מאמר שאהבתי

נחיתות ומודרות זה גם ענין של הגדרה עצמית

מבינה פרקטית, נשים גם מודרות מבית הכנסת. זו פרספקטיבה חילונית שבשכל אני מבינה שהיא מדוייקת, אבל זה פשוט לכפות מושגים בסינית על עולם שמתנהלת באוזבקית. אני חושבת שכל הכשלים בהתנהלות המדינית היא 100% אשמת הנבחרים, ולא הרבנים. אני לא חושבת שהדמוקרטיה בסכנה כי יש קיצוניים שדורשים דרישות קיצוניות, הדמוקרטיה בסכנה כי יש מי שנענה להם, ואין מי שיצא נגדם ברמה המעשית-פרקטית. זה שלא כל מפלגת קדימה/עובדה/ווטאבר מתאחדים ומיירטים יוזמות כאלה ואחרות, זה כתב עניות ענקי לצורה בה המדינה מתנהלת. ושיפסיקו לבלבל במוח על האחיזה שיש למפלגת הדתיות בקואליציה, שילחמו נגד זה. אני חושבת שזה חוצפה לשלם על כשרות חשמל, כמו שזו חוצפה שאני נדרשת לממן תיאטרון צה"ל, כדורסל/כדורגל ועוד דברים שממש נראים לי חוצפה.

אגב, אני מממנת ב"ל לבדואים וערבים

שמביאים עשרות ילדים מנשים שונות. גם זה מעצבן אותי.

אני אחלק את מה שאמרת ל-2

קודם כל נושא ההורדה בתכונות נשיות. אני מסכימה אתך שלא צריך להיות שיוויון מבחינת תכונות מסויימות או מראה וכד'. אבל את שוכחת שאת בעצם משתמשת בדיוק בבעיה - התכונות הנשיות נחשבות נחותות. בגלל זה בעולם שוביניסטי לא מאפשרים לנשים חופש בחירה במקצוע שלהן, בהחלטה אם להינשא וללדת, ביכולת הגופנית שלהן, בתחביבים שאמורים להיות להן ועוד. לפני 200 שנה (וגם היום) ילד שיבחר ללמוד בלט יתפס בעין לא יפה וכנ"ל אישה שתבחר להיות מנהלת מחלקה בב"ח ולוותר על אימהות לטובת קריירה. הדת נהדרת ויש דתיים נהדרים כמו בכל עדה, מין ועולם יש נהדרים יותר ויש נהדרים פחות. אנחנו לא סתם "ניזונים". אני לא אדבר בשם restart2 אבל לי יש במשפחה חלקים שחזרו בתשובה וגם אני התקרבתי לאהבת הדת. אל תשכחי שמה שאנחנו "רואים בתקשורת" הוא החלקים שמשפיעים עלינו. עלי משפיע אם אני נוסעת לירושלים מאשדוד ומאלצים אותי לשבת בחלק האחורי של האוטובוס שישיבה בו גורמת לי לבחילה או מפריע לי לתזכר את הנהג מדי פעם שהוא אמור לעדכן אותי כשנגיע לתחנה שלי. עלי משפיע אם יכשירו לי את החשמל ויאלצו אותי לשלם עוד מהמיסים שלי (ועוד מיסים) לטובת אותם מכשירים (ולכי תדעי אם מחרתיים לא יחליטו לי שאין יותר יצור חשמל בשבת או אין עובדים יהודים בשבת בתחנות הכח) יש עוד המון כפייה דתית שמשפיע עלינו כציבור לא דתי, על מי יותר ועל מי פחות. מי שלא שומר כשרות עד העליה הרוסית לא מצא איפה לרכוש בשר לא כשר או לחם בפסח וכו וכו. וזה רק דוגמאות קטנות.

אני לא רוצה להכנס לדיון הזה

בעיקר בגלל שאני מאמינה בהפרדה מוחלטת בין דת למדינה, ובעיקר כי אני מאמינה שהפוליטיזציה של הדת היא רעה חולה. כך שאני שומרת מצוות אבל נגד מדרכות נפרדות, ואני חושבת שזה רעיון לא יהודי. זה לא יהודי לשבת על הר מבודד ולהיות צדיק. בכוונה לא התייחסתי אליך, אלא לאישה שכתבה שהדת יפה אך הדתיים לא. משפט מקומם של שנאה! העולם לא יהיה פמיניסטי כל עוד הגישה אומרת שכדי להיות שוות נשים צריכות להיות גבריות, עד כדי כך שאישה מצליחה שטוענת שעיקר חייה הם המשפחה והילדים נחשדת כאנטי פמיניסטית ודוגמא רעה לנשים.

