מאמר מעניין על odd

מיכל153

New member
מאמר מעניין על odd

אני מוצאת המון דברים פה שקורים לליאור. הילד הסרבן-עקשן odd : oppositional defiant disorder הגעתי לנושא הזה בגלל שבשערי צדק יש יום עיון ואחת ההרצאות תהיה בנושא.

מיכל153

New member
אני אתרגם קצת

היי odd היא הפרעה פסיכיאטרית שמאופיינת על פי 2 סטים של בעיות שונות. אלה הם תוקפנות ונטייה לפעול בצורה תכליתית להציק ולהטריד אחרים. זו בד"כ הסיבה שאנשים צריכים טיפול. כש - odd קיים יחד עם הפרעת קשב ריכוז והיפראקטיביות, דכאון, טורט(אולי), הפרעות חרדה או הפרעות נוירופסיכיאטריות , זה עושה את החיים עם ילד כזה הרבה יותר קשים. 1. לעיתים קרובות איבוד מצב רוח 2. לעיתים קרובות ויכוחים(ריבים) עם מבוגרים 3. לעיתים קרובות בצורה אקטיבית מתריס או מסרב להענות לבקשות או חוקי המבוגרים 4. לעיתים קרובות בכוונה מציק לאנשים 5. לעיתים קרובות מאשים אחרים בטעויות שלו 6. לעיתים קרובות מאוד רגיש או מאוד מרגיש מוצק(שמציקים לו) ע"י אחרים 7. לעיתים קרובות כועס ומלא שינאה 8. לעיתים קרובות רע-לב ונוקם זה בקיצור.

r66

New member
כל מה שאת מתארת, עברנו..

אבל הוא התבגר בינתיים (טיפש-עשרה) ועברו הויכוחים וההצקות והבכי. עכשיו הוא בשלב של הצקות בצחוקיות, שטויות של גדולים כגון גרעפסים מגעילים וכד´.. שהוא חושב שזה מצחיק ולי בא להחטיף לו זאפטה בשכל. ר.

michal shahar

New member
התסמונת הזאת לא מובנת לי../images/Emo4.gif

קראתי את המאמר. הרבה מהסממנים מזכירים את התנהגות היקרה. היא גם מאוד אינדיבידואליסטית ועקשנית. אך תמיד חשבתי שהתסמינים הללו שכאן מוגדרים כהפרעה נפשית הם תוצר של החינוך שלנו שכנראה נובע מההתמודדות שלנו ושלה עם הקשיים שלה כ-ADHD. מפריע לי שכמעט כל התנהגות שחורגת מתרבות השב בשקט ותעשה מה שאומרים לך, מיד מקוטלגת כהפרעה נפשית שיש לטפל בה עם תרופה. ההפרעה הזאת מאוד מזכירה לי הפרעה אחרת - הפרעת הילד הבכור המפונק. מעתה אין להשתמש במונח ילד מופרע אלא ילד הסובל מהפרעת ODD. אני כבר רואה את הילדים בעתיד, כל אחד נושא עימו רשימה מפוארת של הפרעות נפש. לא נראה לי שהמושג נורמלי ישרוד. כנראה שנגלה כי כולנו לוקים בהפרעת נפש אחת או שתיים... מיכל

זהבה נ

New member
האם אתם לא יודעות שלכל אחד יש את

"הסריטה" שלו ולפעמים היא הופכת להיות "צלקת". טוב זה היה בצחוק. כל זמן שילד מסוים לא נוהג כצפוי לנורמת בני גילו אז מנסים לאבחן או לתייג אותו לאיזה נורמה הוא כן שייך ואז יש לכל תיוג או הפרעה או סינדרום גם קריטריונים, זה בפשוט מה שהספר של האגודה הפסיכיאטרית האמריקאית שנקרא DSM 4 (יצא כבר ה 5 DSM לא זוכרת´אולי) בארה"ב עושה, הוא מסווג כל הפרעה פסיכיאטרית לפי קריטריונים ולפי שמות ומסביר עליה. מה לעשות שאנחנו לא מושלמים, בעצם מי כן?

דליה.ד

New member
odd היא בעיה קשה

ובדרך כלל היא שלוחה של adhd הסרבנות של הילדים האלה קשה מאוד ומאוד קשה להתמודד איתם!! זה לא כאילו שמחפשים מתחת לאדמה כל מיני שמות מפוצצים לבעיות דימיוניות. זוהי בעיה אמיתית וכואבת להרבה הורים וילדים!

spidergirl

New member
טוב, זה כבר מתחיל להפחיד אותי

אתם מוכנים להרחיב על הנושא? מה קורה כשגדלים ונשארים ב"דווקא" ובעקשנות?

r66

New member
הדוקא עבר עם גיל ההתבגרות,

למה את מתכוונת כשגדלים? לא נראה לי שמעבר לגיל 12 ממשיכה העקשנות והסרבנות. לפי נסיוני, הסרבנות והעקשנות היא בעיקר אצל הבנים שלרוב פחות בוגרים או אצל הבנות הקטנטנות. זה עובר. לא נראה לי שצריך להכנס ללחץ. הכל עניין של חינוך. לדעתי הילדים לא צריכים להכתיב את מהלך החיים ותפקידנו ההורים להראות להם את הדרך ולהעמידם במקום, כשצריך. כשהילדים קטנים, אני נוטה להסכים אתם כדי להאיט את האנטי והעקשנות ואז לדבר ולשאול ולהפגין הבנה. זה עוזר. ר.

זהבה נ

New member
שתגדלי תביני (../images/Emo13.gif בצחוק כמובן)

"מה שהשכל לא מלמד הזמן מלמד" זה פתגם שלדעתי מאוד מתאים כתשובה, יש בו הרבה עומק. אני כבוגרת עם עבר של ילדות עם הפרעת קשב לא חושבת שהשתנתי כל כך מקצה אחד לאחר. הייתי מגדירה בכלל את כל הלוקים בהפרעת קשב לאחר שהם מתבגרים, זה כאילו שהקבוצה הזו מבשילה מאוחר יותר מקבוצות אחרות של אוכלוסיה. מקוה שהצלחתי להעביר ולהסביר את עצמי והבנת למה הכוונה. שבת שלום,

למעלה