מאמר מקבלה

מאמר מקבלה

אני אביא לכם מאמר מזוהר שבוא מופיעות ידיעות מדעיות שלא היו ידועות לאנשים באותה תקופה,וגם בתקופות יותר מאוחרות: תירגום מארמית:כל הישוב-כלומר,העולם האנושות שעליו-מתגלגל בעיגול ככדור,חלקם-מתגוררים למטה,בתחתית הכדור,ואלה למעלה.וכל אלה הבריות-המתגוררים בחלקים השונים של הכדור-שונים בחזותם,בצבעם,בקלסתר פניהם,וכדו´-מחמת שינוי האויר של כל מקום ומקום.אולם עומדים הם כשאר בני אדם.ועל כן יש מקום בעולם,כאשר אור לאלה,חושך לאלה.לאלה יום ולאלה לילה.ויש מקום בעולם שהיום בו ארוך ולא יימצא בו לילה אלא זמן מועט.וסוד זה נמסר לבעלי החכמה-חכמת התורה.עד כאן.שאלות איך הם ידעו את כל זה לפני כמעט 2000 שנה? האם לא כדאי לפחות לבדוק מזה יהדות לפני שמזלזלים בה?!

ehudt

New member
אתה לרגע מניח שאתה מביא דבר חדש

שמענו את הסיפור הזה עשרות פעמים, והוא הופרך כל פעם ופעם. בקיצור, הרעיון שהעולם הוא עגול התחיל ביוון העתיקה (אם אני לא טועה), ואם אתה מחפש תשובה יותר מדויקת ומלאה אני ממליץ לך לחפש בארכיון של הפורום, או באתר חופש.

וחוץ מזה שהעולם עגול

מה אם השאר הדברים שנאמרו,ואיך זה בדיוק הופרך תסבירי לי?מה אפשר להפריך פה? מה משכתוב במאמר הזה לא נכון מדעית?

neko

New member
למה אתה כ"כ גאה בכך שמצאת שני

משפטים נכונים בזוהר? מה עם כל השאר? מה למשל עם ההתייחסות לארץ כשטוחה בתורה שאמורה להיות האמת השלמה?

Governor

New member
אז מה אם תציג מאמר מהזוהר?

הזוהר חובר ע"י ר' משה דה-לאון, מהעיר אוילה בספרד ב- 1286 (קרא הכל, כולל קשורים פנימיים) (1) אף אחד מחכמי ישראל לא ראה או מזכיר בכתביו את הזוהר כחבור, או כספר בשם זה, לפני 1286 (2) אף אחד מחכמי ישראל לא העיד שראה את כתב-יד הזוהר אחרי 1286 (3) _אין_ הסבר לאיזכור עשרות מנהגים של ימי הביניים בזוהר (4) _אין_ הסבר לעקבות ברורים של תחביר ספרדי, ותחביר ארמי לקוי בזוהר (5) תאור ארץ ישראל בזוהר _אינו_ תואם את המציאות, אלא תואם תאורים מספרים רבניים בבליים שמצויים בהם תאורים אידיליים וסמבוליים של ארץ-ישראל. מחבר הזוהר לא ישב בארץ-ישראל. (6) _אין_ שרשרת מסירה של הזוהר מרשב"י ועד ר' משה דה לאון 0284392000

Governor

New member
איגנורנס, אומרים `מגוחכת`.

לא `מגוכחת`. האם זה מקרה ש_אתה_ כה עלג לשון, או שמא זה אפיני לכל בני-מינך? לענין הזהר: כלך לך אל הרב שלך וחזור עם תשובה מפורטת לשש הנקודות להלן: (1) אף אחד מחכמי ישראל לא ראה או מזכיר בכתביו את הזוהר כחבור, או כספר בשם זה, לפני 1286 (2) אף אחד מחכמי ישראל לא העיד שראה את כתב-יד הזוהר אחרי 1286 (3) _אין_ הסבר לאיזכור עשרות מנהגים של ימי הביניים בזוהר (4) _אין_ הסבר לעקבות ברורים של תחביר ספרדי, ותחביר ארמי לקוי בזוהר (5) תאור ארץ ישראל בזוהר _אינו_ תואם את המציאות, אלא תואם תאורים מספרים רבניים בבליים שמצויים בהם תאורים אידיליים וסמבוליים של ארץ-ישראל. מחבר הזוהר לא ישב בארץ-ישראל. (6) _אין_ שרשרת מסירה של הזוהר מרשב"י ועד ר' משה דה לאון 0294392000

Governor

New member
איגנורנס, צטט לי מן הפשקוויל שלך

תשובות לשש הנקודות שלהלן: (1) אף אחד מחכמי ישראל לא ראה או מזכיר בכתביו את הזוהר כחבור, או כספר בשם זה, לפני 1286 (2) אף אחד מחכמי ישראל לא העיד שראה את כתב-יד הזוהר אחרי 1286 (3) _אין_ הסבר לאיזכור עשרות מנהגים של ימי הביניים בזוהר (4) _אין_ הסבר לעקבות ברורים של תחביר ספרדי, ותחביר ארמי לקוי בזוהר (5) תאור ארץ ישראל בזוהר _אינו_ תואם את המציאות, אלא תואם תאורים מספרים רבניים בבליים שמצויים בהם תאורים אידיליים וסמבוליים של ארץ-ישראל. מחבר הזוהר לא ישב בארץ-ישראל. (6) _אין_ שרשרת מסירה של הזוהר מרשב"י ועד ר' משה דה לאון פשוט, צטט תשובות... 0284392000

neko

New member
לא מצאתי במאמר הזה תשובות לשאלות

שהגוברנור האלה.

למעלה