מאניה דיפרסיה

shirush222

New member
מאניה דיפרסיה

שלום לכולם! אני מטפלת ברפלקסולוגיה ויש לי מטופלת עם מאניה דיפרסיה.. היא ביקשה שאפנה אותה לטיפול משלים נוסף שיכול לעזור. האם יש לרפואה המשלימה משהו להציע לבעיה? או שמא רק פסיכיאטר וכדורים יוכלו לעזור במקרה זה? שנה טובה לכולם ותודה מראש, שירה.

0 אור 0

New member
שני צדדים למטבע

מצד אחד, הרפאה משלימה באמת יכולה לעזור לעתים קרובות, מצד שני, הרבה מטפלים (וכך גם מלמדים בקורסים) לא יקחו על עצמם לטפל בחולה נפש, משני טעמים: אחד הוא הסיכון המקצועי - מטופל מעורער בנפשו נוטה לעתים להאשים את המטפל בבעיות שלו, וכשיתבעו אותך או ימרחו את שמך בעתונים, לך תוכיח שהאדם היה מעורער ולכל היותר לא הצלחת לעזור לו. השני הוא לקיחת האחריות על הטיפול. למאיה יש ביטוי יפה, היא טוענת שאנחנו לא מטפלים אלא מאפשרים - ואכן הטיפול שאנחנו נותנים אינו הריפוי, אלא סיוע למטופל עצו לגייס את כוחות הריפוי הטבעיים שלו ולהחלים. אנו מסייעים לאיזון ולשיקום מערכות הגוף, אבל העבודה והמחויבות הם קודם ל של המטופל עצמו. במקרים של מחלת נפש לעתים זה בלתי אפשרי. בכל מקרה, כאשר כן מטפלים בחולה נפש, הטיפול חיב להיות בתאום עם הרופא. אין לנו כמטפלים סמכות להפסיק תרופות או לשנות מינון שלהן

paluta

New member
יש מה להציע

לא צריך לפחד ולטפל במאניה דיפרסיה ויש קבלות של הצלחה ללא מעט מטפלים. יש לי בעיה עם מוסדות שמתפקידם להכשיר מטפלים שממליצים לתלמידים שלהם שלא להתעסק עם חולי נפש .

nadaval56

New member
חייב להצטרף

בעיקר לכל מה שכתבת על המוסדות... אני חושב שמן הראוי לומר לתלמידים ש"בשלב ראשון וכו' ורק אח"כ" בקיצור - לא להפוך את הנושא הזה ל"מחוץ לתחום" מסיבות שונות אבל גם מכיוון שזה אחד התחומים שבאמת לרפואה המערבית אין פתרונות!! לדלקת גרון יש פתרון: אנטיביוטיקה (רע? טוב? תמיד? שאלות שניתן להתווכח עליהן) לביפולר אין תרופות טובות שאכן עוזרות. יש נסיונות, יש דברים שעוזרים, פתרון - אין. דווקא במקומות האלו אנחנו רלוונטיים יותר מתמיד...

ינוקא1

New member
אתם צודקים.

אבל הרבה חולי נפש הם בעיתיים כ"מטופלים". המחסומים הנפשיים שעומדים בינם לבין ריפוי הם יחסית גדולים. לפעמים הם גם ישפכו רגשות של פחד או אפילו כעס כלפי המטפל. הרבה פעמים הם שקועים בתוך הדימוי שהם בנו לעצמם. מאוד קשה להוציא אותם מה"סרט" שלהם , ולפעמים הם גם יכניסו את המטפל לסרטים. אינני אומר שזה בלתי אפשרי , אבל כדי לטפל בחולי נפש צריך עור של פיל , וצריך גישה מיוחדת שאין אותה לכל אחד.

0 אור 0

New member
../images/Emo45.gif וגם

יש קושי עם תפיסת מציאות ותיאום ציפיות, יש לי בערך מטופל שאני מסייעת לו on&off כבר כמה שנים, במקביל לטיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי שהוא מקבל. בשנים האלו , ובכל פעם שעשינו טיפול /סדרת טיפולים הוא עשה דרך כבירה. פשוט שמים וארץ מהמקום בו הוא התחיל. והאמת היא שאפילו עצם העובדה שהוא ממשיך לשוחח אתי (בניגוד לאנשים אחרים שהוא בטוח שמנסים להזיק לו ולהתנכל לו) ושהצלחנו לשמור על רצף טיפולי אצל הפסיכיאטרית היא לדעתי הישג גדול. אבל מבחינתו, כשהוא מודד את עצמו לפי פרמטרים של המקום בו הוא חלם לראות את עצמו, הוא מאד מתוסכל וחש שאין כל התקדמות. בגלל בעיות אוביקטיביות לא תמיד ניתן להגיע לכל חלום, והראיה של זה ככשלון גורמת לו להרגיש שלא עשינו כלום למרות הדרך הארוכה שהוא עבר.

mic26

New member
רפואה סינית עשויה לעזור

אבל אני מאוד ממליצה לפנות למישהו שיש לו נסיון עם התחום, ורצוי שמטפל עם צמחי מרפא סיניים.

הומאופתיה

עובדת נפלא במקרים פסיכיאטריים. מתחילים במקביל לתרופות (אם נלקחות) וכשיש הטבה מורידים בהדרגה. כל טוב עירית

ינוקא1

New member
מטופלים

שהיו אצלי עם בעיות נפשיות הגיבו טוב להילינג שפיתחתי. אינני יודע בקשר לסוגי הילינג ובקשר להילרים אחרים , אבל אני חושב שהילינג היא אפשרות טובה בגלל העבודה הישירה על הרבדים הנפשיים.

למעלה