מאמר מעניין

אני יודע שקשה להבין ולתפוס..

אך מה לעשות וכך זה קבוע בהלכה.. יהודי הוא מי שאימו יהודיה נקודה.! אף אבא או דוד או בן דוד לא יהפוך אותו ליהודי מן המניין, אלא אם כן יעבור גיור כהלכה! ותפסיקו עם הניסיון המטומטם לשנות את ההלכה!! וכן, אם אינשטיין נולד לאבא יהודי ולאמא גויה אז הוא לא יהודי !! ומצידי תאכל את הכובע..

artbear

New member
זה בכלל לא קשה להבין

שלא תבין - אין לי שום בעיה "להבין" את ההגיון העקום והאדיוטי של ההלכה. אני פשוט סבור שהוא נוגד את ההגיון, את התרבות המודרנית, את זכויות האדם, את שוויון האישה, את היהדות המודרנית, ואת ערכיה הבסיסים של מדינה מתוקנת במאה העשרים ואחת. העובדה שההלכה לא מתאימה את עצמה למציאות המשתנה - פגעה בהלכה (לא במציאות! רק בהלכה!). בגלל שההלכה שלך כל כך קשיחה - קמו הזרמים הרפורמים והקונסרווטיביים וכבשו מחצית מן העם היהודי (ראה קהילת ארה"ב). ואני אמסור לאלברט אינשטיין שהוא לא יהודי. זה מדהים בעיני שכל העולם רואה אותו כיהודי - וחבורה של פנאטים מבני-ברק חושבת שהוא לא יהודי. אינשטיין היה היהודי הכי חשוב במאה העשרים, והעובדה שאתה לא קולט את זה מעידה על בורותך המדעית ועל סתגרנותך המחשבתית. אתה פשוט אדם צר-אופקים, גזעני, מסכן ועלוב. אני מרחם עליך, על ההלכה השולטת בחייך, על הבורות המדעית שלך, על הרוח הפרימיטיווית הנושבת מכתביך - ואני מאחל לך יום אחד להבין שאתה חי במאה העשרים ואחת, לא בימי הביניים. עד אז - תמשיך להבריג החוצה את המנורה של המקרר בשבת. זה הדבר הכי טוב שאתה יודע לעשות.

תרשה לי...

מלבד שפה בוטה המכילה בתוכה קללות ועלבונות אין בך שום דבר מעניין ומרתק! אתה למעשה מתנהג כמו בריון שכונתי מצוי (עארס?), יש שתי שיבות להתנהגותו של הביריון הנ"ל. 1.כשלא מתייחסים אליו 2.כשהוא נבוך וללא מענה רציני בשני המקרים הוא מגיב באופן הבא: מתחיל באלימות מילולית, קרי, גידופים וקללות, לאחר מכן מהר מאד הוא עובר לאלימות פיזית!! בא לשכונה (פורום) בחור (בריון) חדש?! ולתיסכולך מעורר הרחמים: 1.ההלכה קרי התורה היא זו שהצילה והחזיקה את היהודים ובזכותה שרדו דרורות רבים עד עצם היום הזה!! על אפך וחמתך. 2.שים לב, "בעיני כל העולם אינשטיין רואה בו כיהודי". א. יש הבדל בין *רואה* בו לבין *קבע* שהוא יהודי! ב.זה שהגויים אינם יודעים להבדיל בין יהודי ויהודי זו בעיה שלהם! אולי נשאל אותם מי הוא יהודי?! עם כל הכבוד שהוא היה יהודי מה אני אמור לעשות? להתשחוות לרגליו? מעניין, הוא תמיד ניסה להתחמק מהכרת הבורא, אולי זה בגלל שהוא לא היה יהודי???!!! סתם חומר למחשבה.. 3.אני לא מבריג נורות במקרר! המקררים היום משוכללים יותר, יש כפתור המבטל את התאורה הפנימית. צר לי לאכזב אותך אך כפי שאתה רואה אני משתמש במחשב, אני עצמאי שעוסק במחשבים החדישים ביותר!! רק רגע, לשיטתך אני חי כרגע במאה ה-18? לסיכום, אמממ.. לא חשוב, גם ככה לא תבין.. תמשיך לאכול את הכובע.

