ולמה מצב בו אישה חילונית לא עובדת
אבל בעלה כן, נראה לך שונה? יש המון כאלו. האם זה הופך אותן ללא פרודוקטיביות לחברה? האם המיסים שהחרדיות משלמות מהמשכורת, זה מממן אותך? למה אני צריכה לממן תקציבי ספורט נחשל? למה אני צריכה לממן את רשות השידור? את קמפיין הבחירות של מרצ? כי זה החוק. ואם לא רוצים בחוק, משנים אותו. הנבחרים של החרדים צריכים להיות מודל לחיקוי והערצה, הם נבחרים על סמך מצע שהם עוסקים בהגשמתו ועוסקים בכך כל הזמן, תארי לך מה היה ניתן להשיג לו כל חבר כנסת היה עוסק בזה. הביקורת נכונה, וזו הסיבה שאני לא מצביעה ש"ס או יהדות התורה, כל דבר שחרדי ידרוש כבר נשמע חריג, גם כשליצמן השיג טיפולי שיניים בחינם לילדים טענו שהוא עושה את זה רק כי לילדים חרדיים יש בעיות בשיניים. זה מגוחך ברמה שאמורה לבייש אדם אינטיליגנטי שחושב כך. גם עכשיו, כשהשר אטיאס נלחם להשאיר על כנו את קריטריות מספר ילדים ומצב משפחתי כדי להשיג עזרה במימון מגורים, לא תוכלי להאשים את הדת - אלא את ביבי שהסכים לזה, ואת כל מי שלא עומד על הרגליים האחוריות שלו כדי לשנות את הסעיף המביש הזה, לפיו זוג נשוי ועובד יקבל עדיפות נמוכה מבחינת סיוע, מאשר זוג נשוי עם 6 ילדים שאחד מהם לא עובד. כהומניסטית, אני אחשוב שזה צבוע מאוד לדרוש מחיילים דתיים להתגייס, ומאידך להכריח אותם לעבור על הלכה ברורה ועתיקת יומין, לפיה אסור (אסור) לגבר לראות אישה שרה בפניו. זה לא צנוע. רוצה אותו בצבא? יש לזה מחיר, יש הלכות שהוא מחוייב אליהן לפני שהוא מחויב לצבא (מה לעשות, הדת שלך היא דת הצבא והדת שלו היא היהדות). בכלל, הזכרת לי שכספי המיסים שלי מממנים חיילים שמתעסקים בשירה. אכן, עיסוק הכרחי לשלום המדינה, והוא לגמרי נכפה עלי. אולי לא הייתי כנה, אני לא באמת פמיניסטית, אני מסרבת להשתייך לתנועה שהיא נגד נשים שלא מתאימות את עצמן לשבלונה.