dory30
Well-known member
כולם מדברים על מרצ. אף אחד לא מדבר על המפד"ל
לא רק מפלגת שמאל חשובה נמחקה מהמפה. כיצד קרה שהציבור הדתי–לאומי הצביע ברובו למפלגה שבמהותה שונה מהפרופיל של הדתי–לאומי המצוי?
יש לכך סיבה פשוטה להחריד: המפד"ל לא איתו כבר כמה וכמה שנים. אמנם יש הטוענים שהבית היהודי היא הייתה המפד"ל ואמנם יש לא מעט פרשנים פוליטיים ועיתונאים שגם רואים זאת כך, ואמנם יש לזה אפילו על מה לסמוך, שכן כך הגדירו עצמם גם מנהיגי הבית היהודי, אבל הלכה למעשה מדובר בחרטוט. המפד"ל נעלמה (לצערי) מהעולם ביום בו היו"ר הנבחר של מר נ. בנט הקים את מפלגת הבית היהודי. אני לא זוכר את השנה המדויקת, אבל זה היה לפני מספיק שנים כדי לדבר היום על מרצ לא על משהו שכבר קרה מזמן.![]()
כולם מדברים על מרצ. אף אחד לא מדבר על המפד"ל
לא רק מפלגת שמאל חשובה נמחקה מהמפה. כיצד קרה שהציבור הדתי–לאומי הצביע ברובו למפלגה שבמהותה שונה מהפרופיל של הדתי–לאומי המצוי?www.ynet.co.il
הציבור הדתי הלא חרדי מתחלק לשני חלקים עיקריים, אלו בסגנון של חילי טרופר ומתן כהנא להלן הציבור הדתי השפוי והנאור ואלו שמשתייכים לתומכי בן גביר, סמוטריץ ואפילו יותר משוקצים מהם כדוגמת מפלגת נעם ובנצי גופשטיין, להלן הציבור הדתי המשיחי, הלא מחוברים למציאות, הפאנאטים שיביאו עלינו את מלחמת הדת או במילותיהם , מלחמת גוג ומגוג עם מיליארד מוסלמים.מאמר המבטא חוסר הבנה מוחלט.
הציבור הדתי אכן מתפלג בין אלו הכפופים לרבנים והלכה (שאתם מכנים חרד"ל), אלו שויתרו על הקפדה יתרה, אך דבקים בערכי ההתיישבות, תוך סיכון חייהם והקרבה פיזית (מתנחלים או כאלו הדבקים בהם)
ואלו המכונים "ליברלים", או דתיים-לייט
אך בפועל, בין הליברלים האלו למסורתיים של הליכוד המרחק הוא אפסי.
כל אלו התאגדו תחת מפד"ל.
אז את מי בנט ייצג?
לא מפד"לניקים.
כשבנט ניסה לחסל את הרבנות, הכשרות והגיור, כל רבני המיינסטרים הבהירו לו, שהם לא איתו.
בנט נשאר עם רב אחד משוהם, שתמיד חשדו שהוא בכלל רפורמי.
כשאתה מדבר על ה"דתי בסגנון של חילי טרופר" זה מייצר בעיה,הציבור הדתי הלא חרדי מתחלק לשני חלקים עיקריים, אלו בסגנון של חילי טרופר
מעבר לכך שלתיאורים שלך אין כל שחר והם מבטאים בעיקר בורות ושנאה מהסוג הישן והטוב, סתם להשכלתך הכללית, החלוקה לשתי הקבוצות שציינת לא קרובה אפילו לחלוקה האמיתית בקרב חובשי הכיפות הסרוגותהציבור הדתי הלא חרדי מתחלק לשני חלקים עיקריים, אלו בסגנון של חילי טרופר ומתן כהנא להלן הציבור הדתי השפוי והנאור ואלו שמשתייכים לתומכי בן גביר, סמוטריץ ואפילו יותר משוקצים מהם כדוגמת מפלגת נעם ובנצי גופשטיין, להלן הציבור הדתי המשיחי, הלא מחוברים למציאות, הפאנאטים שיביאו עלינו את מלחמת הדת או במילותיהם , מלחמת גוג ומגוג עם מיליארד מוסלמים.
