מאפיינים בחלומות

Deosette

New member
מאפיינים בחלומות

לאחר שנים רבות של חלימה מצאתי שישנה תבנית בחלומות עצמם, מעיין מאפיינים שלרוב חוזרים על עצמם בחלומות: 1. כאשר אתה מביט בתמונה, התוכן שלה בהדרגה מתכיל לנוע כמו בסרט ולפני שהרגשת את זה, אתה כבר נכנס לתוך התוכן כאחד הדמויות הפעילות. 2. תמיד שאתה מנסה להשתין ומחפש שירותים, תמיד יפריעו לך בכך כדי למנוע ממך לעשות זאת. (כנראה זהו המנגנון שמונע ממך להרטיב במיטה). גם כאשר הצלחת להוציא משהו, אתה עדיין חש צורך להשתין. 3. תשוקותייך לעולם לא מסופקות. לא משנה כמה תאכל- תשאר רעב. כמה תשתה- תשאר צמא. כמה הזדיינת- תשאר חרמן... 4. כמו עם תמונה, כאשר אתה צופה בסרט, בהדרגה אתה הופך לאחת הדמויות לפני שאתה בכלל שם לב. 5. רגע המוות תמיד נשאר תעלומה גם בחלומות. אתה תתעורר שנייה לפני שאתה מת בחלומות או עובר לחלום אחר או להמשכו של אותו החלום אך לעולם לא תחזה ברגע עצמו. לדוג´ כאשר אתה נופל מהגג, שנייה לפני שאתה נוחת- אתה מתעורר "רגע המוות הוא היקיצה". 6. הבית שלך לעולם לא יראה בידיוק כמו הבית האמיתי שלך. ואם הוא כן, אז הוא בכלל בעיר אחרת. תמיד משהו שונה. 7. רוב הדברים שאין בהם שום הגיון בחלומות- נראים לך בחלום לגמרי הגיוניים! 8. עירום- כאשר אתה מסתובב במערומייך בחלום תגובת הסביבה תהיה תלויה בגישה שלך. עם אתה מתבייש ומנסה להסתיר את מערומייך, אנשים ישימו לב, יצביעו אלייך ויצחקו. אך עם תלך כך באופן רגיל, כאילו זה נורמלי לגמרי ותרגיש טוב עם עצמך- כולם יתייחסו לזה כמובן מאליו ואף אחד לא ישים לב. נקודה למחשבה- כך גם בחיים- עניין של גישה... 9. המעלית בחלום לעולם לא תגיע ליעדה. גם אם כן, משהו יקרה אחרי זה... ואל תנסה אפילו לחפש את המדרגות: או שאין אותם בכלל, או שהם מקוטעים, או שהירידה או העלייה בהן מובילה אותך לנקודת ההתחלה. 10. בדרך הבייתה, לרוב תלך לאיבוד והעיר שלך תראה לך זרה. מה דעתכם? האם אצלכם זה כך? יש עוד מאפיינים לדעתכם? אשמח לתגובה!

KEiN

New member
../images/Emo45.gif

הודעה מעולה! ועילה! אם הייתה בי הסמכות היתי מוסיף אותה לקישורים...

fcfighter

New member
מגניב!

לא ניסיתי את הרוב אבל אני סומך על המילה שלך! בקשר למאפיין 4 - אני מתעורר כשאני גומר...
הנה עוד כמה מאפיינים: * כמעט הכל לא פועל ולפעמים נתקעים אם איזה חפץ מוזר שאי אפשר להפעיל אותו או איזה דלת שאי אפשר לנעול... * זה נכון ויתר לגביי - אם אני ישתתפף באיזו תחרות אז אני בטוח יזכה במקום הראשון. אני מפעיל גם טלקיניזס (לא בהכרח הזזת חפצים אלא השפעה על אירועים) * על רוב הדברים חושבים לפני שהם קורים... מעניין למה ?
* לרוב החלומות נכנסים עם תסריט/רקע ידוע מראש - אתה תמיד יודע את התפקיד שלך בסרט ולא תישאל "מה אני עושה פה?", "מי זאת הבחורה הזאת שאני תוקע?"...

Deosette

New member
בהחלט צודק!

