מאנגה?

מאנגה?

בשנה האחרונה, שמעתי הרבה תשבחות על הסגנון הזה. סופרלטיבים בנוסך "איכויות סינמטיות" ו"אקשן זורם" וכו'. אז יצא לי לראות סרט או שניים (הנסיכה מונוקוקי, אקירה) ולעיין בספר קריאה של המשחק "אקזלטד" שתורגם לאחרונה והודפס בפורמט מוזר שנראה כאילו כיווצו את הטקסט במכונת צילום. ולפתע, זה היכה בי. מאנגה זה בסך הכל אותם סרטים מצויירים מהערוץ הירדני, רק עם יחסי ציבור טובים.

DDN

New member
לא מתחבר

לא מתחבר לכל נושא המאנגה. "הנסיכה מונונוקי" סרט חמוד, אבל עם קצת יותר צפיה, מצאתי שמאנגה זה לא בשבילי. למרות שזה סגנון עולה. בסופו של דבר, גם מרקו היה מאנגה. . ..

נו זה כמו הרבה דברים אחרים

ככה כיום כל הבגדים משנות השמונים הם לא סתם "אלטע זאכן", אלא "אפנת רטרו", וגם כל מי שאין לו כשרון ציור הוא לא סתם "כלומניק" אלא "אמן מודרני" וכל על דרך זו (בארה"ב למשל פועלי זבל נקראים "מהנדסי תברואה", לא פחות ולא יותר).

major mouse

New member
מאנגה ואנימה

הם עולם ומלואו. ההודעה של Lestat מעלי אומרת כמעט הכול ורק רציתי להרחיב על שתי סדרות שאהובות עלי באופן אישי : Cowboy bebop - אנימה עתידנית עם גוון מערבונים וזיקה רצינית למוזיקה (bebop הוא סגנון מוזיקלי), סדרה שגורקים רק אחרי הפרק האחרון. Read or die - אנימה אקשן סטנדרטית ממבט ראשון, אך האיכות והדמויות יוצאות דופן, כל מילה מיותרת. עוד כמה אנימות מומלצות : Battle angel, Shadow skill (OVA), Noir

JuffoWup

New member
המצוירים מהערוץ הירדני לרוב בנושא

דת (אתה מתכוון לזה עם הרובוט, נכון?) חוצמזה, יש סדרות מצוינות של אנימה גם בסגנונות אחרים, לא רק MECHA וחרבות, אני מצאי לראות את MONSTER סיפור אימה על נוירו-כירורג ועל המעמקים שהנפש האנושית יכולה לשקוע לתוכם. מצוין. LESTAT, זה מיועד בעיקר אליך, יש לי הרגשה שתאהב את הסדרה הזו...
סדרות אחרות טובות של אקשן, אהבתי את Samurai Champloo, הומור רב משולב באקשן טוב- אבל סדרה קצת רדודה (אינפורמטיבית על החברה היפנית בסוף המאה שעברה אבל). דרך אגב, רוב פסיהקול למשחקים שלי לקוחים מאנימה שונות- אימה בד"כ מ- HELLSING ורוב השאר מאחד הדיסקים (יש 6) של- COWBOY BEBOP.

הרובוט היה בערוץ הלבנוני

וכך גם הסידרה הקודמת לו, "הבית המעופף". בארץ מוסלמית כמו ירדן לא ישדרו הרי סידרה שמהללת את ג'יזוס קרייסט סופרסטאר, אך בערוץ שהוקם בחסות "צבא לבנון החופשית" ונתמך בידי טלוונגליסטים כבני הין, וודאי גם וודאי...

L e s t a t

New member
Monster

הסדרה של נָאוֹקִי אוּרָסַוָוה? אני חושב שזה התחיל בתור קומיקס (מאנגה).