לשמוע על בורות מאחד כמוך מגדיר מחדש את המושג הומור שחור.מעבר לכך שלתיאורים שלך אין כל שחר והם מבטאים בעיקר בורות ושנאה מהסוג הישן והטוב, סתם להשכלתך הכללית, החלוקה לשתי הקבוצות שציינת לא קרובה אפילו לחלוקה האמיתית בקרב חובשי הכיפות הסרוגות. יש לפחות עוד 2 קבוצות בין אלו שציינת, אבל כנראה יותר, וכך גם מהצדדים.
אז סוג של "דתי" שלא מאמין בהלכה היהודית,מייצר בעיה לאנשים תבניתיים הרואים בכל מי שלא נראה כשיבוט אידיאולוגי שלהם, פיקציה.
כל אחד שמצליח לחשוב בצורה עצמונית הוא "מוזר" וכל מי שלא נכנע לתכתיביים הדמוניים של הרבנות הראשית הוא "עושה דווקא".
באירן מחילים את חוקי השריעה ואצלנו סמוטריץ' מכריז שהיה שמח לו חוקי ההלכה היו צו תקף בישראל.
אין הבדל בין חזון המדינה העתידית של חומייני לבין זו של סמוטריץ'.
זה מה שהבנת מהודעתי? מוזר כי אני דיברתי על הרצון של להכיל זאת על הכלל בצורה כפייתית.אז סוג של "דתי" שלא מאמין בהלכה היהודית,
לא מקשיב לרבנים,
ורואה ברבנות הראשית אוייב דמוני.
יאיר לפיד כזה...
רק לא ברור מה הקשר לדתיים.
מה זה אינוס דתי?זה מה שהבנת מהודעתי? מוזר כי אני דיברתי על הרצון של להכיל זאת על הכלל בצורה כפייתית.
במקרה של סמוטריץ' מדובר על סוג של רצון לאינוס דתי לכלל האזרחים, גם אלו שהם חילונים בכלל.
בכלל לא ברור.אבל אתה לא שם לב שאתה סותר את דבריך.
נניח שאני מאמין בדברי הרב סתיו ופועל על פיהם. אני דתי?
גם אם זו דעתך - לטעון שהרפורמים ולפיד הם "דתיים"מילה על הרבנים הרפורמים, טוב, אין טעם הם הרי משוקצים בטח בעיניך, טפו טפו טפו.
דרך אגב, עוד כמה יאיר לפיד על חשבון כמה סמוטריץ'ים ובן גבירים רק יכול להועיל.
פעם ברוסיה הקומוניסטית עלו על פטנט:לסיום, נסה להבין מה ההבדל בין מדינה של אנשים דתיים לבין מדינת דת שאני דיברתי עליה.
זהו.
"לסיום, נסה להבין מה ההבדל בין מדינה של אנשים דתיים לבין מדינת דת שאני דיברתי עליה".מה זה אינוס דתי?
הרי חותמת "כשר" על מוצרים שאינם כשרים - היא אינוס דתי של כלל היהודים שומרי הכשרות - שכן מאמינים להלכה ולרבנים
ופתאום חייבים להתחיל לברר אם החותמת הזאת היא זיוף או לא.
בכלל לא ברור.
האם אתה מחשיב נוצרים כיהודים דתיים?
האם אתה מחשיב שבתאים כיהודים דתיים?
האם אתה מחשיב פרנקיסטים כיהודים דתיים?
יהודי דתי פועל לפי ההלכה, ומתייחס לשרשרת ההלכה מתקופת המשנה ועד ימנו. נסמך על גדולים ממנו, נראה שדוד סתיו עצמו לא עומד בכלל זה.
מי כן נמנה על תומכיו?
בעיקר לא דתיים - כמו שפעם חילונים אמרו שהרבנים שלהם הם אברום בורג ולייבוביץ.
אז לפי הונאתך, החילונים הם בעצם דתיים?
גם אם זו דעתך - לטעון שהרפורמים ולפיד הם "דתיים"
זו הונאה ברורה.
זה הקטע עם הלפידונים
כל מילה שלכם זה שקר ונסיון הונאה.
אחרי זה אתם מתבכיינים שמתייחסים אליכם בהתאם.
