מאסטר רייקי

מאסטר רייקי

שלום לכולם אני חדשה פה, פעם ראשונה לגמרי בפורוםפ. למדתי רייקי 1+2 אצל מורה מסוים ורייקי 3 אצל מורה אחר וכעת אני מעוניינת להשתלם במאסטר רייקי, אלא שאינני יודעת כיצד לבחור מורה. אני רואה הרבה מודעות ב"דרך האושר" או באינטרנט באתרים מסוימים- האם זה מספיק טוב? דבר שני איך יודעים מהו מחיר הוגן? האם 2500 ש"ח למספר פגישות בנות שעה כל אחת נחשב הוגן? יש לכם המלצות היכן כדאי ללמוד? המון תודה על כל מידע (היי חרוזים!) ב.ה.

בעיניי...

אי אפשר ללמוד להיות רייקי מאסטר במספר פגישות בנות שעה, ללא כל קשר למחיר. בדקי בלוחות הפורום, חפשי בגוגל, דברי עם לפחות 5 מורים שונים לפני שאת עושה החלטה. בהצלחה!

smile2life

New member
ובעיניי

כדי להיות רייקי מאסטר צריך קודם נסיון - בכלל לא פונקציה של כסף. הקפיצה מרייקי1+2 למאסטר ממש מראה את העובדה כי הרייקי לא הופנם - מזכיר לי את החבר'ה האלה בהודו שללא נסיון והכשרה הופכים תוך שבוע ו-7 רופי לרייקי מאסטר. לתפיסתי אין הבדל בין 2500 ש"ח ל-70 רופי, ללא נסיון פשוט אי אפשר להיות רייקי מאסטר. וזו הסיבה שאיני עושה את המאסטר. הייתי ממליץ לחברה להמתין שנה-שנתיים, לטפל בעצמה ובאחרים ורק אז לשקול לימוד מאסטר.

ובעיניי...

לא קראת את השאלה בשלמותה וענית על מה שלא נשאל...
בעלת הארמון לא אמרה מתי למדה, וכבר הנחת שהיא "קופצת"... היא גם אמרה שלמדה רייקי 3 ואתה הבנת שהיא למדה רק רייקי 1+2... לדעתי ענית על מה שמפריע לך באופן אישי... רוצה לדבר על זה ?

smile2life

New member
רודי יקר אתה צודק הוצאתי עליה

אתה מה שמטריד אותי ואולי זו טעות. כואב לי שאין לי מספיק נסיון כדי להתחיל ללמוד רייקי מאסטר - מאחר והפרוטה כן מצוייה בכיסי, כל עוד לא אימצתי את דרך הרייקי כדרך חיים ובכל יום אשנן את "רק היום..." במלואו, אמנע מעצמי את הכבוד להשתייך למשפחת הרייקי מאסטרים ואתמקד בטיפולים עצמיים ובמכוניתי. הרייקי, לתפיסתי, היא דרך חיים מתגמלת, אשר שכרה בצידה. מי שמצליח לאמץ לעצמו את דרך הרייקי כדרך חיים חי חיים מלאים ולרוב מאושרים - אך לצערי לא מצליח לאמץ אותה במלואה.

נועיק

New member
לדעתי אתה מחמיר עם עצמך

הרבה מעבר למה שמותר לאדם להציק לעצמו באופן פרטי. אני חושבת שאתה מזמן יכול ללמוד את השלב הבא. אין לכך שום קשר לשלמות או חוסר שלמות בדרכך, אלא להתקדמות הלאה אשר תופנם מתי שתופנם. מי יודע, אולי דוקא הלימוד יחשוף בפניך שאתה בדיוק בשלב הנכון, ואולי תראה על עצמך את מה שאחרים (אני) רואים עליך. אגב, שלב המאסטר אינו שלב בו אתה מושלם והילה זורחת לך מעל הראש (הקרחת, אומר שותפי לשולחן המחשב), אלא שלב בו אתה לומד איך ללמד. בדרך יש עוד בונוסים עצמיים, אבל הם בפירוש אינם המטרה. מאסטר = מורה, לא יותר (מזל שלא עושים שביתת מאסטרים בכל תחילת שנת לימודים).

smile2life

New member
אולי את צודקת ואולי שניכם צודקים

אך זה עיניין לשיחה על כוס תה.

