מאפה אבוּד
?

מהמי1

New member
מאפה אבוּד../images/Emo212.gif?

בני המשפחה זוכרים מן מאפה שבתוכו מסתתרת ביצה שלימה. המאפה היה נאפה לרוב לקראת פורים. שאלתי דוברי לדינו שונים ואינם זוכרים. אולי מי מבינכם ידע על איזה מאפה מדובר ואולי גם את המתכון בצרוף שמו המקורי. בתודה מראש וחג שבועות שמח פרה טודוס. מה?מי?

לי זכור מין בצק פריך שהיה אפוי

ברבור ובתוך הגוף היתב ביצה שלמה ולעתים במקום הגוף אורז כם גבינה ומאפים אלה אפתה סבי לכבוד שבועות.ניסי לשול את אימי אבל זכרונה החל לבגוד בה. כך שאין מרשם יש רק הזכרון. מקווה שמישהוא עוד זוכר - סבתי בולגריה כך שלדעתי הבולגרים מוכנו אולי זוכרים.

rachelcohen9

New member
מאפה אבוד

למאפה קוראים פולאר(folar) ובאמת היו אופים אותו לכבוד פורים. אחות של אמא שלי(שתייהןז"ל)היתה מכינה בכל שנה לכל ילדי המשפחה את הפולאר מבצק של בורקיטס בצורת עוגיה מלבנית גדולה שעליה היתה מונחת ביצה קשה ואת הביצה היא היתה מחברת לעוגיה בעזרת שתי רצועות בצק מורחת ביצה ולקישוט היתה עושה פסים עם סכין בצורת שתי וערב . אני ממוצא טורקי ואת זה אני זוכרת מלפני חמישים שנה בערך. שמחתי אם עזרתי. וידה.

ש ח ר ש

New member
מהמי1 לפני זמן קצר שאלתי את אותה

השאלה רק לא ידעתי לאיזה חג לשייך את המאפה וחשבתי שהוא שייך לשבועות היו אופים את זה לנו הילדים במשפחה כל מיני צורות עם ביצה קשה בפנים לצערי אני רק זוכרת את זה אין לי מרשם וחבל מהפורום לא היתה שום תגובה כנראה אין מי שזוכר

למעלה