מאמר מעניין

taro

New member
מה עניין הגזע?

וכבר נאמר, שאדם שעבר גיור, הינו יהודי לכל דבר. אין פה שאלת גזענות, יותר משיש בכל שוני בין שתי קבוצות. אין פה גם התנשאות כלשהי, שכן לא נאמר שקבורה יהודית הינה נעלה יותר; קבורה יהודית וקבורה של מחוץ לגדר הן נורמות הלכתיות; יש לזכור שלקבורה יהודית אין חשיבות עבור הנוצרי ולהפך. אינני בקיא ביהדותו, אבל כנראה שהוא לא יהודי לפי ההלכה, אותה הלכה שגם מדברת על קבורה. תשאל: אבל הוא מספיק יהודי כדי להתגייס לצה"ל? ובכן, על גיוסו לצה"ל אחראי שר הבטחון, לא הרב הצבאי, ובכל מקרה, מדובר ב"חובה אזרחית" כפי שאתם אוהבים להזכיר כאן, ללא קשר לדת זו או אחרת.

איילת1974

New member
גזענות לשמה

כשחייל דרוזי נופל על הגנה עלינו ועל חבריך שלא מגנים עלנו, וקוברים אותו מחוץ לגדר, הרחק מחבריו, במקרה של תאונה מצמררת, זה אמירה, אתם תגנו עלנו, תהרגו בשבילנו אבל כבוד בקבורה צבאית שלמה, בבית קברות צבאי- זה לא. וזה רק עניין של גזענות. כפי שאם יודעים אינני נמנת בין מאמיניו של אלוהים וככל שהזמן עוב רכך אני מאמינה בו עוד פחות, אבל בואו נצא לרגע מתוך נקודת הנחה כי יש אלוהים,לא רק שלא יהיה אכפת לו שקוברים יהודים עם לא יהודים, הרי אחרי הכל כולנו בניו, אני גם סבורה כי הוא מאוד יכעס על בכפיות טובה והגזענות הזאת.

taro

New member
מה הקשר?

ישנה הלכה שתקפה ליהודים בלבד; לא שאלה של גזענות, שכן גם הדרוזי יכול להתגייר אם הוא רוצה. אם הוא לא התגייר, משמע הוא לא קבל את ההלכה עליו, משמע הקבורה ההלכתית לא רלוונטית לגביו. כשחייל דרוזי נופל, זה עניין של משרד הבטחון. כשחייל נקבר, זה עניין פולחני-דתי. מה קשר בין השניים?

איילת1974

New member
אתה לא חושב שהפרדה על בסיס דת

היא גזענית?? אני מניחה שגם האמרה שאנחנו עם נבחר ונעלה מעל כל העמים, אין בו שמץ של גזענות.

taro

New member
לא, גזענות היא הפרדה על רקע גזעי

גם ההפרדה הזו היא מגוחכת, שכן לא מדובר באפרטהיד מטעם גוף ריבוני. מה בין עם נבחר לבין גזע עליון? הבה ננתח את שני המושגים: עם - קבוצת אנשים בעלי סולידאריות זה לזה, הזדהות עם עבר משותף וכוונות משותפות לעתיד. להבדיל מגזע, שהינו דבר בלתי ניתן לשינוי (כלומר, כל יכולתיו, כישוריו וכישרונותיו של האדם טבועים בגזעו, לא בבחירתו), הרי ניתן להכנס תחת כנפי דת כזו או אחרת וניתן גם לעזבה. נבחר - להבדיל מ"מובחר", ואת המילה נעלה את הוספת. עם נבחר, כי הוא נבחר ע"י אלוהים. הוא לא טוב יותר והוא לא חכם יותר, אין לו זכויות יתר, ואין לו ערך נעלה יותר. כזכור, העם היהודי הוא העם שזוכה להכי הרבה כינויי גנאי בתורה, ועם שדן את עצמו לחיים קשים מנשוא בין הגויים אותם הוא צריך לברך. אם את רוצה גזענות יהודית, רצוי שתבדקי דווקא בכתבים הציונים.

