מאמר מעניין שמצאתי

rigoletto111

New member
ואז התגלה אליך פרופ' הרצוג

וגילית את האמונה הדתית בכך ש"לא ירדנו למצרים ...ואין זכר לאימפריות של דוד ושלמה". <ריגולטו מתחיל שלא לאהוב חלק מהחתימות פה>

אמונה דתית ?

האם באמת ירדנו פעם למצרים? יש הוכחות לאימפריות של דוד ושלמה ?

rigoletto111

New member
יש עדויות בספרים שונים של התנ"ך

לכך, וגם במקורות חיצוניים כמובן כתוב על בית דוד. כן, יכול להיות שהמקורות האלו משקרים. אבל איך אפשר להוכיח את זה? אני עוסק יותר בהיסטוריה חדשה. ותראה: אפילו לגבי עובדות חשובות הקשורות לגבי מלחה"ע השנייה או מלחמת השחרור יש מחלוקות בין החוקרים. אז שההרצוג הזה יוכל לקבוע בוודאות "לא היתה יציאת מצרים"? הוא סתם אומר דברים פרובוקטיביים כדי ליצור כותרות.

לילית3

New member
ריגולטו -תקרא בתור התחלה את הספר

התנ"ך החילוני של משה יהלום (סופר ועיתונאי ובוגר החוג לארכיאולוגיה ) הספר (בהוצאת דור) , בוחן את המיתוס המקראי מול המציאות כפי שהיא משתקפת במחקרים הארכיאולוגים המגלים שאף פעם לא היתה קואליציה של "בני יעקב" שמנתה 12 שבטים. אנחנו כנענים. "האבות" היו 'חבירו', לא ישראלים. משה לא הוציא את בנ"י ממצרים. יהושע לא כבש את הארץ. ממלכת דוד היתה ממלכת שבטית מצומצמת בהגמוניה פלישתית ועוד ועוד. הספר ועוד כמה נוספים בסדרה, מנתצים את המיתוסים המוכרים לנו מהתנ"ך. ספר מעניין וקולח. שווה!!

rigoletto111

New member
לילית - תקראי בתור התחלה מה שכתבת

"מחקר ארכיאולוגי מגלה שלא היתה קואליציה של 12 שבטים" ????? מותר לדעת איך ממצאים ארכיאולוגיים יכולים להוכיח מה היו יחסי הכוחות על פני השטח לפני 3000 שנה? משהו בסגנון "לא מצאתי את המסמכים על הברית בין השבטים ולכן היא לא התקיימה"? כנ"ל לגבי גבולות ממלכת דוד: מותר לשאול איפה מצאו את הבוטקה של הש.ג. של דוד המלך ולפי זה הסיקו מה הגבול המדוייק?? איך ניתן לבדוק גבולות, בייחוד בעולם העתיק שהם היו כל כך פלואידיים? אכן ישנה קבוצה של ארכיאולוגים שיוצאת מתוך האקסיומה שממלכת בית דוד לא היתה. לפני כמה זמן קרה להם משהו לא נעים - מצאו כתובת בצפון ועליה כתוב השם "דוד" - וכמובן הם הסבירו שלא הכוונה לדוד (המלך) אלא למשהו אחר. ואז התחולל האסון. אסון מדעי נורא. מצאו את החלק השני של הכתובת, ושם היה כתוב "בת" (בית דוד). אחרי שגמרו לשלוח לגריסה את המאמרים הראשונים, הם הרי לא הסכימו להגיד שדוד באמת היה , אז הם החליטו שהיה אל בשם "דוד" וזה היה בית הפולחן שלו. פחחחחחחח בקיצור, הארכיאולוגים לא יגידו : "חבר'ה , יש לנו רק כמה אבנים. והאמת שאין לנו מושג מה באמת היה כאן לפני 3200 שנה, וכנראה לעולם לא נדע. יש רק עדויות מספרי התנ"ך - שאולי נכונות ואולי לא". הרי הם צריכים לכתוב ספרים ולנתץ מיתוסים והרצות בכנסים בחו"ל ולהרגיז אנשים. אז הם הולכים וממציאים את התיאוריות האלו. ובקיצור - על ארועי דיר יאסין יש הרבה עדויות. ומצידי תעשו שם חפירות ואז ישאירו אותכם שם (היום זה בית חולים לחולי נפש). יש עדויות שלא היה טבח ויש עדויות (בעייתיות מאד, ועל זה אולי בפעם אחרת. תקראו את אורי מילשטיין) שכן היה. ואפילו דיברתי עם אחד הלוחמים וקראתי ראיון עיתונאי מפתיע עם אחד הניצולים, ראיון שלא מוכר לחוקרים. אבל אפילו שזה ארוע קרוב אני לא יכול לומר בבטחון כזה גדול ש"לא היה טבח" או ש"כן היה טבח". אז שעל סמך כמה אבנים שמצאו בחפירות יידעו אם שלמה המלך היה או לא? ונניח שהוא השקיע יותר בבניית צי מרכבות ולא בביצור ערים - הרי לא נשאר מזה שום ממצא ארכיאולוגי. וכידוע - שתיקת מקורות איננה ראייה.

לילית3

New member
מזכיר לי איזה ידיד מהעבר

שפעם חשבתי שהוא "נורא חכם". הוא תמיד השמיע את דעתו המלומדת בנושאים שונים. היתה לו ספריה מרשימה - ספרי הסטוריה, פילוסופיה וספרות יפה. עד שיום אחד קלטתי שהבנאדם, קורא רק את ההקדמות של הספרים או מקסימום את הפרק הראשון. הייתה לו אינטיליגנציה טבעית לא רעה והוא הצליח לעשות אינטגרציה מהמעט שהוא קרא. מזה הוא הצליח להתווכח ולהראות כמה שהוא חכם ויודע אבל בזה הסתכם העניין. שום דבר הוא לא למד ולא קרא עד הסוף. הוא בעיקר אהב לשמוע את עצמו ולהראות שהוא יודע יותר מכל הפילוסופים ומההסטוריונים ה"שטחיים" כדבריו... לא שאני מעריצה אפריורית כל מי שכותב ספר ומבסס בו את דעתו. אבל אני גם לא פוסלת על פניו - תיאוריות שלא קראתי ושאין לי בהם מושג. שוב- ממליצה לך לקרוא....

rigoletto111

New member
אני באמת רוצה לקרוא ספר או שניים

על ההיסטוריה של תקופת המקרא. הספר הזה כתוב בצורה רצינית או בצורה עיתונאית?

rigoletto111

New member
ואני לא בטוח שהסיפור על הידיד שלך

הפריך את הטענות העקרוניות שלי ביחס לעצם האפשרות לקבוע בצורה חד משמעית אם היתה קואליציית שבטים או לא , או אם דוד הוא דמות היסטורית או לא.

הטיעונים שלך מבוססים על חוסר ידע

וכדאי לך לקרוא קצת על הנושא. ההוכחות של "מכחישי המקרא" משכנעות מאד. הספר שליה הזכירה מציג את הדברים בצורה פופולרית וקליטה, וישנו גם חומר מקצועי יותר על הנושא, למשל ספרו של הארכיאולוג הישראלי פרופ' ישראל פינקלשטיין "The Bible Unearthed" יש גם קובץ מאמרים בעברית המציג את הדעות השונות בנושא, ששמו "הפולמוס על האמת ההיסטורית במקרא".

לילית3

New member
הסיפור על הידיד שלי יכול להפריך

בעיקר את הטענה, שאפשר להפריך טענה של מישהו אחר בלי להכיר אותה כלל...

למעלה