מאמר על אנדו'

מיכל235

New member
מאמר על אנדו' ../images/Emo41.gif

היי בנות, מצאתי מאמר חדש על אנדומטריוזיס שפורסם באתר הכללית. מצרפת את הקישור: http://www.clalit.org.il/HE-IL/Women/womens_health/gynob/articles/endometriosis.htm

סלסה מ

New member
שירותי בריאות כללית

נו, אז אולי כדאי שגם יתחילו להכיר במחלה ולהסביר לרופאים שלהם מהי ומה ההשלכות שלה.

זואילי

New member
תודה מיכל

בנוסף לאנדו יש שם עוד כמה נושאים מעניינים שמומלץ לקרוא עליהם.

הערות לגבי המאמר-

יש הוכחות לרקמת אנדומטריום גם אצל בנות מתחת לגיל 10 וזאת לפני הופעת הוסת, המחלה לא נעלמת בגיל המעבר ורבקה היא עובדה חיה לכך שגם ללא רחם ושחלות יש לה סימפטומים רבים של אנדו', יש התייחסות לטיפול התחלתי של משככי כאבים בלבד. זו הסיבה שיש כאן המון בנות שאובחנו באיחור וסבלו שנים על גבי שנים בגלל שקיבלו משככי כאבים ללא בירור סימפטומטי- במקביל למשככים יש לעשות בירור מקיף ולנסות טיפול שוטף בגלולות, לא לחכות להחמרה.. לא קראתי בשום מקום שהמחלה דועכת אחרי כמה שנים מעצמה..
לסיכום- מאמר חסר וחבל שכל הנכתב שם לא נתמך מהיכן שאבה המחברת את ידיעותיה.

lee E

New member
לא היה לי נעים לקלקל שוב..

אבל גם לי היתה הרגשה שהמאמר די אנמי.

sivic10

New member
אין ספק שמרגישים עלייה במודעות לאחרונה

הפריע לי גם שלא נכתב שיכול להופיע גם רק אחד מהסמפטומים שצויינו ולאו דווקא כולם. אם לא הייתי מאובחנת הייתי פוסלת את העובדה שיש לי אנדומטריוזיס כי 90% מהסימטומים שצוינו שם אין לי..אז אולי אפשר להגיב איפה שהוא לכתבה הזו שיתקנו את הטעויות..

ריבקה34

New member
אני אחת מהבנות שאובחנו בגיל 2.5 שנים

כבר בגיל זה כרתו לי את השחלה והחצוצרה הימנית. הכל היה מלא ריקמה וציסטהשוקולדית אחת ענקית שפשוט הרסה את השחלה והחצוצרה.

ריבקה34

New member
ממשיכה

אכן גופי נקרא בגיל המעבר (למרות שאני רק בת 36) אבל עדיין סובלת מהאנדו ולפעמים הכאבים גרועים יותר מלפני כריתת הרחם. רופא הנשים שלי (הראשון שכבר היום בפנסיה) הוא דרום אפריקאי, הוא היה תמיד נוסע לועידות בעולם בנוגע לאנדו והוא היחיד שאמר לי...בעצם לא היחיד כי גם סוריאנו אומר שאף אחד לא יודע איך האנדו נוצר ואיך לסיימו. לצערנו בארץ יותר נכון לצערי הרב הרופאים בארץ ממהרים להוריד את הרחם ולא מחפשים את כל החלופות לכריתה בנוגע לאנדו. לגביי הכדורים נגד כאבים שכתבה הרופאה בכתבה, נורא מעניין מהיכן היא שמעה שזה עוזר, אני הגעתי למצב שקיבלתי כדור שגורם להזיות (טלווין) ולא עזר לי בגרוש, היחיד שעזר לי היה כדור שהכיל בתוכו כמות נדיבה של מורפיום, אבל זה ניתן לקבל רק אם את בקשר ממש חברי איתו. בנות, אני עוד סובלת נורא, עדיין מתנפחת לי הבטן והכאבים חדים כמו סכין שננעצת ככה באמצע היום. בנוסף לכאבים אני גם סובלת מתופעות גיל המעבר שגם הן נורא מקשות, אני כבר ממש עובדת עיצות. בשבוע הבא יש לי תור למומחה לגסטרואנטרולוגיה ברמב"ם לביצוע קולונוסקופיה (מתה מפחד), וגם בבדיקת הדם האחרונה שלי הערכים של ה - CEA עלו מ-0.8 ל - 1.2 וזה מלחיץ אותי. מה אגיד, אני לא יודעת איך הנפש מתפקדת, אבל אני אדם אופטימי, עברתי כל כך הרבה בחיים, יש לי ברוך השם שני ילדים מקסימים (ממש נסים מהשמיים) ילד שחגג בחודש שעבר בר-מצווה וילדה שתחגוג שנה הבאה בת-מצווה. אז בע"ה יהיה בסדר. שבוע טוב יקירות ריבי

ר ו מ י ה

New member
ריבי,הסיפור שלך מזעזע אותי כל פעם מחדש../images/Emo24.gif

ברוך השם על שני הניסים שלך

זואילי

New member
מה שחשוב לדעתי זה שמתחילים לדבר על זה

היום יותר מאשר בעבר. וזה לדעתי הדבר הכי חשוב בשורה התחתונה. אם אנשים עם מודעות לגוף שלהם יקראו פה ושם על נושא האנדו' ויעשו אחד ועוד אחד ויפנו את תשומת לב הרופאים, אז אולי האיבחון בהחלט יתקצר ויחסוך מאחרות שנים רבות של סבל.

זהבית37

New member
מסכימה ב- 100%

מה שצריך זה חשיפה, חשיפה ועוד חשיפה. כמה שיותר מאמרים, גם מקצועיים, וגם לקהל הרחב, הרצאות בכנסים, ושיכנס לשיח היומי. מאז שאובחנתי כאנדו והתחלתי לדבר על זה, אני מכירה כבר 3 בנות שבעקבות הסיפור שלי חושבות שיש להן אנדו, כולל גיסתי, שהיא עם בעיות פריון כבר 6 שנים, ואף אחד לא חשב בכיוון....

מישמש33

New member
נכון שחשיפה זה דבר חשוב ביותר

אבל זה אחד המאמרים שהרגיזו אותי ביותר, כי המאמר שטחי, אינו מדוייק בלשון המעטה ויכול בהחלט להטעות. אם כבר מתחילים לדבר על זה ורופאה כותבת מאמר בנושא, אז שלפחות הדברים יהיו מדוייקים, ושתלמד את הנושא כמו שצריך. כמו שהמאמר נראה , כך גם היחס של מערכת הבריאות, פשוט חובבני.

למעלה