מאפינס עם שוקולד לבן

big mama 2

New member
מאפינס עם שוקולד לבן

375 גרם קמח תופח 125 גרם סוכר 200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות 375 מ"ל חלב 2 כפיות גרדת לימון [ אני השתמשתי בתמצית וניל במקום ] 160 גרם חמאה מומסת 45 גרם שקדים טחונים גס מחממים תנור לחום גבוה - 210 מעלות. משמנים תבנית מאפינס [ 12 יחידות] מערבבים קמח , סוכר ושוקולד.יוצרים גומה במרכז. טורפים ביצים , חלב וגרידת הלימון ומוזגים לתוך הגומה. מוסיפים את החמאה ובוחשים - יש להמנע מבחישת יתר - בתערובת צריכים להשאר גושים. מעבירים את העיסה לתבנית, זורים את השקדים הקצוצים מעל העיסה ומהדקים. אופים כ - 25 דקות. משאירים את המאפינס בתבנית למשך 5 דקות לפחות. מקור המתכון - ספר המאפינס הערות - אני לא שמתי שקדים למעלה . המאפינס הכי טעימים , לדעתי , כשהם חמים.

MAORBIKE26

New member
צודקת אני אקנה מחר תבנית למאפינס

ומקווה שיהיה לי זמן להכין את זה דרך אגב מאפינס זה העוגות הקטנות בצורת כוס?

limim

New member
כדאי לך! ואגב, הן לא בהכרח עוגיות

הן יכולות להיות על תקן לחמניות מלוחות. אחותינו המאמא בקטע של מתוק - אני אוהבת מאפינס מלוחים...

limim

New member
כמו אלו, למשל: |המלצה מאפינס פטריות

מתכון: מאפינס פטריות רכיבים: 1/2 2 כוסות קמח תופח מאליו 1 כוס פטריות קצוצות 2 ביצים 1/4 כוס שמן 3/4 כוס חלב 2 כפות פטרוזיליה קצוצה מלח קורט קורנית יבשה אופן הכנה: חמם מראש תנור לחום 180°. שמן את השקעים בתבנית המאפינס ערבב בקערה פטריות, פטרוזיליה, ביצים, שמן, חלב ותבלינים. הוסף את הקמח וערבב על מנת לשלב את החומרים יחדיו אך הזהר מעירבוב יתר! אפה כ- 25 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי. וריאציות פטריות ואגוזים- הוסף 1/2 כוס אגוזים קצוצים לתערובת החומרים הרטובים. פטריות וטרגון- הוסף 2 כפיות שטוחות טרגון יבש או 2 כפות טרגון טרי לתערובת הרטובה. פטריות וקבנוס- הוסף 1/2 כוס קבנוס חתוך דק לתערובת הרטובה. פטריות ושיפון- השתמש ב 1 כוס קמח תופח מאליו + 1 כוס קמח שיפון + 2 כפיות אבקת אפיה. הערות: נוסה. יאמממי… השתמשתי בפטריות מקופסא מקור המתכון: אתר המאפינס הישראלי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

big mama 2

New member
אני לא דווקא בקטע של מתוק...

אבל נראה לי שהייתה כאן דרישה יותר למתוקים.... אחה"צ מבטיחה לשרשר גם מלוחים...

MAORBIKE26

New member
עכשיו שאני יודע אני אתחיל לעבוד

עם שדרוגים שונים ואבא שלי הציע להכין את זה מסולת נשמע מתאים

MAORBIKE26

New member
קניתי כל מה שצריך אבל שכחת לציין

כמה ביצים? אני מתכונן להכין

big mama 2

New member
סליחה.....צודק...

התפספסו לי הביצים... אז במתכון צריכות להיות 2 ביצים......

למעלה