מאמר של ד"ר שלמה חזן

עופר

New member
מאמר של ד"ר שלמה חזן

מצ"ב עוד מאמר של ד"ר שלמה חזן שהגיע אלי בדוא"ל -מצפה לתגובותיכם

jobs

New member
שוב?

שלום ד"ר חזן שוב מתמקד בשורה מסויימת, שהיא נכונה עובדתית אך הוא מוסיף עליה פרשנות נוספת: "הבריחה הגדולה מקופות הגמל ותוכניות החסכון" --------------------------------------------- הבריחה הזאת אינה מהווה בעיה כשלעצמה. מה שיכול להיות מדאיג הוא הירידה בשיעור החיסכון. מאחר ורוב הפדיונות עוברות לאפיקי חיסכון אחרים (בעיקר פקדונות שקליים, וכן נדל"ן מניב או מניות, אופציות ואגרות חוב). מעבר כספים מקופה לקופה אינו מהווה בעיה לאומית, שכן הכסף נותר כחיסכון לטווח ארוך. זהו מהלך שיגדיל את התחרות בענף, והוא חשוב ביותר ללקוחות. תאר לעצמך שמכרת ללקוח פוליסה של חברה X וכעבור שנתיים מתברר שהם משקיעים את הכסף רע יותר מכל חברה אחרת. במצב הקיים, כדי לעבור, הוא היה צריך לשבור את הפוליסה, בנזק גדול. עתה, תוכל לספק לו, כסוכנו, שירות טוב יותר. כמו כן, כפי שכתבתי בעבר, צעד זה מהווה השוואת התנאים בין קופות בגמל לביטוח מנהלים שהוא כמובן חשוב לתחרות.

עופר

New member
מעבר מתכניות ביטוח

אמרת שיש ירידה בתחיסכון בכלל וזה נכון , סוכני הביטוח מהווים , לא פחות ממתווכים אחרים "תחנות " או "משדלים" לחיסכון אם הם לא יתוגמלו ולא יוכלו לפעול ירד עוד יותר החיסכון הפרטי לטווח ארוך מאד וארוך . הבעיה במעבר בין התכניות שהתכניות מורכבות מביטוח וחיסכון , בעקרון כמכלול , ואם לוקחים את החיסכון לקופה אחרת , מה שאפשרי בהחלט חברת הביטוח לא תמיד תסכים לקחת גם את הביטוח (אולי הפציינט חולה ושכיב מרע , רחמנא ליצלן) ואז מלהיטות השואה ישאר הפציינט בלי ביטוח ... בתכנית סופר גמישה כזו התיגמול לסוכן יהיה נמוך ביותר , גם לסוכנויות ענק יקשה לתפקד (בעצם במיוחד להן) ואז לא יעסקו במכירת המוצר הזה אלא יעברו לאפיקים רווחיים יותר ושנית ירד החיסכון חברות הביטוח פרסו את עמלות הסוכנים לאורך כל חיי הפוליסה , ומה שקורה שהכסף הגדול הוא בביטוח מנהלים . כאשר עובד עובר ממקום למקום הסוכן במקום החדש משדל או מכריח אותו לעשות פוליסה חדשה אצלו כדי לקבל את הנתח שלו ואז מתחיל התיגמול מחדש ובעצם במעבר הזה הלקוח "נטחן" בשנית אולי לך יש הצעה קונקרטית מה לעשות ?

ציקו1

New member
הבריחה מקופ"ג

כפי שאני רואה את הדברים הבריחה מקופ"ג הבנקאיות הווה אומר שאנשים היו מוכנים "להענש" ב 35% מכספם,ולו רק תתותר להם האפשרות לברוח (פשוטו כמשמעו). ההוכחה לכך היא התשאות השליליות של קופ"גהבנקאיות בד"כ משיגות.להבדיל מקופ"ג הפרטיות (דוב ברגר למניהם) יש גם הסבר מאוד הגיוני להפסדים של קופ"ג הבנקאיות: הבנקים מושקעים בהון עתק ובאחוזים גבוהים באג"חים ואפשרות המכירה וקניה הוא לא ניתן מבלי שיזעזע את כל השוק לכן הם מוגבלים ביכולת המשחק של מכירה וקניה ולכן יש לפעמים קרובות יותר מלאחרים הפסדים. והוכחה לכך ש 99.99% מהקופ"ג הקנות יש הצלחה גדולה יותר מלקופ"ג גדולות. אני מקווה שהעברתי הסבר נכון להסבר שרו"ח העוסק בתחום נתן לי. ותקנו אותי באם אני טועה.

jobs

New member
לדעתי זה אחרת

אני מאמין (אני חסר נתונים כך שיתכן שאני טועה) שרוב הפדיונות הם של קופות נזילות (עם ותק של 15 שנה)

jobs

New member
לדעתי זה אחרת

אני מאמין (אני חסר נתונים כך שיתכן שאני טועה) שרוב הפדיונות הם של קופות נזילות (עם ותק של 15 שנה)

