אבל לא מפתיע שכרגיל אין לך טיעונים
לאום יהודי? אז בוא תסביר לי בבקשה, על מה הוא מתבסס? הלאומיות, לפחות במובנה המודרני כפי שהתעצב במאה ה-19 (וכפי שהתעורר מחדש במזרח אירופה של שנות התשעים ובאפריקה ואסיה של שנות החמישים והשישים) נשענן על ההכרה בשפה משותפת, במוצא אתני משותף, בטריטוריה משותפת. איזו טריטוריה משותפת הייתה לעם היהודי? איזו שפה משותפת? איזו הומוגניות אתנית הייתה לו בדיוק? מבחינה הלכתית אתה יכול להיות יהודי אם נולדת לאם יהודיה או עברת גיור. וכיוון שהקבורה מתבצעת לפי ההלכה, הגדרת ההלכה ליהדות היא הרלוונטית. אני לא יודע מאין אתה שואב את הסמי-פסבדו-"מידע" העלוב שלך, אבל גזענות היא ההכרה בגזע, קרי - ההנחה שהאנושות מחולקת ל"סוגים" שונים של אנשים שנבדלים זה מזה בתכונות ויכולות גנטיות. אפליה על רקע גזעי אינה גזענות, כי אם ביטוי לגזענות, בד"כ מכונה בכינוי אפרטהייד. אבל גם אם נקבל את ההנחה המגוחכת והבלתי מבוססת שלך שגזענות היא אפליה לפי גזע, עדיין היהדות לא מכירה בגזע היהודי כגזע, אלא לכל היותר כעם. לפי ההלכה הוא יקבע, והרי זה מה שחשוב כשאתה טוען שההלכה היא גזענית. אני כבר מזמן לא מצפה ממך לאמינות, שלא לדבר על מוסריות, אבל עיקביות לוגית? אפילו את זה אין לך? הרצל? אולי כדאי שתבדוק שוב, כי הרצל בפירוש מצהיר על קיומו של גזע יהודי ב"מדינת היהודים". ומרוב ליברליות ושוויוניות, הוא רצה להביא את בשורת "חוד החנית האירופאית" למזרח התיכון. ובכן שקרן מחוסר לוגיקה, את הקבורה שצה"ל יכול לאמץ תפנה לשלטונות הצבא. אין לכך קשר לדת ולהלכה, יותר משלמדיניות הפריסה שלו בשטחים יש. אני לא פסלתי אותו מלהיות יהודי יותר משפסלתי סיני להיות יהודי כי אביו סיני. מוצאו של אביו לא מעניין אותי. אני לא הייתי מתעסק בפוליטיקה ישראלית, ומבחינתי מדינת ישראל בכלל לא הייתה אמורה להתקיים, כך שכל השאלה הזו לא רלוונטית יותר מ"אם היית מוסלמי קיצוני, האם היית חושב שעל החמאס לבצע פיגוע בכותל?"