מאמר מעניין

גוססי

New member
מאמר מעניין

אמנם מתייחס לארה"ב, אבל אקטואלי גם לגבינו.

notafish

New member
ממש לא רלוונטי לנו../images/Emo19.gif

כל הפרשה הזאת מיוחדת לארה"ב, ולא לשום מקום אחר בעולם: - בחוקה האמריקאית יש הפרדה בין דת למדינה (הלוואי עלינו) - ב-1954, הנשיא דאז (אייזנהאור, כמדומני), הוסיף את המילים "under God" לשבועת האמונים האמריקאית. (לנו אין שביעת אמונים אזרחית). - בכמה מדינות בארה"ב, החוק מחייב את תלמידי בתי הספר לאמר את השבועה הנ"ל בתחילת כל יום לימודים (אין לנו שבועה, אז שוב, לא רלוונטי לנו) - אתיאיסט אמריקאי תבע את המדינה בה הוא חי (נדמה לי קליפורניה), בטענה שהמילים "under God" מבלבלים את ילדתו הקטנה, ומפריעים לו לגדל אותה על פי ערכיו. ההצדקה החוקית שלו היתה שיש כאן עבירה על עקרון החוקתי של הפרדה בין דת למדינה. (לנו אין עקרון כזה, וכל אתיאיסט שמנסה לגדל ילד שצריך לעשות בגרות בתנ"ך פשוט יצחק על הטענה...) - בית משפט פדרלי אכן מצא שהמילים "under God" סותרות את ההפרדה הנ"ל. - כל ארה"ב על הרגליים כתוצאה מכך. - המאמר מצביע על כמה דוגמאות של צביעות בנושא אצל פויטיקאים אמריקאים. So what? בקיצור, קשה לי לראות איך כל הפרשה המוזרה הזאת רלוונטית לנעשה בארצינו. אולי פיספסתי משהו? נ.ב. - כל הפרשה הזו גרמה לי לשים לב לכך שההימנון הלאומי שלנו חילוני לחלוטין. וטוב שכך.

אתה בטוח לגבי ההמנון?

בוא נבדוק.. כל עוד בלבב פנימה נפש יהודי הומיה ולפאתי מזרח קדימה עין לציון צופיה עוד לא אבדה תִקותנו התקוה בת שנות אלפיים להיות עם חופשי בארצנו ארץ ציון ירושלים המילים המדגשות הן מן המקורות, משורש האמונה.

[אורן]

New member
מה דתי בזה?

זה לא משורש האמונה... יש הרבה אנשים לא דתיים שמאמינים שארץ ישראל היא מולדת היהודים בלי קשר לאמונה, אלא בגלל שהיא מולדתנו ההיסטורית. שים לב שהתקווה היא להיות עם חופשי בארצנו ולא עם מאמין באלוהים בארצנו או משהו...

israelberger

New member
זה מאוד דתי

אם תקרא את השיר לעומק תראה שלהמשך התיקווה בת ה2000 שנה יש שני סיבות: 1.בתוך הלב שלנו יש נפש יהודית. 2.אנחנו עדיין צופים ומצפים לירושלים עיר הקודש.

israelberger

New member
וזה עוד אחרי שצנזרו חלק מהשיר

השיר במקור היה הרבה יותר דתי

israelberger

New member
הנה השיר המקורי

השיר המקורי נכתב על ידי נפתלי הרץ אימבר ונקרא "תקוותינו". לאחר קום המדינה שינו אותו, הוציאו ממנו את האלמנטים הדתיים והפכו אותו להמנון הלאומי תחת השם "התקווה".

[אורן]

New member
ממש לא

בלב שלי יש נפש יהודית ואני אתאיסט. וגם אני אוהב את ירושלים.

israelberger

New member
יש לך נפש?

נפש זה דבר שקיים רק על פי הדת וברור לך שהזיקה לירושלים היא גם כן מסיבה דתית גרידא. ולהזכירך שהגירסה הנוכחית של ההימנון היא רק עיבוד לשיר המקורי שנקרא "תקוותינו" שהוא עוד יותר דתי.

