מאפה מלוח לשבועות

LIRY1

New member
מאפה מלוח לשבועות

שלום, אני מחפשת רעיון למאפה מקורי ו"אחר" לשבועות.
חשבתי על "מאפה גבינות סגור" של פירגה - מקווה שהבצק לא באמת מסובך (האם ניתן להחליף בבצק שק"מ את המרגרינה בחמאה?! או שזה משפיע על הפריכות? האם ניתן לשים שמן במקום?!)
ואולי "לחם גבינות" או משהו בזגנון.
או שבסוף פשוט אכין חלה...
בקיצור - אשמח להמלצה לא מסובכת מידי, אך טעימה ו"שונה"

LIRY1

New member
ולא בא לי קיש או פשטידה. יש מספיק

yela

New member
מכינה קבוע מאפה סגור מבצק שקם משודרג שלי

ועם מלית לפי מה שיש לי בבית או לפי מה שאוהבים (פטריות עם גבינות, או תרד גבינות או תערובת בצלים או סתם גבינות טעימות).

שקם משודרג?? מתקבל בצק פריך שדומה לעלים
200 גר חמאה חתוכה לקוביות בינוניות
340 גר קמח
1 שקית אבקת אפיה
200 מ"ל שמנת חמוצה
2 חלמונים (או - 1 ביצה)
מעט מלח (אם המלית לא תהיה מלוחה)!!

ללוש את כל החומרים במעבד או בידיים (בידיים הכי מהר: יוצרים חול משפשוף קמח+חמאה, לא יותר מדי זמן, נוצרים פירורים כמו קוסקס גס. מוסיפים את השמנת והחלמונים, רק עד שמתחבר לכדור).
חובה לקרר כמה שעות או לילה.
כאשר מתחילים לרדד, ליצור משטח ולקפל אוצו כמה פעמים, במו בצק עלים. לרדד 2-3 פעמים בצורה כזו.
לקרר מעט ואז לרדד ל-2 משטחים בגודל שטח התבנית (דולה, לא תבנית תנור).

להניח על נייר אפיה בתבנית
לחורר עם מזלג
ליצוק מלית.
להניח את הכיסוי. לחרוץ בו חריצים לפי צורת הריבועים שנחתוך. לא לחתוך ממש, אלא כמו סימון מקווקוו שתי וערב.
להבריש עם תערובת של חלמונים וחלב או רק חלמונים וקצת מים.

yela

New member
בניצה זה הכי נפלא לשבועות והכי מהיר ושונה.

mיטלמן

Well-known member
צ'וקור? בניצה? בצק ממולא של דורעם?

בעוד שעה שעתיים אביא קישורים לנ"ל, יש כ" כ הרבה אפשרויות וגיוונים שאני מתגעגעת לימים הפשוטים של כיסונים ממולאים בגבינה ועוגת גבינה.
מצד שני, במגה מכרו אתמול במעדניה ריקוטה נהדרת בחצי מחיר, טריה וקרמית, אפילו לט בדקתי מי היצרן, טעמתי ונזכרתי שראיתי מתכון לא זוכרת למה, לדעתי משהו באחריות המתהוללת.

mיטלמן

Well-known member
צ'וקור, בניצה, מאפה שמרים של דורעם, עם גבינות, ו- 2 עם תרד.

הכנתי את כולם, כל אחד מהם הוא בסיס לתוספות ושינויים, יש שרשור גדול בפורום הישן על הבצק של דורעם, בכל מקום שתכתבו בניצה תמצאו תוספות כיד הדמיון של הבשלנית, והבצק של דורעם בהחלט שווה איזכור.
צ'וקור
[URL]http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=545&ArticleID=9306[/URL]
לקיצור העבודה, 800 גרם מדליוני תרד סנפרוסט, לסחוט, ואז השלב הבא של אידוי התרד, מיותר, אגוז מוסקט הוא אופציונלי, בכל מקרה, בעדינות, ולציפוי לזרות שומשום או קצח, אין צורך בשניהם.