artbear

New member
שקרים בערימות , פשוט שקרים

הסבא והסבתא שלי, שהיו אזרחים יהודים על פי מדינת ישראל, לא עברו שום גיור בחייהם. הם היו, עד יומם האחרון, יהודים חילוניים. אתה לא יכול לבוא ולטעון שיהודי הוא רק אדם שעבר גיור - כי אז אתה נותן ל"מגייר" שלך כוח מונופוליסטי לקביעת ´מיהו יהודי´. זו גזענות בחסות המדינה, על בסיס דתי. "קבורה יהודית וקבורה של מחוץ לגדר הן נורמות הלכתיות" - ומי אמר שנורמות הלכתיות הן נורמות חוקיות או הגיוניות? אם אדם רוצה להיקבר על יד משפחתו, אף הלכה לא יכולה לעצור ממנו לעשות זאת. אם מר אוקסמן רוצה להיקבר על ידי אביו, אף רב שבעולם לא יכול לעצור אותו מלעשות זאת. אין לו שום זכות הגיונית ואנושית לעשות זאת. ההלכה היהודית המפגרת שלך, הקובעת כי יהודי הוא יהודי רק על פי האם - היא הלכה מגוחכת, חסרת כל משמעות, חסרת הגיון וחסרת בסיס. אם אדם מגדיר עצמו כיהודי - זה מספיק בשביל לקבוע שהוא יהודי (כל עוד הוא לא בן דת אחרת, באותו הזמן). אי אפשר ללכת רק על פי האם, בגלל שאז אתה פוסל עשרות אלפי יהודים בכל העולם. זאת בושה למדינה שלנו, שהיא הולכת על פי הלכה. ותזכורת ליושבי הפורום הזה: חוק השבות המקורי משנת 1950 לא הגדיר ´מיהו יהודי´ על פי ההלכה. כל מי שברח משואת אירופה פשוט הגיע הנה והפך אזרח - לא הלכו על פי הדת. רק בשנת 1970 השתנה החוק בלחץ המפד"ל (יימח שמה וזכרה) והפכו את הקריטריון ´מיהו יהודי´ לקריטריון הלכתי. בכך הפכה מדינת ישראל למדינת הלכה, וזו בושה וחרפה שחוק השבות לא תוקן מאז.

taro

New member
שקרן שכמוך

מה הקשר לסבתך וסבך? הם וגם אתה יכולים לנטוש את היהדות בכל רגע (כמו בהתנצרות למשל). בשביל מה אתה ערבת אותם בכלל? הגיע הזמן שתכניסו לראשם הבור, שגזענות היא הכרה בגזע. במקום בו גיור יכול לקבוע את יהדותך, אין מקום לגזע. לגזע יש דווקא מקום אצל ההוגים הציונים - ז´בוטינסקי, הרצל, הס, קלצ´קין, נורדאו. אף אחד לא אמר שהם הגיוניות, ואף אחד לא אמר שהן חוקיות (אם כי עד כמה שידוע לי, חוקית, הרב הראשי של צה"ל הוא עדיין אורתודוכס). עם זאת, ההלכה היהודית לא יכולה להפר את עצמה. ברגע שצה"ל הפקיד על האורתודוכסיה את עניין הקבורה, הוא לא יכול לצפות שאורתודוכס יבצע קבורה רפורמית. אני לא פוסל אלפי יהודים בעולם, כי מי שלא נולד לאם יהודיה ולא עבר גיור אינו יהודי (לפחות לא מבחינה הלכתית).

taro

New member
זה כבר משהו אחר

אבל מה אתה רוצה מהרבנים הצהליים? הם לא יכולים לעשות משהו בניגוד להלכה.

אנדרי ז

New member
אז זהו, שאני לא רוצה מהם כלום

אני לא רוצה שהם ילבשו את מדי צה"ל, ששירותיהם ייכפו על חיילים שלא מעוניינים בכך, ושעל בזבוז הזמן שלהם על שטויות ישולם להם מכספי המיסים שלי.

איילת1974

New member
אתה אולי צודק בדבריך

אבל אפשר לקבור אותם בתוך בית קברות צבאי קבורה לא יהודית. הפרדה בין יהודים ללא יהודיים בקבורה צאית, משולה להפרדה בין יהודים לנוצרים ברכבות או במסעדות במדינות אחרות, או להפרדה בין לבנים לשחורים.

taro

New member
ממש לא אותו דבר

בתי הקברות הצה"לים הם, עד כמה שידוע לי, יהודים. אין כל קשר להפרדה בין שחורים ללבנים בגלל שאחד הצדדים נחשב נחות יותר, או בין נוצרים ויהודים כי אחד מהם שנוא על השני. מדובר בסה"כ באקט פולחני, ואקט פולחני של קבורה יהודית מיועד ליהודים.