artbear

New member
אני דווקא לא מרשה לך שום דבר

אתה כותב ברוב טמטום "ההלכה קרי התורה היא זו שהצילה והחזיקה את היהודים ובזכותה שרדו דרורות רבים עד עצם היום הזה!! על אפך וחמתך". הטענה הזו מופרכת, כיוון שאין מאחוריה שום בסיס עובדתי. אתה לא יכול לטעון טענות שאין מאחוריהן בסיס עובדתי - כי אז אתה מפריך שקרים לאוויר. באותה מידה אני יכול לטעון שרוח הרפאים הוורודה המרחפת בתקרת חדרי הצילה את העם היהודי - וטענה זו מחוסרת בסיס בדיוק באותה מידה. לפי הבסיס העובדתי הנהוג בעולם ההגיון, הרי שהעם היהודי הוא אחד העמים הקטנים ביותר בעולם כיום, חלקו חילוני ואו/ מסורתי, חלקו רפורמי או קונסרוטיוי - וחלק קטן ממנו אורתודוקסי. ההלכה לא שולטת בחיי, ולכן אני חי באושר. לגבי אינשטיין - רוב העולם רואה בו כיהודי וגם קבע שהוא יהודי. לכן, מר "נעים מאוד", אין שום סמכות לקבוע שום דבר. אתה בקושי מצליח לקבוע לעצמך איך לכתוב בלי לשקר בכל משפט שני, אז אני לא רואה שום אפשרות שאתה תצליח לקבוע למר איינשטיין את יהדותו. אתה בקושי מצליח לנהל את חייך כמו שצריך. לגבי המילה "גויים" - אין דבר כזה "גויים". המציאות לא מכירה במושג כזה. באותה מידה שקיימים ה´גויים´ שלך, אז קיימת גם רוח רפאים צהובה המסתובבת במרתף הבית שלי. אין דבר כזה ´גויים´ כי אף אחד לא מכיר בעצמו כ´גוי´, בדיוק כפי שאף אחד לא מכיר בעצמו כ´עמלק´. אין דבר כזה, תתעורר. "אני לא מבריג נורות במקרר! המקררים היום משוכללים יותר, יש כפתור המבטל את התאורה הפנימית" - זה היינו הך. לפי הלך המחשבה הנואל של החרדים, צריך לבטל את התאורה הפנימית של המקררים בשבת. זו הלכה מטומטמת, שאין מאחוריה שום הגיון. אבל זה לא מפתיע, כי אתה לא מנהל את חייך לפי שום הגיון בכל מקרה. תמשיך להאמין ברוחות ובשדים - אתה מזכיר לי ילד קטן שמפחד להירדם בחושך כי הוא רואה מפלצות. לילה טוב, ילדוני.

האור הפנימי שבמקרר

המילה גויים קיימת גם קיימת (לפחות בעיברית) ומשמעותה עמים (גוי הוא עם), באשר לעמלק, יש מספר פרוישים לגבי מי ומה הוא עמלק, אבל הרבה יותר קל להתפס לפסוק אחד ולבנות סביבו תפיסת עולם שלמה, נכון??? נדמה לי שמסתובבות סביבך המון רוחות רפאים, אולי כדאי שתבדוק את זה? בעיננין המקררים, מה ענינו של אדם המגדיר עצמו חילוני (נדמה לי לפחות שכך הגדרת את עצמך), להלכות השבת של דתיים או חרדים, סליחה על השאלה, אבל, מה אכפת לך??, למה זה מפריע לך שיש אנשים החים באמצע המאה הקודמת, האם גם בני כת האמייש בפנסילבניה מעוררים בך כאלה רגשות קיצוניים, או שמה הסיבה לרגשות אלה היא גזענות לשמה.

