לורלי וMISTHAL -אני חוויתי לא כמנחה
את גישת מכון אדלר. מאז שנחשפתי אליה, ידעתי שיש לה מתנגדים, כאשר המובילים בהתנגדות היו הפסיכולוגים, שאכן דיברו על גישה מבוססת מתכונים("רצפטים" כך קראו לכך), גישה שיטחית וכו'. ברור, שבין שאר המניעים לביקורת - היו מניעים של חשש שמקור פרנסה מרכזי ילקח מהפסיכולוגים- עבודה עם הורים בגישה של טיפול, שעולה לא מעט. קראתי את כל הספרות, או את חלקה, גם למדתי במכון לא כדי להיות מנחה. אבל, כמו שאחרים כיום לוקחים את הספרים שנקראים היום, בביקורת, בחורים את מה שמתאים להם, כם אני לקחתי את מה שמתאים לי. הדבר העיקרי שלמדתי- איך לא להכנס למאבקים, ולא לפי רצפטים, ובטח לא מתכונים- אלא מתוך הבנת העיקרון. לא ניתחתי את בני לפי כל הדברים שכתבת- לחלוטין לא. יש פער בין למידה של תאוריה , לבין החיים. ישנם פסיכולוגים רבים שלמדו הרבה מאד תאוריה, אבל אני לא הייתי מוכנה להגיע אליהם- ואחרים נעזרים בהם מאד, באמת. בני אדם שונים זה מזה, וגם המטפלים שונים זה מזה. ונחזור לאדלר, בעקבות ההשתתפות בקבוצת ההורים - השתנתה האווירה בבית- מול הבן הבכור, בגללו הגעתי ללקבוצת הורים. ראו למשל, ישנה גישת טיפול פסיכואניליטית של לאקאן. מעטים עובדים על פיה. אלה שעובדים על פיה חושבים שכל השאר לא נכון. אמרה לי מטפלת, שהיא מתנגדת למושג ולמעשה טיפול משפחתי וזוגי. היא מיצגת עמדה של קבוצת לאקאן, כאשר רבים מאד לומדים טיפול משפחתי, פועלים בגישות התערבות זו, ומאמינים בה מאד. היא מייצגת עמדה שרואה בטיפול כזה משהו שטחי- בדיוק כמו שאת ואחרים חושבים על גישת אדלר. כל הנושא של גישות טיפול, מאד מורכב. לפני שנים רבות מאד, באמת המון, אמרה לי פסיכולוגית שכבר נפטרה מזמן, שבעצם מטפל הוא חבר טוב מאד. חבר שמסוגל "באמת להקשיב". הגדולה של מכון אדלר, בזמנו הייתה, שהם עשו עבודה קהילתית מונעת. איך פירשו אותם, ובמיוחד מתוך קריאה מתוך הספרים- זו שאלה אחרת. היום ישנם הורים שהולכים לכל מיני קבוצות הורים, לאו דווקא מבית מדרשו של אדלר. ישנם הורים שהולכים לייעוץ פרטני, וישנם הורים שמסתדרים לבד- או בעזרת ספרים שהוזכרו כאן לעיתים קרובות בפורום, או בעזרת קבוצות תמיכה אינטרנטיות... ודבר אחרון- ללמוד על גישה על פי כתבה עיתונאית, משמעה לקבל את הפרשנות הלא מודעת של העיתונאי לכפפה. למרות מה שכתבתי, אני מתנגדת לפליק בטוסיק כגישה..כפי שצטוטטה בתה של עדנה שבתאי. ולא משום עמדות של חוסר כבוד או התעללות. כבר כתבתי- אני חטפתי כאלה מידי פעם. זוכרת את העלבון. זוכרת את האמהות שלי בה הבטחתי לעצמי- שלא אעשה זאת, ולא עשיתי זאת אף פעם. כאשר הגיעו מים עד נפש- פניתי לקבוצת ההורים..... אז לא היה אינטרנט, והיו מעט ספרי הדרכה להורים- לעומת השפע של היום. ילדי בוגרים נפלאים, לא מסובכים, עם קשרים טובים איתי-(למרות שנחשפתי לקבוצת הורים על פי מכון אדלר). הנקודה היא לא גישה זו או אחרת - אלא מה מתאים להורה ולילד. ומכאן אפשר להגיע לדיונים רחבים מאד- לגבי יחסי הורים ילדים. דסי