פעם ברוסיה הקומוניסטית עלו על פטנט:
חיסלו בהדרגה כמעט את כל הכמרים בכנסיות, ובמקומם הביאו קומוניסטים - שהנהיגו את הכנסיה הרוסית.
זה נשמע כמו בדיוק מה שאתה תומך בו
להפך, הסברתי בבירור,"לסיום, נסה להבין מה ההבדל בין מדינה של אנשים דתיים לבין מדינת דת שאני דיברתי עליה".
ביקשתי ממך לנסות להבין. לא ביג דיל.
לא הצלחת.
זה ברור שקצת יותר לימודי ליבהלהפך, הסברתי בבירור,
אבל אתה לפידון עם ראש מלט קש
אז לא הבנת.
ישראל היא מדינה עם חופש דת בה דתיים קובעים לעצמם מה כשר ומה לא
אתה ושאר הלפידונים מעוניינים במדינת-דת, שבה הדת הולאמה
ופוליטיקאים חילונים קובעים עבור הדתיים מי יהיה רב ומה יוגדר ככשר
זה ברור שקצת יותר לימודי ליבה
וקצת פחות ריצה בגבעות
היו מונעים ממך את המבוכה הכרוכה
בלא להבין ניואנסים של טקסט פשוט.
אם זה נכון (ואני מאוד מפקפק בזה לאור מה שהפגנת כאן) אני במקומך הולך ותובע את מערכת החינוך שהנפיקה תלמיד פגום
איזה לפידון אהבל אתה...
מקשקש טמטום על ה"ליבה" שאדונך הנערץ רואה בה את פסגת הישגיו הלימודיים
אני סיימתי בגרות 5 יחידות באנגלית, מתימטיקה, פיזיקה ואנגלית,
כולם עם ציונים של מעל 90
ומה היו הישגיך?
עלובים כמו אלו של לפיד?
אם זה נכון (ואני מאוד מפקפק בזה לאור מה שהפגנת כאן) אני במקומך הולך ותובע את מערכת החינוך שהנפיקה תלמיד פגום
. עזוב הכל, זאת כנראה הדרך היחידה שלך להתעשר איכשהו.
לפידון מפגר שכמוך...
עם תארים בהצטיינות במדמ"ח ושכר של 30 אלף שקל (לפני בונוסים ואופציות)
נראה לך שמישהו יתייחס לטענה?
באמת נשמע שאתה כמו הלפידון העליון
מתגאה בלימודי הליבה,
כי זו הייתה פסגת הצלחתך...
לעומת דביל כמוך,
גם אם אעזוב אוכל לפתוח סטארטאפ משל
וואוו, אז אנחנו יודעים שקיבלת 90 בבגרות, אנחנו יודעים שאתה עובד ואפילו משתכר ואנחנו יודעים שמותר לך לטוס לחו'ל.
לפידון מפגר שכמוך...
עם תארים בהצטיינות במדמ"ח ושכר של 30 אלף שקל (לפני בונוסים ואופציות)
נראה לך שמישהו יתייחס לטענה?
באמת נשמע שאתה כמו הלפידון העליון
מתגאה בלימודי הליבה,
כי זו הייתה פסגת הצלחתך...
לעומת דביל כמוך,
גם אם אעזוב אוכל לפתוח סטארטאפ משלי...
מעל 90 - כבר לא זוכר בדיוק.וואוו, אז אנחנו יודעים שקיבלת 90 בבגרות,
לפני שהתחתנתי הייתי.אנחנו יודעים שאתה עובד ואפילו משתכר ואנחנו יודעים שמותר לך לטוס לחו'ל.
שמע, אתה מציאה של ממש לבנות האולפנה כנראה..
בקשר לסטארטאפ, צר לי להגיד לך שזה לא יהיה סטארטאפ כי מישהו כבר חשב לפניך על זריקת אבנים על חיילי צהל.
חושש שמאוחר מדי.אולי תלך לכיוון של שירות בצבא?
טוב אני מניח שתכתוב שהיית בסיירת מטכ'ל והשתחררת בדרגת סגן אלוף (איש אשכולות מוצלח כמוך סיים לפחות בדרגה הזו, לא)?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.