ממש לא רלוונטי לנו../images/Emo19.gif
כל הפרשה הזאת מיוחדת לארה"ב, ולא לשום מקום אחר בעולם: - בחוקה האמריקאית יש הפרדה בין דת למדינה (הלוואי עלינו) - ב-1954, הנשיא דאז (אייזנהאור, כמדומני), הוסיף את המילים "under God" לשבועת האמונים האמריקאית. (לנו אין שביעת אמונים אזרחית). - בכמה מדינות בארה"ב, החוק מחייב את תלמידי בתי הספר לאמר את השבועה הנ"ל בתחילת כל יום לימודים (אין לנו שבועה, אז שוב, לא רלוונטי לנו) - אתיאיסט אמריקאי תבע את המדינה בה הוא חי (נדמה לי קליפורניה), בטענה שהמילים "under God" מבלבלים את ילדתו הקטנה, ומפריעים לו לגדל אותה על פי ערכיו. ההצדקה החוקית שלו היתה שיש כאן עבירה על עקרון החוקתי של הפרדה בין דת למדינה. (לנו אין עקרון כזה, וכל אתיאיסט שמנסה לגדל ילד שצריך לעשות בגרות בתנ"ך פשוט יצחק על הטענה...) - בית משפט פדרלי אכן מצא שהמילים "under God" סותרות את ההפרדה הנ"ל. - כל ארה"ב על הרגליים כתוצאה מכך. - המאמר מצביע על כמה דוגמאות של צביעות בנושא אצל פויטיקאים אמריקאים. So what? בקיצור, קשה לי לראות איך כל הפרשה המוזרה הזאת רלוונטית לנעשה בארצינו. אולי פיספסתי משהו? נ.ב. - כל הפרשה הזו גרמה לי לשים לב לכך שההימנון הלאומי שלנו חילוני לחלוטין. וטוב שכך.