[אורן]

New member
תראה,

נפש לא קיים רק לפי הדת היהודית וגם אם אני לא מאמין שיש לי נפש שהיא באמת דבר בפני עצמו, אני "משתמש" בנפש כדי לדבר על הרגשות העמוקים ביותר שלי. הזיקה לירושלים היא לא רק מסיבה דתית אלא גם היסטורית. כמו שיש סינדרום ירושלים יש גם סינדרום רומא, וזה לא מסיבה דתית. השיר "תקוותינו" מעולם לא היה ההמנון של מדינת ישראל, הוא רק היה ההמנון של התנועה הציונית, ואנחנו מדברים על ההמנון של המדינה.

israelberger

New member
תגובה

השיר במקורו הוא שיר עם הרבה אלמנטים דתיים. בגירסתו הנוכחית אומנם הוציאו את רוב האלמנטים הדתיים אבל עדיין כל בר דעת רואה שהוא עוסק בנפש היהודית ובירושלים עיר הקודש.

[אורן]

New member
תגובה

השיר "תקוותינו" והשיר "התקווה" הם לא אותו שיר. נכון שה"תקווה" הוא בעצם שני בתים מתוך תקוותינו והוא גם שונה קצת אבל זה לא אותו שיר כי הוצאו האלמנטים הדתיים. נפש יהודית לא בהכרח קשורה בדת היהודית, ואפשר לאהוב ולחלום על ירושלים גם בלי להאמין בקדושתה הדתית לפחות.

israelberger

New member
השיר נכתב מפרספקטיבה יהודית

אפשר תמיד לפרש את זה בתור דברים אחרים אבל בתאכלס השיר הוא במקורו מאוד דתי. התקווה זה עיבוד של השיר תיקוותנו. כותב השיר (נפתלי הרץ אימבר) היה דתי (במידה מסויימת) וכתב את השיר מנקודת ראות דתית. אתה יכול להסתכל על זה איך שתרצה אבל תדע שהכוונה היתה מאז ומתמיד דתית.

[אורן]

New member
נו באמת...

התקווה זה עיבוד לשיר תקוותינו, זה לא אותו שיר. השיר נכתב מפרספקטיבה יהודית זה ברור אבל עדיין אין בו שום דבר דתי.

israelberger

New member
הוויכוח הזה לא זז

אני רואה את ההמנון שלנו כבעל אלמנטים דתיים כגון הנפש היהודית והכמיהה לירושלים ואתה לא. זה נתון לפרשנות אבל לדעתי אני צודק.

notafish

New member
בעצם, מה זה משנה../images/Emo35.gif../images/Emo19.gif

וגם אם נפתלי הרץ אימבר היה מוסלמי שיעי אדוק, המילים הם אותם מילים. מי שרוצה, שיראה בהם אמירה יהודית-דתית, ומי שירצה, יהודית-לאומית. ואולי *בגלל* האמביבלנטיות הזאת, דווקא השיר הזה נבחר להמנון הלאומי, ולא, למשל, איזה מזמור מתהילים? לסיכום, אם זה המנון שמתאים לציוני דתי וגם לחילוני לשיר, אז מה זה משנה מאיפה זה בא?

אם כך, הסבר נא לי את משמעות

ופירוש המילה האוניברסלית "הללויה" להזכירך, היה לנו שיר שנבחר לייצג אותנו באירוויזיון וזכה במקום ראשון, שם השיר, "הללויה", בביצוע הזמרת גלי עטרי. שים לב, הללויה זו מילה בעברית, וכך מבטאים אותה בכל שפה. ומה מקורה? מהיוונים? רומאים?

notafish

New member
ולמה זה קשור../images/Emo35.gif../images/Emo19.gif

למיטב זכרוני, המילה הזאת לא מופיעה בהימנון הלאומי שלנו.

notafish

New member
ולמה זה קשור../images/Emo35.gif../images/Emo19.gif

למיטב זכרוני, המילה הזאת לא מופיעה בהימנון הלאומי שלנו.

The_Mighty_Perr

New member
איזה יוונים? איזה רומאים?

בס"ד הללו יה. as in להלל/לשבח את יה/אלוקים. בברכה...

למעלה