אני דווקא לא מרשה לך שום דבר
אתה כותב ברוב טמטום "ההלכה קרי התורה היא זו שהצילה והחזיקה את היהודים ובזכותה שרדו דרורות רבים עד עצם היום הזה!! על אפך וחמתך". הטענה הזו מופרכת, כיוון שאין מאחוריה שום בסיס עובדתי. אתה לא יכול לטעון טענות שאין מאחוריהן בסיס עובדתי - כי אז אתה מפריך שקרים לאוויר. באותה מידה אני יכול לטעון שרוח הרפאים הוורודה המרחפת בתקרת חדרי הצילה את העם היהודי - וטענה זו מחוסרת בסיס בדיוק באותה מידה. לפי הבסיס העובדתי הנהוג בעולם ההגיון, הרי שהעם היהודי הוא אחד העמים הקטנים ביותר בעולם כיום, חלקו חילוני ואו/ מסורתי, חלקו רפורמי או קונסרוטיוי - וחלק קטן ממנו אורתודוקסי. ההלכה לא שולטת בחיי, ולכן אני חי באושר. לגבי אינשטיין - רוב העולם רואה בו כיהודי וגם קבע שהוא יהודי. לכן, מר "נעים מאוד", אין שום סמכות לקבוע שום דבר. אתה בקושי מצליח לקבוע לעצמך איך לכתוב בלי לשקר בכל משפט שני, אז אני לא רואה שום אפשרות שאתה תצליח לקבוע למר איינשטיין את יהדותו. אתה בקושי מצליח לנהל את חייך כמו שצריך. לגבי המילה "גויים" - אין דבר כזה "גויים". המציאות לא מכירה במושג כזה. באותה מידה שקיימים ה´גויים´ שלך, אז קיימת גם רוח רפאים צהובה המסתובבת במרתף הבית שלי. אין דבר כזה ´גויים´ כי אף אחד לא מכיר בעצמו כ´גוי´, בדיוק כפי שאף אחד לא מכיר בעצמו כ´עמלק´. אין דבר כזה, תתעורר. "אני לא מבריג נורות במקרר! המקררים היום משוכללים יותר, יש כפתור המבטל את התאורה הפנימית" - זה היינו הך. לפי הלך המחשבה הנואל של החרדים, צריך לבטל את התאורה הפנימית של המקררים בשבת. זו הלכה מטומטמת, שאין מאחוריה שום הגיון. אבל זה לא מפתיע, כי אתה לא מנהל את חייך לפי שום הגיון בכל מקרה. תמשיך להאמין ברוחות ובשדים - אתה מזכיר לי ילד קטן שמפחד להירדם בחושך כי הוא רואה מפלצות. לילה טוב, ילדוני.