artbear

New member
המקרר שהמציאו המדענים החילונים

המילה ´גויים´ מקובלת אך ורק על ידי קבוצה קיצונית של יהודים אורתודוקסים. שאר העולם, המונה שישה מיליארד בני-אדם, אינו מכיר במילה הזאת. לכן אין שום טעם להשתמש במילה הזאת. לגבי עמלק - כאמור, אין דבר כזה כיום. לך תחפש את עמלק - אם תמצא, תפרסם מחקר אודות העניין. כרגע זה מונח חסר משמעות. רוחות הרפאים המסתובבות סביבי משמשות רק להדגמה פשוטה, כיצד הדמגוגיה הדתית לא מאפשרת שום שימוש בהגיון. במיוחד כאשר רוח הרפאים הסגולה היא גם בלתי נראית (ואז איך אפשר לדעת שהיא סגולה? הא! לא שמת לב לזה!). מה איכפת לי בנושא מקררים ושבתות? כי אדם שסוגר את האור של המקרר בשבת הוא אדם לא הגיוני. ואדם לא הגיוני הוא אדם שיתקשה לתפקד בחיים שלנו, המבוססים בעיקר על הגיון. "האם גם בני כת האמייש בפנסילבניה מעוררים בך כאלה רגשות קיצוניים, או שמה הסיבה לרגשות אלה היא גזענות לשמה?" בהחלט - גם האמיש, גם המוסלמים הפונדמ´, גם הנוצרים הקנאים, גם הבודהיסטים הסהרוריים. כל אדם שאיננו חושב בהגיון מפריע לחיי על פני כדור הארץ הזה, במידה זו או אחרת. אבל במיוחד מפריעים לי היהודים הדתיים, המקיפים אותי מכל עבריי ולא נותנים לי לחיות לפי רצוני. לידיעתך, אני נסעתי ברכב שלי כרגיל ביום כיפור - ולמרות שהדבר איננו מנוגד לחוק במדינת ישראל, חטפתי אבנים. מכיוון שאני יודע מי זרק עלי את האבנים הללו (ילדים חרדים מעל גשר), אני גם מבין איך חוסר-הגיון עלול לגרום לאיבוד חיי אדם. זאת כיוון שאם האבן היתה מנפצת את השימשה הקידמית שלי, הייתי עלול לעשות תאונת דרכים. והנה לך דוגמה כיצד כפייה דתית יכולה להתדרדר לרצח.

preacher

New member
גם המילה "מקרר" מקובלת רק ע"י

קבוצה קטנה של שישה מליון דוברי עברית. שאר העולם המונה שישה מיליארד בני אדם לא מכיר בה ולכן...

artbear

New member
לצערי אין אתה דובר אמת

המילה ´מקרר´ נהוגה בכל שפות העולם (רפריג´ירייטור באנגלית, למשל). אבל לך תתרגם ´גויים´ לסינית או לאיטלקית. כמובן שאין מילה כזאת. Do I make myself clear ?

taro

New member
דווקא יש

Gentiles אם אינני טועה, וכן מילה נוספת, בעלת צילי דומה, אולם אינני בטוח באיות שלה. ובלי שם קשר, Nations.

artbear

New member
בוא נראה אותך

בוא נראה אותך אומר את זה לאמריקני טיפוסי, ונראה מה הוא חושב על המילה. במקרה הטוב (והנפוץ) הוא לא יכיר אותה. במקרה הרע, הוא יתן לך סטירה. אבל אין בעיה - תנסה לקרוא להם ´גויים´. זה יכול להיות נפלא. אתה פתאום תבין כמה זה מכוער.

preacher

New member
לא רק שהם מכירים את המלה GENTILES

סביר להניח שהם מכירים גם את "גויים" ואת "שיקסע". לפחות בניו יורק אנשים בטוח מכירים את המילים האלה. ומה רע בדיוק במלה גויים עוד לא הבנתי?

artbear

New member
רק שניה, תחליט

"לפחות בניו יורק אנשים בטוח מכירים את המילים האלה". בניו-יורק נמצא שליש מן העם היהודי. אתה לא יכול לבוא ולהגיד לי שבניו-יורק אנשים מכירים אותה, וכך לדבר על כל העולם. העולם, כזכור לך, מונה שישה מיליארד בני-אדם. אין כזה דבר ´גויים´, כשם שאין כזה דבר ´עמלק´. יש חרדים קיצוניים שהיו מכנים אותי ´גוי´ לפי אורח החיים שאני מנהל, וזאת למרות שאני יהודי על פי מדינת ישראל. אז הגיע הזמן שתחליט - אתה מתנהג כמו בן-אדם נורמלי או כמו חרד מטורף שמוכן לקרוא ליהודים-ישראליים בשם המטומטם ´גוי´.

preacher

New member
גוי = לא יהודי.