לגביי המאפיין ה4 שלי, כרגע קלטתי שזה לא חל על גברים כי ה"קטן" שלכם משתף פעולה- כלבים ברי מזל שכמוכם!!!!!! לגביי החפצים, כרגע נזכרתי שמאז ילדותי תמיד כשיש חושך בחדר וזה נורא מפחיד- המתג אף פעם לא יעבוד. כאילו אין חשמל בחלומות! לגביי הטלקיניזס, זה גם נכון אך הוא לא כל כך קל כי רוב החללומות מבקשים לתת תחושה של המציאות, לכאורה. אבל מאפיין נוסף ששכחתי להוסיף הוא שכאשר יש מאורע מסויים ואתה חושב על המשכו- מה שחשבת יתגשם, כאילו כל רצף האירועים תלויים במחשבותייך- מן הסתם כך זה עובד! לאט נראה לי שזה עניין של חיזוי אלא שהדברים שחשבת עליהם קורים לכן אתה יכול להמציא לגמרי את המשך החלום בתנאי אתה מבין את העקרון הזה בתוך החלום. לגבי התסריט- זה בערך גם נכון, אתה נכנס למצבב חדש לגמרי, מבולבל, אבל אתה יודע אך לנהוג ומי זאת הבחורה שאתה דופק אף על פי שלא ראית אותה בחיים (אם חושבים על זה, גם במציאות זה לא שונה). הכי מדהים בפרט הזה הוא שכאשר יש לך בחלום חיים אשר לא שייכים לך, מושתל לך זיכרון שלם של עברך הבדוי. גברותיי ורבותיי, אני רוצה להודיע חגיגית הצלחתי להשתין!!!!! ניסיתי בכוח לעבור את המאפיין ל ההשתנה. אנים הצביעו עליי צחקו, הפריעו ואפילו המיטו את האסלה ממני אך בכל את התעלמתי והצלחתי להשתין קצת בלי להרטיב את המיטה! אך כמובן הדחף לא עבר, ועדיין רציתי להשתין!

LucidGuess

New member
נאמרו כאן דברים נכונים מאד!!

גם אצלי בחלומות תמיד אבל תמיד כשאני ניכנס לשירותים מישהו מפריע לי!! לא היה חלום אחד שבאתי להיכנס לשירותים והניחו לי לנפשי! נכון גם בקשר לרקע שניכנסים אליו, כאילו הידע הכללי על המצב!! תמיד כשנמצאים במצב מסויים בחלום, אתה כבר יודע בדיוק מה הרקע, למה אתה שם, מדוע כל אחד שם, כאילו זשה תסריט מוכן מראש שכל הרקע לסיטואציה ממש ברור והוכן מראש!! והיו עוד נקודות נכונות שאני כבר לא זוכר... Lucid

Cheetah

New member
המממם..

בבקשה תקרא לזה "אלמנטים נפוצים" או משהו כזה... זה לא מאפיין כי דברים שאמרת הם בכל זאת לא תמיד נכונים לא לכולם. בקשר ל9 לא זכור לי שהשתמשתי במעלית בחלום... כל השאר.. הם לא בדיוק נכונים, לא בתור חוקים בכל מקרה.. כי יצא לי לשבור אותם אני לא אומר שאין חשיבות לרשימה שלך להפך... זה מגדיר תופעות שחוזרות על עצמן בחלום.. אני רק לא מסכים לכל המסקנות והתוצאות שתיארת. 2 קרא שפשוט השתנתי ושכחתי בזה.. אבל יש לפעמים הרגשה של צורך מוזר להשתין שיכולה לגרום לך להבין שאתה חולם 3 המםםםם.. למה לא? זה אולי לא מחזיק מעמד הרבה זמן.. אבל לאכול בחלום יכול לגרום לך לשכוח את הרעב לדי הרבה זמן. 5 הרבה פעמים נהרגתי בחלום.. כל התהליך.. הרבה פעמים אחרי ששכבתי מת כמה שניות(די הרבה יחסית) פשוט הבנתי שזה חלום וקמתי לתוך חלום צלול 6 פיסת מידע לא מועילה כי אתה גם ככה לא תשים לב שמשהו שונה אם לא תיהיה צלול... והבית כן יכול ליהיות בדיוק כמו הבית האמיתי שלך אם זה כשזה חוויה ברמה גבוהה יותר (7.. מן הסתם.. זה חלום ואתה לא צלול לגמרי,8 מן הסתם.. זה חלום התגובות יהיו תלויות בגישה) 9 לא יצא לי לסוע במעליות 10 באופן כללי כשאתה הולך במקום שהוא אמור ליהיות מוכר בחלום הוא נראה זר ויש לפעמים הבדלים גדולים מאוד. נראה לי שבאתרים של פסכואנליזה תמצא עוד אלמנטים נפוצים בחלומות, והמידע שלהם הוא גם יותר אמין כי בסופו של דבר הוא מבוסס רק על אסיפת מידע מהרבה מאוד רשומות שמבוססות על חלומות של הרבה אנשים.