עופר

New member
יש אמת בדבריך

אכן כן חלק זה קופות נזילות אבל רבים וטובים פודים קופות לא נזילות, אני חושב שהרוב לא משקיעים באפיק אחר אלא משלימים חוסרים בהכנסה כדי לשמור על רמת חיים .

jobs

New member
בסדר,

אבל אם כך איני מבין את טיעונו של ד"ר חזן: אם רבים שוברים קופות גמל למרות המיסוי, הרי שסביר להניח שרבים (ואולי אף יותר) שוברים כבר היום את ביטוחי המנהלים שלהם. אולי האפשרות להעביר כסף מחברת ביטוח אחת לרעותה תקטין את השבירה? (שכן אולי חלק מהשבירות הינן עקב חוסר שביעות רצון מהתשואה על ההשקעה?)

עופר

New member
מי מושך מקופות הגמל או ביטוחי מנהלי

בד"כ משייכה שלא בפטור כלומר עם ניכוי המס במקור מאופיינת , בכל אופן בקהל הלקוחות שלי בהכנסה נמוכה , כמובן שיש כאלה שצריכים כל אגורה עכשיו כמו מישהוא שבונה בית או קנה דירה או להבדיל בעת מחלה , ולא עוזרשאני אומר להם שיש אפשרות לחכות קצת ולקבל פטור , במקרה של מחלה ... המערכת לא כ"כ הגונה , הבנק לוחץ , והם צריכים את הכסף עד רמת שכר של 5,000 ש"ח אין עם מי לדבר ... אח"כ יש את הצעירים מאד (עד גיל 24 , ואח"כ יש את שכר הביניים ובד"כ אנשים יותר בוגרים אתם אפשר לדבר . אבל אחרת חבל"ז... לא תשואה ולא אפשרות העברה : אגב תשאל בבנקים או בקופות הגמל הפרטיות כמה מעבירים את החשבון , בעיקר במערכת הבנקאית זה נדיר ..

jobs

New member
זה נשמע הגיוני

לאנשים בשכר נמוך יש פחות חסכונות (ולכן פחות מרחב תמרון כלכלי) והם גם עושים פחות "תכנוני מס". אגב: אם העברת קופת גמל היא נדירה במערכת הבנקאית, ממה נובע החשש של חברות הביטוח/ הסוכנים? הרי סביר להניח שגם בחברות הביטוח נצפה בתופעה דומה (מעט מאד העברות) לכל היותר תתעורר תופעה של "טוויסטינג" של העברת כספי החיסכון...

ציקו1

New member
ולכן

נכון, ולכן אחד החוקים שנוספו בחוק ההסדרים הוא שאי אפשר למשוך את הכספים שנצברו בתוכניות מסוגקצבה אלא בגיל 65 בלבד. למעט הפטורים שנתנו כמו מחלה של אחד מבני המשפחה (לא עלינו).(לעופר) אפשר גם לראות את הקשר הישיר של הבריחה מקופ"ג לפרסומי התשאות: ז"א בד"כ כשמתפרסמים התשואות השליליות של הבנקים רואים בריחה מסיבית של העמיתים(עמית = זה שמפקיד בקופ"ג).

jobs

New member
לגבי קופות גמל אני חושב שזה לא נכון

אני מאמין ששיטת הדיווח הבנקאית היא כזאת שגורמת לתחושה זאת, אך שבאופן רגיל הפדיונות מפוזרים במהלך כל החודש. אבל גם אם אתה צודק: זה מראה את חשיבותו של הדיווח. אנשים קיבלו דיווח, ובעקבותיו החליטו להעביר את כספם למקום טוב יותר. (לדעתם לפחות...).

עופר

New member
בריחה מקופות הגמל

לדעתי מעט מאד אנשים בורחים בגלל התשואה : המסה הגדולה בורחת כי צריכים מזומן , ולא יעזור שקיפות ורווחים : מי שבורח לא מסתכל אפילו לאן לברוח . יש חלק , לא גדול שעושה את החשבון והוא יודע לעבור בלי להפסיד הטבות מס אבל זה חלק שבמספר אנשים הוא ממש קטן ויש לו את הכסף הגדול אלה יודעים לנצל את הרגע הנכון .

ציקו1

New member
ניצול החזרי מס

בימנו שיש כ"כ הרבה חברות להחזרי מס שמלמדים את הלקוחות שקופ"ג הם חלק ארי בהחזרי מס, וגם הבנקים יש להם מדי פעם מבצעים לפתיחת קופ"ג, וגם הם נותנים את ההסבר לאפשרות של החזרי מס, וסוכני הביטוח כנ"ל. לא נותנים אפשרות כזו שהלקוח אינו מנצל או מבין בהחזרי מס. אמנם לא תמיד הלקוח זוכר את שיטת החישוב להחזרים אך בטוחני כי הלקוחות מודעים לנושא. ובנוגע לתשואה ישנם דיווחים ברדיו, בעיתונות, שגורמים לבהלה גם אם הלקוח לא כ"כ מבין שזהו הפסד רק של רבעון.

למעלה