בשביל החרדים, יהודי הוא לא גזע אלא דת. לפיכך בשביל הדתיים (לפחות הטארויים ביניהם) אתה לא יהודי ולכן "גוי". אין לזה שום קונוטציה שלילית, זו אמירת עובדה. במקומך אם חרדי היה קורא לי "יהודי" הייתי מתחיל לדאוג. היות שלך ולאדם דתי יש הגדרות שונות למילה "יהודי", זה בכלל לא אמור להיות אכפת לך איך הוא קורא לך. לי ממש לא אכפת איך מישהו קורא לי כל עוד זה לא עלבון, וגוי זה לא עלבון בהגדרה הדתית, וחסר משמעות בהגדרה חילונית. בקשר לניו יורק זו היתה בדיחה, המלה GENTILES ידועה בכל ארה"ב. תאמין לי. במיוחד בשבילך בדקתי במילון - המקור הוא לטינית, והמשמעות היא "NATIONS". בעבר השתמשו בזה הנוצרים להגדיר לא-נוצרים ו(אולי עדיין כיום?)המורמונים להגדיר לא-מורמונים.

taro

New member
דווקא עבורי הוא יהודי אם הוא מגדיר

את עצמו כך, ואם הוא נולד לאם יהודיה. מבחינה הלכתית, לפחות.

taro

New member
בוגר מאד

ואת זה אתה אומר מתוך בקיואתך בהגות היהודית? או מתוך מעורבותך העמוקה בחברה החרדית? או אולי מהכרות של מנהיגיה? ובכל מקרה, כל יהודי יגיד לך שהוא יהודי לפי ההלכה אם נולד לאם יהודיה, לפחות כל עוד לא הוציא את עצמו מהיהדות.

artbear

New member
אתה חושב שאני לא יודע את זה?

תגיד, מה אתה מספר לי דברים שאני כבר יודע מזמן? בשביל החרדים אני גוי, אני יודע. אבל מבחינה עובדתית אני לא גוי. גם מבחינה עובדתית אין אלוהים והשבת היא סתם יום שביעי. לא איכפת לי מה החרדים חושבים עלי - אם זה שקר, אז זה שקר. אני יהודי כי נולדתי יהודי וכי אני מגדיר עצמי כיהודי. תאמין לי שהיו פעמים בהם כל כך התביישתי ביהדות עד שהחלטתי שאני מפסיק לראות עצמי כיהודי אלא רק כישראלי. אבל תמיד חזרתי בי. תדע לך, שאם המציאות החרדית תימשך, יבוא יום ואני אגדיר עצמי כ"ישראלי" וזהו. כמו שבריטי הוא בריטי, כך אני אהיה ישראלי בלי להיות יהודי. לגבי המילה Gentiles אני יכול להבטיח לך שהמילה לא ידועה בכל ארה"ב. ניו-יורק לא מייצגת את כלל ארה"ב. זאת טעות נפוצה בקרב ישראלים שמבקרים בניו-יורק וחושבים שכל שאר ארה"ב היא דומה לעיר הזאת. אז היא לא. אני מציע לך, כשאתה מדבר איתי בפורום הזה, לא להזכיר את המילה ´גוי´ אחרת אני אתחיל לקרוא לך "שמי" או "לא-ארי". זה פחות או יותר אותו דבר.

taro

New member
אתה יודע כמה ישראלים יש,

שלא יודעים חלק מאד גדול מהשפה העברית, שלא לדבר על מילים לועזיות בינלאומיות? מה הקשר בכלל? המילה הזו עדיין קיימת; אם העם האמריקאי בור בשפתו, זו בעיה שלו, לא של המילה. לעולם המערבי אין בעיה עם המילים "גויים". זו אינה קללה, ומילה זו לא שונה מ"אומות", "עמים" וכו´. אני לא יודע מה למדו אותך בשיעורי תנ"ך, אבל כנראה שלא הרבה.

artbear

New member
שיעורי תנ"ך

במבט לאחור, אני מאוד מצטער שלמדתי תנ"ך. זה היה בזבוז אדיר של זמן. הייתי יכול ללמוד דברים הרבה יותר חשובים, כמו משפט, פסיכולוגיה, רפואה או ביולוגיה. אני מצטער על כל רגע של לימוד תנ"ך שהיה לי.

יש מילה בסינית

יש מילה בסינית המתארת עמים זרים, בעצם יש שניים, זרים שהם יפנים, נקראים שדים מזרחיים, וזרים מערביים נראים שדים שעירים מהים. יש אכן תרגום למילה "גוים", לכל שפה כמעט (ולא בשל העובדה שאותו ספר שאתה נוהג לזלזל בו מידי פעם תורגם לכל שפה שהיא), אבל נדמה לי שלא זאת הייתה כוונתך. מילים המעידות על שובינסטיות לאומית קיימות כמעט בכל שפה (לפחות ב 4 שאני מכיר אישית), והם תוצאה של צורך לאומי לבידול האומה (או העם) מאומות אחרות ומהצורך להראות "שאנחנו" יותר טובים מהאחרים.

למעלה