artbear

New member
מפתיע שאנשים כמוך עוד קיימים

טמבל מלך הטמבלים - יהדות היא לא רק דת, אלא קודם כל לאום. סבא וסבתא שלי היו יהודים בגלל שהם השתייכו ללאום היהודי - לא לדת היהודית. אתה כל הזמן מנסה לטשטש את הדואליות של היהדות - אני יכול להיות יהודי בלי להאמין באלוהים. זה כל העניין כאן, ואתה כל הזמן מנסה להתחמק מהנקודה הזאת כמו שועל ערמומי. גזענות איננה הכרה בגזע, מר שקרן בן-שקרנים. גזענות הינה הפליה פסולה ממניעים של גזע. גיור לא יקבע את יהדותי - באותה מידה שהוא לא קבע ´מיהו יהודי´ לפי חוק השבות משנת 1950, שאחר כך עוות לפי ההלכה בשנת 1970. לגבי ההוגים הציונים שאתה מזכיר - הם היו מתהפכים בקברם אם היו רואים כיצד מטיף משוגע הופך אותם לגזענים. הרצל היה ליברל גדול, שהאמין בשוויון בין בני האדם. "ההלכה היהודית לא יכולה להפר את עצמה" - בעיה שלה. שתתמודד עם המציאות, ושלא תשקע לתוך ביב השופכין של הסתירות הלוגיות שהיא הפילה את עצמה לתוכה. "ברגע שצה"ל הפקיד על האורתודוכסיה את עניין הקבורה" - ובכן, מר שקרנוביץ´, כיום קיים חוק קבורה אזרחית, המאפשר להיקבר ללא רב וללא נופך דתי כלשהו - ואין שום סיבה שצה"ל לא יאמץ חוק זה. ושקר נוסף ומביך שלך לסיום - אתה כותב: "אני לא פוסל אלפי יהודים בעולם, כי מי שלא נולד לאם יהודיה ולא עבר גיור אינו יהודי". ובכן, כרגע פסלת את מר אוקסמן מלהיות יהודי, למרות שאביו יהודי. יש לי שאלה בשבילך, מר טארו העלוב: אם אימו של אלברט איינשטיין היתה נוצריה ואביו היה יהודי - לא היית מאפשר לו לעלות לישראל לפי חוק השבות? נקודה למחשבה.

taro

New member
אבל לא מפתיע שכרגיל אין לך טיעונים

לאום יהודי? אז בוא תסביר לי בבקשה, על מה הוא מתבסס? הלאומיות, לפחות במובנה המודרני כפי שהתעצב במאה ה-19 (וכפי שהתעורר מחדש במזרח אירופה של שנות התשעים ובאפריקה ואסיה של שנות החמישים והשישים) נשענן על ההכרה בשפה משותפת, במוצא אתני משותף, בטריטוריה משותפת. איזו טריטוריה משותפת הייתה לעם היהודי? איזו שפה משותפת? איזו הומוגניות אתנית הייתה לו בדיוק? מבחינה הלכתית אתה יכול להיות יהודי אם נולדת לאם יהודיה או עברת גיור. וכיוון שהקבורה מתבצעת לפי ההלכה, הגדרת ההלכה ליהדות היא הרלוונטית. אני לא יודע מאין אתה שואב את הסמי-פסבדו-"מידע" העלוב שלך, אבל גזענות היא ההכרה בגזע, קרי - ההנחה שהאנושות מחולקת ל"סוגים" שונים של אנשים שנבדלים זה מזה בתכונות ויכולות גנטיות. אפליה על רקע גזעי אינה גזענות, כי אם ביטוי לגזענות, בד"כ מכונה בכינוי אפרטהייד. אבל גם אם נקבל את ההנחה המגוחכת והבלתי מבוססת שלך שגזענות היא אפליה לפי גזע, עדיין היהדות לא מכירה בגזע היהודי כגזע, אלא לכל היותר כעם. לפי ההלכה הוא יקבע, והרי זה מה שחשוב כשאתה טוען שההלכה היא גזענית. אני כבר מזמן לא מצפה ממך לאמינות, שלא לדבר על מוסריות, אבל עיקביות לוגית? אפילו את זה אין לך? הרצל? אולי כדאי שתבדוק שוב, כי הרצל בפירוש מצהיר על קיומו של גזע יהודי ב"מדינת היהודים". ומרוב ליברליות ושוויוניות, הוא רצה להביא את בשורת "חוד החנית האירופאית" למזרח התיכון. ובכן שקרן מחוסר לוגיקה, את הקבורה שצה"ל יכול לאמץ תפנה לשלטונות הצבא. אין לכך קשר לדת ולהלכה, יותר משלמדיניות הפריסה שלו בשטחים יש. אני לא פסלתי אותו מלהיות יהודי יותר משפסלתי סיני להיות יהודי כי אביו סיני. מוצאו של אביו לא מעניין אותי. אני לא הייתי מתעסק בפוליטיקה ישראלית, ומבחינתי מדינת ישראל בכלל לא הייתה אמורה להתקיים, כך שכל השאלה הזו לא רלוונטית יותר מ"אם היית מוסלמי קיצוני, האם היית חושב שעל החמאס לבצע פיגוע בכותל?"

