות ג ד וש ו ת תירס 3 כפות ג ד ו ש ו ת טונה ללא השמן 3 כפות ג ד ו שו ת ברוקולי חתוך ומאודה 3 כפות גזר מגורר 3 כפות ג ד ו ש ו ת דלעת מגוררת ועוד כיד הדמיון. כמו: קוביות קטנות של גמבות טריות צבעוניות: פטרוזיליה:זיתים שחורים קצוצים:עגבניות מיובשות:אגוזים וכו'..... לצקת מהבלילות למאפינס בתבניות השקעים. יוצא יפה עם תבניות שקעים פרח. לקשט עם טיפונת פפריקה ופטרוזיליה יבשה – לפני שמכניסים לאפיה. אפיה בחום 175 כ-30 דקות או עד שנהיה חום זהוב. אפשר להקפיא ולהוציא את הכמות והטעם הרצויים. הפשרה במקרר. תהנו

pirge

New member
ליאתי,קיווי נתנה לך מתכון שאפשר

להכין ממנו מגוון גדול של מאפינס בכל מיני טעמים. קיבלתי חוות דעת נהדרת מערוץ האוכל.

ליאתפ29

New member
פירגוש את שלך גם אכין עם תירס

שאלתי היא האם אפשר לאפות במנזטים או שחובה לאפות בתבנית מאפינס, לא שאין לי כזו פשוט הייתי רוצה כמות יותר גדולה ובבת אחת הכל בתנור

pirge

New member
ליאתי,מישהי שהכינה עם מנג'טים לפני שנה

כתבה לי שנדבקו לה.אולי היא לא שימנה אותם. אפשרות : לשמן היטב ולזרזף פירורי לחם על השמן יכול להיות שבצורה כזו לא יידבק. בהצלחה.

ליאתפ29

New member
פירגוש אפשר לקבל את המתכון שלך

למאפינס שוקולדיים עם קובית שוקולד אני מחפשת את המכון ולא מוצאת

pirge

New member
מאפינס שוקולדיים עם קובית שוקולד

12:35 | 11/07/05 כושית הכי מהירה וטעימה מאד.ו pirge ו כ ו שי ת או מאפינס כוס קקאו 2 כוסות קמח תופח 2 כוסות סוכר 2 ביצים כוס שמן לערבב להוסיף: 2 כוסות מים רותחים להכין מאפינס -- עדיף בתבניות סיליקון להניח בלי להטביע קובית שוקולד בכל מאפינס לקרר היטב לפני שמוציאים מהתבניות ציפוי: 2\1 מיכל עד מיכל שמנת מתוקה להרתיח עד לסף רתיחה ולהוסיף 100 גרם שוקולד מריר בקוביות לצקת חם על העוגות החמות. אופים בחום 175 מעלות כ-25 דקות. תהנו

למעלה