ננסק

New member
טכנית, זה אנימה

אבל בכל מקרה, בדיוק כמו כל סגנון, הרוב הגרועים ויש רק קמצוץ של טובים. קאובוי ביבופ שהוצע כאן מעל, למשל, היא סדרה מצוינת. אני, אחי וחברה שלנו רואים עכשיו סדרת מאנגה בשם "נארוטו", שהיא מאוד מוצלחת. אבל זה ז'אנר מאוד ספציפי, שמחלק אנשים לשתי קטגוריות ברורות - או שאתה אוהב, או שאתה ממש לא מבין על מה המהומה. אז זה מאוד עניין של טעם. גם בקרב אלו שאוהבים, למשל בקרב החברים שלי, אנחנו מסוגלים לסבול רק את האנימות הבאמת מפורסמות ואיכותיות. לא כל סדרת אנימה בערוץ 'יס אנימה' מיד תמצא חן בעיניי - למעשה, ממה ששמעתי, רק אחת מהסדרות שם עשויה אולי לקרוץ לי.

כנראה אני מהסוג השני

כמו שציינתי בהודעה המקורית, זה נראה לי כמו הסדרות הירדניות (הייתה להם פעם סדרת מאנגה על כדורגלנים, ובן דודי חובב הכדורגל נהג להשתיק את כולם בצעקות כל פעם ש"היה משחק" ולהצמד למסך) עם יחסי ציבור יותר טובים.

דרגורן

New member
איזה סגנון סרטים אתה אוהב?

מד"ב? מתח? קומי? אנימה היא עוד צורה של מדיום. כמו שיש ספרים, סרטים, סדרות טלויזיה, קומיקס וכו' השאלה שלי לגבי האנימה שראית היא לא האם אהבת או לא התחברת לסגנון האנימציה - אלא (ופה קבור הכלב) האם ראית אנימה שמתאימה לסגנון שאתה אוהב? הנסיכה מונונוקי הוא סיפור פנטזיה עם כמה מסרי חברתיים. אקירה הוא סרט אפוקלפטי שמבוסס על הרבה מאד חוברות קומיקס. לפני שאתה פוסל את הז'אנר כולו (לא שזה מפריע לי) - נסה לחשוב עליו כמו "סרט". איזה סגנון סרטים אתה אוהב? ולפי זה אפשר למצוא לך את האנימה שתתאים לך יותר...

דרגורן

New member
טוב. ההפסד שלך.

חשבתי שפתחת את הדיון בשביל להבין על מה המהומה. טעיתי. קורה.

פתחתי את הדיון

כדי לתהות בכל רם. אני לא אומר שאפסול כל סרט אנימה (אני מנסה מזה זמן מה להשיג את "הרוח במכונה") אבל המהומה עדיין נראית לי על לא מאומה.

R a z i e l

New member
באמת למה אתה פותח דיונים??

אני לא נוטה להיות פעיל כל כך במערכת הפורום אך אני נוטה להתעדכן עם מה שקורה ולאחרונה שמתי לב לשליליות רבה שקיימת... אני לא מתיימר להבין מאיפה זה נובע אבל לפעמים אם אין לך משהו חיובי (או אפילו נייטרלי) עדיף לא לומר זאת.

למה לא?

משום מה יש לאנשים פחד משתק מקצת חילוקי דיעות. כל מי שמעז להציע איפכא מסתברא נתפס כמחרחר ריב, טיפוס שלילי, ואף ככזה שדמו מותר. לטעמי, הדיון הזה דווקא די פורה - פתחתי אותו כי תהיתי אם אני היחיד ש"פספס משהו" בעניין המאנגה, ושמחתי לקרוא תגובות לכאן ולכאן.

JuffoWup

New member
בלי ביטויים בארמית בבקשה

יש לי מספיק כאלה באליבא דהברק וכולא עלמא...

BluePrint

New member
יש אנשים, ויש אנשים.

יש אנשים שסגנון הציור מפריע להם (בן כיתתי ואחי הגדול, לדוגמא), ולא מסוגלים להסתכל מעבר לתמונה אל התוכן.

למעלה