מאמר

מאמר

שלום לכולם,
אחת לשנה לערך אני מעלה כאן מאמר. לכן, גם השנה אני מעלה מאמר חלק ראשון. עוד כשבועיים שלושה יעלה החלק השני. את המאמר כתבתי עם עו"ס קרן ארז, מנתחת התנהגות, מנהלת מרכז מטרה.
שיהיה המשך יום מקסים,
עו"ס ד"ר רקפת לוין גונן, יועצת ומנחה התנהגותית.

arana1

New member
כמה שאלות שהמאמר מעורר בי

האם יש נסיון להבין את הבסיס הרגשי, אינטלקטואלי, לפער בין האוטיסטים לסביבה
האם הנסיון למפות את הפער בין האוטיסט לסביבה שוקל במידה נאותה את הבסיס הרגשי תפישתי שמאחורי מה שמרגיש לאדם הנורמטיבי כשונות בלתי ניתנת להכלה והבנה ?
והשאלה הזאת מובילה אותי להערה שלדעתי היא מאוד מהותית
האנלוגיה שאת עושה בין הבדלי השפה האוטיסטית לנורמטיבית ובין ההבדל בין אנגלית ועברית למשל הוא הכי שגוי ומטעה והכי מחמיץ את העיקר
האוטיסט נבדל בעצם יחסו לשפה
לא בהיותו דובר שפה אחרת
וזה ניכר מכל מופעיו

וזה גם ברור לגמרי מהעובדה שאוטיסט גרמני וישראלי ובריטי ופולינזי יסבול בדיוק מאותן בעיות תקשורת וכל מה שנלווה אליהן
השפה האוטיסטית אינה משולה לשפה זרה
הזהות האוטיסטית היא שונה בגלל שבבסיסה יחסה לשפה הוא שונה ,מאוד, מהממוצע
את השוני הזה יש לחקור ולפיו יש לפעול
וכיוון שזה לא נעשה אני אמשיך להמליץ בפורום הזה לכל ההורים לעשות כל מה שהם יכולים על מנת להימנע מטיפולים
ובמיוחד משיטות המבוססות על ניתוח התנהגות

ניתוח התנהגות= אילוף אוטיסטים= הרס= צער= להגיע לאותה נקודה.

גם מי שזה הצליח לו. והילד התנהג כמו שצריך. עדיין הוא איבד את החיוניות שלו ואת אופי המיוחד שלו.
לכן אני כמוך לא ממליץ על טיפול כזה אלה על הבה של התשתית האוטיסטית, זאת עבודה פילסופית ולא
בהכרח מדעית גרידא. אם ניתן לקורא למקצוע הזה מדע. זוהי דעתי.

חוה61

New member
במה הדוקטורט שלך? יעוץ? ניתוח התנהגות? עבודה סוציאלית?

תשובה

היי חווה,
הדוקטורט שלי נעשה במחלקה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בר אילן. חוץ מזה אני יועצת ומנחה התנהגותית.
שיהיה ערב טוב,
רקפת.

חוה61

New member
את מנתחת התנהגות מוסמכת? לא מכירה את ההגדרה יועצת התנהגותית

תשובה

היי חווה,
אם הייתי מנתחת התנהגות מוסמכת זה מה שהייתי כותבת. אם תרצי לדעת מה הכוונה ליועצת ומנחה התנהגותית אשמח לענות לך. לא נראה לי שהפורום זה המקום הנכון לשיחה שכזו.
איזה כייף זה שאפשר בכל יום ללמוד משהו חדש

שיהיה ערב נעים,
רקפת

דחפו את הגישות שלכם לתחת.

גישה אחת כן תתאים: הבנה של האוטיסטית כאדם בעל אישיות שונה עד אז אני מירק לכם בפנים ויכול רק לזרוק את אותם מאמרים
לפח או לאסלה אחרי שאני מוריד את המים, עצה תבינו אותנו כאישיות שונה זה הכול, הגישה המפכנית האמתית תבוא כאשר
יחיקרו את האוטיזם מבפנים, ולא יעלו כל מיני השערות מצצות מהתחת ומטונפות ומסריחות. כל פעם באים לפה שמוקים כאלו.
ומעלים לפה כל מיני מאמרים. שאני מתחיל לקורא ורואה שהכול אותו דבר. המאמר שקראתי אתמול זהה למאמר הזה, זה
ממש מרגיז.

קראתי שוב.

את אומרת שצריך להבין את השפה האוטיסטית כדאי לדבר איתנו, אבל הבעיה שאתם לא עושים את זה. אתם לא לומדים
כלום אה רוצה לשנות אותנו. את העלת פה מאמר יבש/טכני חסר חן אין פה מהפכה כמו שהיה כתוב במחזה של חנוך לוין
קרום שאמא אומרת לבן והוא מתחיל לתרץ היא אומרת בצעקה " אני רוצה נכד" אז אני אומר " אני רוצה שינוי" חדל קשקשת
ברשת ובליבולי ביצים, המפכה האמתית תבוא מפנים שאוטיסט מגרמניה או מישראל או מאיזה חור אחר. יקח את עצמו בידים.
ויגיד די אני לא מוכן יותר. כמו שהיה מהפכה פימנסטית או מהפכה של מעמעדות החלשות במהפכה הצרפתית, וכל דבר אחר.
הישועה לא תבוא מכם ,אני מפלל שיקימו חוקרים אוטיסטים אחים שלנו ויצאו גנגד השיטה המחורבנת הזאת. משום מה שמים
על הרעיון שלי זין. ולא מקשיבים לי. אבל אני בטוח שהרעיון שלי יכול לעזור והוא חושב. ואני אלחם כל חיי כדאי לקדם את
המפכה. אולי אני יצלח ויבלוט? מי יודע. אבל זה חלום שלי ואני רוצה לכתוב/ על זה למחאות כנגד זה ומוכן לסכן את
עצמי הנה גם אני פולטי, אפילו שאני הכי נגד, אבל בעד שחורר האוטיסטיפם מעבדות אני מוכן לחרוג וגם להפגע בעצמי.
כי זה מאוס עלי מאוד. לא אוהב לכתוב גנות. ולא אוהב לקלל סתם. אבל המים הגיעו - עד נפש, נמאס כבר.

למעלה