Variety

New member
תגובה

היי, לגבי סעיף 7, זה עיקר הרעיון בחלומות צלולים, שלפני שאנו צלולים, דברים לא הגיוניים נראים הגיוניים מפני שהחלק של הלוגיקה "ישן", שאותו בעזרת בדיקת מציאות או שיטות אחרות, אנחנו אמורים להעיר. כאשר אנחנו צלולים אותו חלק "ער" ולכן אנחנו יודעים שזה חלום. בקשר לספר 5, המוות, דווקא אני לא מתעורר כשאני מת בחלומות. כאשר אני מת בחלומות, אני מרגיש הקלה. אני יודע שאני רוח רפאים (בחלום), ויכול לראות את הגוף (בחלום). פעם מתתי מתאונת דרכים ונעמדתי ליד הגוף שלי וראיתי אותו (הגוף הפצוע מהתאונה). או בחלום אחר היה גל ענקתי ששתף את הבית, ולאחר שהוא הרג אותי בחלום ריחפתי בתוך המים ובשמיים.

uriw

New member
אז למה

אז אם אני יעשה בחלום בדיקת היגיון אני יגיע למסקנה שהכל הגיוני אפילו שזה לא, אז איך בדיקת היגיון עוזרת?

Deosette

New member
תוספת ותגובה

המאפיינים ציינתי הם דברים שחוזרים על עצמם בחלומות ובזום אופן לא חוקים כי אין כזה דבר. אלו מאפיינים שאתה צריך לזכור כשאתה חולם וכך להבין שמדובר בחלום ולהגיע לשליטה מלאה בו אך מה שציינת די נכון כי אפילו שבחלום צלול תדע שאתה חולם לא תהיה בהכרה מלאה לגמרי שזה חלום כיוון שאתה צריך לשים לב לכל פרט ופרט ולציין עם זה הגיוני או לא- ולרוב לא תשים לב... לגבי מה שאמרתם על המוות- זה לא קשור למה שאמרתי: או שאתה מתעורר שנייה לפני המוות או קופץ לזו שאחריה. מה שתיארתם הוא לא רגע המוות אלה השנייה שלאחריה. לעולם לא תדעו את רגע המוות, קול התרסקות האיברים לך, התחושה כאתה נופל, או כשיורים בך והכדור משתקע בגופך. כחלמתי התפוצצתי, עברתי לרגע הגוף יצא אך לא הייתי ברגע בו האיברים לי נקרעו לגזרים והכאטב כמובן לא מורגש (חוץ מכאב פסיכולוגי). ושוב המאפיינים הם לא חוקים אלה קורים יותר לפסיכולוגיה יונגאית יותר מאר פסיכואנליה, מדובר בעצם בתת המודע הקולקטיבי בו לכלל האנושות מאפיינים משותפים בתת המודע, מאפיינים אוניברסליים שמטבטאים גם בחלומות. כמובן ניתן להפריך אותם, לדעתי, בתנאי שתשתחרר מהאחיזה הנומרטיבית שיש למודע בעל התכניים החברתיים והמוסריים בחלומות. כמו שעשיתי כאשר שמתי זין על כל אלה הפריעו לי להשתין והצלחתי במשימה!! כמעט...

ofir_y

New member
משהו שנזכרתי בו, לא הכי קשור

פעם שהלכתי לישון כנראה שנייה אחת לפני שנרדמתי (או אחרי?) התעוררתי ממשהו ופתאום נשאר לי כל הזיכרון הזה של החלום, כאילו בשנייה הזאת המוח שלי יצר תפאורה, עבר, היו לי רגשות כלפי אנשים שאני בחיים לא הכרתי, הייתה לי תחושה שאני חייב לעשות משהו ולא הצלחתי לזכור מה, וקיבלתי מן תמונה ראשונית כזאת של החלום (אגב אני עדיין זוכר אותה) ... סתם רציתי לשתף

למעלה