בניצה של אוליבר, נהדרת כמות שהיא, אפשר לגוון ולהוסיף, יש אפשרויות ברשת.
[URL]http://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0CCoQFjAC&url=http%3A%2F%2Fdemo.ort.org.il%2Fclickit2%2Ffiles%2Fforums%2F393235558%2F257507789.doc&ei=eoBdVaCnEczWUbyPgKgH&usg=AFQjCNFWc9uXnnfQD6SLKg2zZH2kTRJVgQ&sig2=Fi2nkBe_f8hnn_VxKFglrg[/URL]
ובניצה כמו פעם, בכפר קטן בבולגריה, (8:25 דקות)
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=tJmu720QiHw&feature[/URL]

רולדת שמרים תרד וגבינה של דורעם
[URL]http://www.haaretz.co.il/gallery/1.1406515[/URL]

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בייגלה ירושלמי במילוי כרישה וריקוטה- לא בדיוק קל אבל מצויין

הכנתי לערב משפחתי אצל אחותי ו-10 מבוגרים חיסלו 15 מאפים, לא קטנים. לא היה לי זמן לצלם, בטח לא זוויות פנימיות..רציתי להכין למפגש אך לא היה לי כוח..
במקום חישוקים אליפטיים יוצרים מהבצק מקלות ששומרים על טריותם לאורך זמן ובמקום גבינה ליד, מכניסים אותה פנימה. למלית הגבינה מוסיפים כרישה, שהמתיקות שלה מחמיאה למתיקות של הבצק ולציפוי השומשום הצפוף.
הכנתי עם מחצית מכמות הקמח קמח מלא, התפחתי במקרר למשך הלילה. שימו לב להתפחה השנייה של כדורי הבצק – שכחתי ממנה ולא נתתי את מלוא הזמן (לא חושבת שהזקתי, אך עדיף להתפיח כמו שצריך). כמובן שהכנתי עם ריקוטה "שלי" משתי שקיות חלב.
לפי התמונה בעיתון הייתי אמורה לרדד דק יותר למקלות צרים וארוכים יותר, אך לא היה לי זמן.
בייגלה ירושלמי במילוי כרישה וריקוטה/אדי מזרחי/גליון שבועות 2014 של "על השולחן"
חומרים ל-15 מאפים:
לבצק:
1 ק”ג קמח לבן* מנופה
80 גרם (1/3 כוס) סוכר חום כהה
25 גרם שמרים טריים או 8 גרם (1 כף) שמרים יבשים
600 מ”ל (½2 כוסות) מים בטמפ’ החדר
2 כפיות מלח
1 ביצה בגודל בינוני
30 מ”ל (2 כפות) שמן זית
למלית:
2 גבעולי כרישה חתוכים לטבעות דקות (רק החלק הלבן)
70 מ”ל (5 כפות) שמן זית
עלים מ-3 גבעולי תימין**
1/2 ק”ג גבינת ריקוטה מלוחה***
לציפוי והברשה:
3-2 כוסות שומשום
1/4 כוס שמן זית (אפשר גם יותר)
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק ומתפיחים:
שמים קמח, סוכר ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כדקה. מוסיפים מים בהדרגה ולשים 6-5 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק רך וגמיש. מוסיפים מלח, ביצה ושמן זית ולשים 3-2 דקות עד שהבצק מתאחד (במהלך הלישה נראה כאילו הוא מתפרק).

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעצבים אותו לצורת כדור. מעבירים את הכדור לקערה משומנת קלות, מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות ועדיף למשך הלילה.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-15 כדורים (כל כדור בגודל אגרוף). מניחים את הכדורים על משטח מקומח, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים שעה–שעה וחצי עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.

בינתיים מכינים את המלית:
מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים כרישה 7-5 דקות להזהבה ומצננים.
מעבירים את הכרישה לקערה ומערבבים עם גבינת ריקוטה ותימין.

מרכיבים את הבייגלה ואופים:
מחממים תנור למכסימום (250-230 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מרדדים כל כדור על משטח מקומח למלבן בגודל 25X8 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ. מניחים במרכז לאורכו של כל מלבן כ-3-2 כפות מהמלית, מגלגלים לגליל וסוגרים לו את הקצוות על ידי מעיכה. משטחים מעט את הגלילים שהתקבלו בעזרת שורש כף היד.
מברישים את הגלילים במים מכל הצדדים ומצפים היטב בשומשום. מניחים בתבנית.
אופים 15-12 דקות באמצע התנור עד שהמאפים משחימים יפה. מוציאים ומברישים מייד בשמן זית.
הבייגלס במיטבם כשהם טריים וחמימים, אך אפשר להקפיא אותם, להפשיר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.
הערות הבת המתהוללת:
*המרתי חצי מהקמח בקמח מלא.
*** לא היה לי טרי, מיובש עבד יופי.
***ריקוטה "שלי".

דליה ב

New member
אני "שמתי עין" על מאפה בשם פרוז'לדה, של סיידא שהביאה יפנית

לכאן לפני מספר ימים, נמצא בחיפוש.
מקווה שאספיק להכין לחג...

amysh

New member
אני מכינה פילאס או פילו עם מנגודל וגבינות