נועיק

New member
כוס תה זו סתם דחייה

אני בטוחה שאתה לא צריך יותר משתי דקות כדי לבחון את הדברים מהצד, ולראות שאנשים קודם כל לומדים את שלב המאסטר, ורק אחרי זה מתחילים להבין אותו. אתה רוצה להיות מאסטר לפני שאתה לומד (או לפחות מושלם כמו התפיסה שלך את מהות המאסטר). אין לי מושג למה אתה מתעקש על זה, אבל ברור לי שלפני מימוש מהות המאסטר (מורה, מעביר ידע או כל מילה אחרת) אתה צריך ללמוד את זה. לחכות לכוס התה הנכונה נראה לי מיותר, תבחר מורה (נדמה לי שיש לך אחד מצויין שאתה אוהב ממש לידך) ופשוט תתחיל. אגב, אפשר תמיד להפסיק באמצע אם נראה לך שההחלטה להתחיל היתה שגויה..... אין כאן חתימה על חוזה מחייב ותשלום מראש (לפחות לא אצלי).

smile2life

New member
דוגל ב: "נאה דורש ונאה מקיים"

לפני שאני מתחיל בתהליך מאסטר עליי לראות שאני יכול לעמוד בדרך החיים הזו, שנקראת "רייקי" לפני שאפנה להפיץ אותה בהדרכה או לימוד. לצערי אין לי היומרה להחשב אדם טוב, עדיין, למרות שאני מנסה ככל יכולתי - ואני מודה שאכן מאוד קשה לי לחיות את דרך הרייקי. תגידו שאני מחמיר עם עצמי והסביבה, אולי תצדקו. דוגמא מכיוון (כמעט) אחר: אני מאמין גם שאדם אינו יכול להחשב חילוני עד שטעם מהדת, הווייה חילונית או הווייה דתית היא עיניין של בחירה - וכיצד נבחר משהו לפני שנכיר את כל האפשרויות העומדות לפנינו?. לא יודע אם הצלחתי להסביר עצמי אך בהחלט ניסיתי.

נועיק

New member
כמו שאמרתי - אתה מגזים

נדמה לי שטעמת מהרייקי מספיק כדי להמשיך הלאה. תזהר לא להפוך את הרייקי שבמהותה זו אנרגיה חופשית וזורמת, למשהו נוקשה ותבניתי שצריך להכנס אליו רק אחרי מילוי כל התנאים והשלבים. סליחה אם אני פוגעת כאן במישהו, אבל אני לא מכירה אפילו מאסטר אחד מושלם, לא כל שכן כאלו שהיו מושלמים לפני שלמדו את שלב המאסטר. אין שום תנאי לשלב המאסטר, אדם לא צריך להיות טוב כדי להגיע לזה, אדם צריך רק לרצות. אף אחד לא מבטיח לך שאחרי הלימודים תהיה מה שאתה חושב שמאסטר צריך להיות, אין שום בטחון בכך שאפילו תתחיל ללמד או לטפל ברמה שונה מזו שטיפלת קודם שני דברים יחידים שצריך לפני לימוד שלב המאסטר: ידע בסיסי של הרייקי בשלבים 1,2 וזמן התנסות מינימלי רצון של התלמיד להתקדם הלאה נדמה לי שיש לך את שני אלה, יחד עם כסף וזמן אבל אתה מחזיק באיזו אשליה שמאסטר רייקי צריך להיות חצי אלוהים כדי להשלים את השלב. תתפקח... זה רק רייקי.....