restart2

New member
אני לא שונאת

עלה לא נידף אין בי שנאה חלילה לאף אדם. אני מגנה תופעות שמבחינתי הן לא חברתיות בעליל- ומקפחות קבוצות.. בחברה. חושבת כמוך שיש להפריד בין דת למדינה. נשים לא אמורות להיות גבריות - יש לדאוג שיהיה להם שוויון הזדמנויות, שיוויון בהתייחסות,.. ולגביי הצבא - מה זאת אומרת הצבא רוצה חיילים חרדים? בואי נתחיל עם חינוך שהילדים החרדים ירצו להיות חלק מהמדינה לתרום את חלקם כמוני וילדיי, והצבא ערך שינויים רדיקליים לקליטתם.. אבל - תמיד אפשר להסביר למה לא? זאת החובה של החילונים לבד? וכשאני שואלת למה מגזר שלם אינו פרודוקטיבי- נשען על החילונים בתקציבים ובחוסר יכולת לפרנוס עצמי.. זאת בעייה חברתית עצומה! ואינה קשורה לפלונית שמחליטה להשען על בעלה ולא לעבוד. יש פה גישה חברתית שהיא פצצה מתקתקת.

restart2

New member
הדרת נשים גם במערכת הבריאות ?

הדרת נשים גם במערכת הבריאות ? התקבל במייל- 11/12/11 בטכס הענקת פרסים מטעם סגן שר הבריאות, הרב ליצמן, על מחקר בתחום רפואה והלכה שנערך בבי"ח שערי צדק ב 25/9/11, היו בין הזוכים שתי נשים רחמנא ליצלן. השתיים, פרופ' חני מעיין וגב' נעמה הולצר (רופאה ואחות) הושבו אחר כבוד ביציע, בנפרד משאר זוכי הפרס. שתי הזוכות התבקשו מראש בכתב, לא לעלות לבימת הכבוד לקבלת הפרס. כמקובל, בניגוד לגברים הזוכים, על מנת לא לפגוע ברגשות הרבנים המכובדים שישבו בשורה הראשונה. האם מתן פרס לאישה בפומבי פוגע ברגשות הרבנים? האם במקרה מחלה ימנע הרב מטיפולה של רופאה או אחות? האם השתגענו לחלוטין? אירן עושה הפרדה בין נשים לגברים ברשות הציבור בגלוי וללא העמדת פנים של מדינה דמוקרטית מתקדמת. ואילו אצלנו, לעומת זאת, המדינה הדמוקראטית היחידה באזור – האומנם? תהליך של הדרת נשים מיושם בתחבורה ציבורית, בשלטי חוצות, פרסומי אדי (שלאחרונה הוחזרו אך לא לאוטובוסים מחשש שיסעו גם בשכונות חרדיות) בצה"ל שירת נשים , בבתי קברות שם אוסרים על נשים להספיד, והצגים באוטובוסים שמטרתם לסייע לאנשים עם מוגבלויות להתמצא (עוורים, חרשים) הוחשכו מחשש שמא יוצגו בהם פרסומות לא צנועות, ועכשיו גם בטכסים ציבוריים במערכת הבריאות. מערכת הבריאות חרטה על דיגלה בקודים אתים מקצועיים של האחיות והרופאים, מחוייבות למתן טיפול ללא משוא פנים ללא אפליה בגין דת, מין גיל וכ' לא פלא, שהרב ליצמן, סגן שר הבריאות, נתן ידו לאפליית נשים, זה חלק מתפיסת עולמו. אבל איך כל יתר הנוכחים והמארגנים נתנו לזה יד, זה כבר מעבר להבנתנו.די. מספיק.!! עלינו לחזור לערכים כמו "אהבת לרעך כמוך" ולעקרונות האתיקה והמוסר הבסיסיים של אנושיות, שוויון וכבוד לאדם, גם כשהיא אישה או לשקול מתן טיפול תרופתי לגברים החוששים לטוהר מחשבותיהם. כתבה דר' נורית וגנר (אחות) יו"ר לשכת האתיקה של האחיות ואחים בישראל

הדת יפה והדתיים לא - משפט מאוד מקומם. ולא נכון. תמיד הכרזתי שמשפחה מעניינת אותי הרבה יותר מקריירה. האמת שלא נתקלתי באף אחד שכינה אותי אנטי-פמינסטית. הדבר הכי קרוב לזה - שהוא רחוק מזה, היה ששמעתי פעם את אחת העובדות אצלנו במשרד בשיחה עם הבוס שלי, אומרת לו (בתגובה לשאלה מתי היא מתכוונת להתחתן וללדת) שהיא רוצה לבנות את השם שלה קודם בתחום ונתנה אותי כדוגמא, שהיום מה שחשוב לי קודם כל זו הבת שלי. מתי אני יוצאת מהעבודה כדי לא לאחר לקחת אותה וכו. והיא אמרה (וזה נכון) שאם בנית לעצמך שם בתחום, תוכל מאוחר יותר לעבוד אפילו כפרילנסר, העיקר שזה יהיה מותאם אליך

לכל בחירה יש מחיר והצדקה.

בגלגול הבא, אם תנתן לי הזדמנות, אני דווקא אעדיף להתחתן וללדת מוקדם (בת דוד של בעלי התחתנה בגיל 18, ועכשיו יש לה שני ילדים ומסיימת סטאג' עם ילדים גדולים) ואז להשקיע בקריירה, כי להיות פרילנסרית עם קטנים שתלויים בך זה לא תענוג, ולא תמיד עובד מעבר לתיאוריה. כמובן שזה בר ביצוע :)

למעלה