מאמר של איתי פנקס

James Hammerton

New member
אני מופתע מהמשפט הראשון

"הדבר הטיפשי ביותר שפוליטיקאי יכול לעשות הוא להביע דעה שאינה קולעת לטעמו של הרוב"...

Leiden

New member
אכן משונה מאוד

במיוחד מפוליטיקאי שמגיע משורות מרצ, שכדיוע אינה גדולת מפלגות המיינסטרים...

מרצ היא לא מפלגה קיצונית.

אני לא יודע מה קרה להלך הרוח בשנתיים האחרונות אבל מרצ אף פעם לא היתה מפלגה קיצונית. למעשה מאז 92, היתה המפלגה השלישית בגדלה בכנסת, עד עלייתה של ש"ס.

Leiden

New member
שלא תבין לא נכון

מבחינתי- מרצ היא מעט מיינסטרימית מידי, אבל במפה הפוליטית הישראלית היא מפלגת צד- כזו שאינה יכולה להוות הבסיס להקמת הממשלה (עבודה, ליכוד) וגם לא יכולה להיות חברה בכל ממשלה (שינוי, ש"ס, יהדות התורה). מבחינה זו שותפות לה חד"ש, רע"מ, בל"ד, המפד"ל והאיחוד הלאומי. אבל כאמור הבחירות שלנו הן ברע במיעוטו, ולכן הצבעתי פעם קודמת מרצ, על אף שישנן נקודות שוני משמעותיות בין מצע המפלגה לעמדותיי. מפלגה שיכול להיות חבר בה מי שתומך בסרבנות (רומן ברונפמן) אינה מפלגת אמצע ישראלית, לצערנו.

מדוע לא?

במציאות שבה 40% מבני הנוער תומכים בסרבנות, הדבר אינו אפשרי? לדעתי אף רצוי. יש צורך אדיר לפתוח בדיון ציבורי בנושא. קשה מאוד שלא להסכים עם המסמך האידאולוגי של יחד, ולדעתי זהו מצב מאוד חיובי כאשר יש דיונים פנימיים בתוך התנועה על מהות האידאולוגיה ועל המשך הדרך, גם בנושא הסרבנות ונושאים אחרים.

James Hammerton

New member
מצע זה דבר חשוב

אבל בפועל כמעט אף אחד לא מסתכל על המצע אלא על ההתבטאויות והמעשים של הפוליטיקאים של המפלגה. לקרוא לפרוק הגדר זה רחוק מאד מה"מיינסטרים" הישראלי, כמו גם הפגנות בעד הרפיית אמצעי הלחץ של שירותי הביטחון נגד אסירים בטחוניים. התדמית של המפלגה והקולות שהיא מקבלת נבנים מהמעשים ולא מהמצע... צריך לבדוק את הסיבות שהנוער תומך בסרבנים. אני לא בטוח אם הן שונות מהסיבות לכך שהוא תומך בהסרת גיוס החובה...

Leiden

New member
אני מעט פסימי ממך בנושא זה

תודה על הקישור לנתוני המכון לדמוקרטיה- מעניינים ומעודדים במידה מסוימת (פסימי שכמותי). לגבי המסמך האידיאולוגי, אני חושב שאתה נאיבי. גם אני לא יכול לחשוב על סיבה ראוייה להתנהג לה, אבל אנחנו מיעוט. דוגמאות בסיסיות: חופש המצפון- האם הרוב בעד עליונותו על חוק שירות חובה? הזכות למשפט הוגן- האם הרוב מתנגד לרצח מחבלים פוטנציאלים?

Leiden

New member
עוד משהו קטן

מתוך הסקר שצירפת: פחות ממחצית (46%) תומכים בשיוויון זכויות לפלשתינאים אזרחי ישראל! לא נראה לי בסיס חזק למצביעי מרצ פוטנציאליים

תמיד יש בסיס

עצם שוויון הזכויות לערביי ישראל הוא שינוי הגדרת המדינה למדינת כל אזרחיה. אל תשכח שהמגזר הערבי כולל כרבע מילדי ישראל. וכיום אני חושב שלמרצ-יחד יש אותו בסיס מצביעים שהביא אותה ל12 מנדטים ב92. רבים מהם פשוט לא מגיעים לקלפי ואחרים נזלו לשינוי. לא הרבה שינו את דעתם על המצב המדיני או החברתי והפתרון שצריך לנקוט בו בסופו של דבר.

Leiden

New member
אני חושב שאתה טועה

שיוויון זכויות לערבי ישראל אינו נתפס ע"י הציבור הישראלי כקשור לשינוי הגדרת המדינה למדינת כל אזרחיה. לראיה: מגילת העצמאות מגדירה את מדינת ישראל כיהודית ודמוקרטית ובה בעת קובעת כי יחול שיוויון זכויות ללא הבדל... (כפי שמשתמע מהגדרתה כדמוקרטית).

מגילת העצמאות,

מגדירה את ישראל כמדינה יהודית דמוקרטית ומדינת כל אזרחיה.. שינוי שמעולם לא נעשה בפועל.

אֲבִיב

New member
לגבי הסרבנות

יש לציין שברומפמן הוא (כבר) לא דיעת יחיד במפלגה, יחד איתו ביילין "מצדיע לסרבנים" (אך באותה נשמיה מתנגד לתנועות הסירוב) וכנ"ל חברת הכנסת זהבה גלאון.

למעלה