נועיק

New member
ברוכה הנמצאת

ועוד באת עם ארמון שלם, איזה כיף! שתי שאלות, שלוש תשובות - איך בוחרים מורה? בדיוק כמו שבחרת את המורה לשלב 1+2, ואת המורה לשלב 3. לא שאני יודעת איך בחרת אותם, אבל אם למדת וזה השאיר לך טעם של עוד, את כנראה יודעת לבחור את מי שמתאים לך. כמה עולה? כמה שאת יכולה לשלם ולהרגיש טוב עם זה. בניגוד לשלבים הראשונים שיש עליהם הסכמה לא כתובה בנוגע למחיר (100$ שלב ראשון, 150$ שלב שני, ורק ערך הדולר משתנה בהתאם למצב הרוח), הרי שלשלב המאסטר אין חוקים, כל אחד קובע את משך זמן הלימוד ואת ערך התשלום. האם שעה בשבוע מספיקה? יש אנשים שזה יכול להתאים להם (היפר אקטיביים בעלי קליטה מהירה ביותר). יש כאלה שצריכים מפגשים של שעתיים שלוש לפחות, ויש עוד אפשרויות רבות. כדי להבין על מה את אמורה לשלם אנסה להסביר מה לומדים: בשלב הזה יש רק סמל אחד ללמד - סמל המאסטר, ותורה אחת ללמוד - איך ללמד (ליצור עוד מורה לשיטה), אלא שזה לא פשוט כל-כך. כדי ללמוד איך ללמד אדם צריך להכיר מעט את עצמו, ואחר כך להבין איך הוא מעביר את המידע שקיבל הלאה, בצורה הנקיה והישירה ביותר. אז אמנם החומר הלימודי לא רב, אבל בדרך כלל על מנת להרחיב את הידיעה, מוסיפים לו כל מיני עזרים חיצוניים שאינם באים ישירות מהרייקי אבל קשורים לעולם האנרגטי הרוחני בכללותו. טוב, מספיק לערב אחד. מקווה שעזרתי במשהו. שבת שלווה

אווו קייי...כמה מלים:

ראשית, חן חן לכל מי שטרח להשיב או אפילו רק לקרוא וכן, בשמי ובשם באי הארמון (הדלעת, העכברים והסמרטוט , אופס- זו אגדה אחרת) ברוכים הנמצאים תושבי הפורום הנכבדים. קראתי בעיון רב את כל תשובותיכם. תודה כבר אמרתי? עם חלקכם אני מסכימה ועם חלקכם, כמובן, לא. נמרוד צודק. לא יפה לשפוט אותי לפני שיודעים בדיוק מי אני וכמה זמן עבר מאז שסיימתי רייקי 3. אני לא ממש מתכוונת לפרט את כל קורות הרייקי בחיי אבל עברו כמה שנים מאז שסיימתי וכן אני מטפלת בקרוביי מדי פעם ובעצמי הרבה. ההשוואה שנעשתה עם הדת היא במקומה אבל לא לגמרי. פעם היה לי מרצה באוניברסיטה שלימד יהדות. הוא היה ד"ר וגם רב. הוא סיפר לנו שהוא לא הולך עם ציציות בחוץ מכיוון שהוא עדיין לא הגיע לדרגה רוחנית גבוהה בשביל לבטא את הדת ככה כי מי שיראה אותו עם ציציות יצפה להתנהגות מעל לממוצ והוא עדיין לא מרשה לעצמו. מצד שני, האם אדם לא יבטא את אמונתו עד שיגיע לדרגה שאנשים יוכלו לכבד אותו במקום להגיד ככה מתנהג דתי למשל? כנ"ל ברייקי וסליחה על ההשוואה, אם אני אחכה שתהיה לי הילה כמו שמישהו כתב כאן יפה אני בחיים לא אלמד! אני צריכה ללמוד בשביל להתקדם ולקדם את עצמי לכיוון היותי אדם אפילו יותר טוב (בהנחה שבכלל אני אדם טוב
) וכמובן לתת את כל זה לאחרים.זו דעתי. אני לא מתכוונת לעשות מזה קריירה ולא להיות רובינית שארמה
או משו בסגנון אבל אני רוצה להעביר מה שאני יכולה לסביבתי הקרובה ובקיצור אני אבדוק מורה. אגב אני שילמתי הרבה יותר מ 100$ ו 150 $ לרייקי 1+2 וזה יפה שיש מחיר "מקובל" . זה ממש חידש לי ונתן לי קצת אינדיקציה. יום יפה לכולכם

תודה אמא!

זה נחמד מצידך מאד... אני מאחלת לך ולכולם כאן ובכלל שבת שלום וסופ"ש מלא שלווה והשראה!

למעלה