artbear

New member
דווקא יש לי טיעונים יופי-יופי

1) הלאומיות היהודית מתבססת על שפה (עברית), מוצא אתני משותף (מוצא יהודי עתיק-יומין, לא ממש גזע, אך עובר מדור לדור ללא קשר לדת), טריטוריה משותפת (מדינת ישראל על כל גבולותיה השונים). 2) חדשות, מר כזבני: יש חוק קבורה אזרחית. היום, אם אתה רוצה להיקבר, אתה לא צריך לעבוד לפי ההלכה, אלא פשוט להיקבר לפי רצונך. 3) הגדרת הגזענות שאני הבאתי תימצות כאן בפורום מבוססת על ההגדרה הרשמית של ארגון האומות המאוחדות. מדינת ישראל אישררה את אמנת האו"ם למאבק בגזענות. ההגדרה שלך בנושא גזענות פשוט שגויה - עובדתית. אתה מוזמן לקרוא את האמנה, שמחייבת את ישראל מבחינה משפטית. 4) לא כל עם מבוסס על גזע, ולא כל גזע מבוסס על עם. מדובר במונחים שונים, המתארים דברים שונים. אינני מאמין שאפשר לומר שהיהודים הינם גזע, אלא עם. 5) תביא את הציטוט הזה. אני לא מכיר כזה ציטוט. תביא אסמכתא. 6) מסכים איתך - לצה"ל אין סמכות לשקול שיקולי דת, ולכן חוק הקבורה האזרחית צריך לחול גם על חיילים שמתו במהלך שירותם. 7) שוב נפלת בענק - "מוצאו של אביו לא מעניין אותי". דהיינו, אם אתה היית מנהל את משרד הפנים, לא היית מעלה לישראל את אלברט איינשטיין רק בגלל שאביו יהודי (ולא אימו, כנדרש בהלכה). והנה, הוכחתי כיצד אתה עלול לפסול את אחד המדענים הדגולים של המאה העשרים רק בגלל מניעים הלכתיים אנכרוניסטיים, שאינם מקובלים על רוב הציבור בישראל כיום. ויש לי מסר לאלוהים: אם אתה קיים (למרות שאני יודע שאתה לא קיים), אנא חסוך מאיתנו את העינוי הזה שנקרא "שיחה עם טארו".

taro

New member
אז הגיע הזמן שתשתמש בהם

1) שפה משותפת? איזו שפה משותפת הייתה ליהודי האירופאי שדבר באידיש, ליהודי האמריקאי שדבר אנגלית וליהודי התימני שדבר תימנית? טריטוריה משותפת? איזו טריטוריה משותפת יש לשלושתם? כזכור, מדינת ישראל לא הייתה קיימת אז, והדבר דומה למצב בו תגיד שיש לאום אמריקאי, כי לאירים, המקסיקנים והיהודים שבו יש טריטוריה משותפת; מוצא אתני משותף יש לכל האנושות אם נקח בחשבון את האדם הקדמון. 2) לא רלוונטית, מחוסר לוגיקה שכמוך. הדיון נסב על השאלה למה הרבנים האורתודוכסים קוברים כפי שהם קוברים. ובכן, הם קוברים כפי שהם קוברים לא מטעמי גזענות, אלא מטעמים הלכתיים. 3) קצת הבנת הנקרא: האומנות הללו מכוונות לפעילויות משפטיות, ולכן מן הסתם ידובר על ביטויה של הגזענות, ולא על הגזענות כתפיסה. הקו-קלאס-קלאן כיום לא מפלה בין גזעים, והיום הוא גם לא פוגע בגזעים אחרים; האם תאמר שהוא לא גזען? 4) אני לא יודע במה אתה מאמין, אבל דברנו על ההלכה. וההלכה לא מכירה בגזע. 5) "אנו נהיה חוד החנית האירופאית נגד הברבריות הערבית". את הציטוט אפשר למצוא גם ב"מדינת היהודים", וגם בספרי הלימוד של מידנת ישראל עצמה, כשהבולט בהם הוא "מגלות לקוממיות" כרך א´. באשר לגזע - תחילת "מדינת היהודים", כאשר הוא מספר למה יהודי הוא יהודי גם אם יעבור ארץ, ישנה שפה, ינטוש את אמונתו ואת אורח חייו ויצהיר על עצמו כחלק אינטגרלי מהמקום בו הוא חי עכשיו, ומוסיף למה הוא צריך להתגאות בכך. 7) אני לא הייתי מנהל משרד הפנים, כשם שלא הייתי מנהל את מדור B-4. כל התיאוריה הזו לא רלוונטית. אתה שואל אותי: מה היית עושה אם היית אדם אחר בדעותיך ואמונותיך (כי דעותי ואמונתי כיום לא מאפשרות לי להתעסק בשאלות כאלו). לפיכך אני מציע לך שתשאל את האדם האחר, ולא אותי. אני מניח שאלוהים יטפל קודם כל בבורות היודו-פאשיסטית והשחצנית של אתר חופש.

למעלה