מאמר מעניין (על דויד ליבי ז"ל הי"ד, בנוגע לאי-גיוסו לצה"ל כביכול)

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
למי שהעלה כאן שאלות בעניין, מומלץ לקרוא את המאמר המצורף. מעניין מאוד מה שנכתב שם, לדעתי בכל אופן.

נפילת דוד ליבי הי"ד חשפה תופעה ייחודית | ערוץ 7
הי"ד, אוהבי המדינה וציוניים אמיתים מכירים בתרומת כל אחד ואחד.
לא אהבתי בכתבה את הדברים על הקיבוצניקים.

Harrington

Well-known member
מנהל
הי"ד, אוהבי המדינה וציוניים אמיתים מכירים בתרומת כל אחד ואחד.
לא אהבתי בכתבה את הדברים על הקיבוצניקים.
דווקא אהבתי (שלחת אותי לקרוא את המאמר שוב כדי לחפש במה מדובר :)). אבל אולי קראנו את זה אחרת. אני רואה את זה כאמירה חיובית, הן לגבי מושא הכתבה קרי אלו שמכונים נוער הגבעות והן לגבי הקיבוצניקים, של פעם אולי יותר מהיום, אך זה לא נאמר דווקא וזאת תוספת שלי.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
דווקא אהבתי (שלחת אותי לקרוא את המאמר שוב כדי לחפש במה מדובר
). אבל אולי קראנו את זה אחרת. אני רואה את זה כאמירה חיובית, הן לגבי מושא הכתבה קרי אלו שמכונים נוער הגבעות והן לגבי הקיבוצניקים, של פעם אולי יותר מהיום, אך זה לא נאמר דווקא וזאת תוספת שלי.
הקיבוצניקים. מה לעשות? הם עובדים עבודת כפיים. אבל לא שומעים עליהם כי הם בסך הכל עובדים במשרד הביטחון. יחידים שמוכנים לעבוד בעזה ולסכן את החיים שלהם.

Harrington

Well-known member
מנהל
הקיבוצניקים. מה לעשות? הם עובדים עבודת כפיים. אבל לא שומעים עליהם כי הם בסך הכל עובדים במשרד הביטחון. יחידים שמוכנים לעבוד בעזה ולסכן את החיים שלהם.
כאמור, יתכן שהבנו אחרת את אותו משפט. אני הבנתי יותר שהכותב מדבר על הקיבוצניקים של פעם. אז כל המדינה הייתה שונה, כל החברה הייתה שונה, מהרבה בחינות. אם אז רצו לבצע פעולות כאלו (אני מדבר על התיקונים/שיפצורים שעשו לכלים ההנדסיים בתחילת המלחמה) הלכו לקיבוצניקים מאחר ולהם היה את האנשים עם המיומנות לכך. כיום, בין אם זה עדיין קיים בקיבוצים (לרבות עצם ההתנדבות לביצוע) אם לאו, נוער הגבעות (כפי שהוא מכונה לצורך העניין) ממלא תפקיד זה.

כאמור, אני ראיתי את זה כאמירה חיובית לכל הצדדים המוזכרים שם. אבל אולי אני טועה :cool:.

משתפרת1

Well-known member
למי שהעלה כאן שאלות בעניין, מומלץ לקרוא את המאמר המצורף. מעניין מאוד מה שנכתב שם, לדעתי בכל אופן.

נפילת דוד ליבי הי"ד חשפה תופעה ייחודית | ערוץ 7
רק ש...
חיל ההנדסה מפנה אחרי הטירונות חלק מהמגוייסים בעלי רשיון נהיגה (ביחוד כאלה שמתקשים במטלות לחימה) לקורס צמ"ה.
זה נכתב בלי להפחית מחלקו של ליבי הי"ד. לדעתי הוא צריך לקבל מעמד של חלל מערכת הבטחון.

Harrington

Well-known member
מנהל
רק ש...
חיל ההנדסה מפנה אחרי הטירונות חלק מהמגוייסים בעלי רשיון נהיגה (ביחוד כאלה שמתקשים במטלות לחימה) לקורס צמ"ה.
זה נכתב בלי להפחית מחלקו של ליבי הי"ד. לדעתי הוא צריך לקבל מעמד של חלל מערכת הבטחון.
בהחלט יתכן וסביר (ומתבקש) להניח שדברייך מדויקים.

רק ש...
עסקינן על-פי המאמר באנשים שכלל לא מגיעים לשלב של "אחרי הטירונות" מאחר והצבא מסרב לגייסם (בדרך כלל כידוע על-פי דרישות שב"כ).
לגבי מה שלכאורה משתמע מדברייך שהחברה' האלה מיותרים, ראינו בתחילת המלחמה -כפי שגם מוזכר בכתבה באגב אורחא- את הנחיצות הגבוהה באנשים הללו וכשרונותיהם. כך שגם אם מדובר במשהו שהצבא יודע תיאורטית לעשות בעצמו וכאמור, בהחלט מתבקש להניח כך, עובדתית פועלם היה נחוץ וכך גם פעילותם בצמ"ה ברצע"ז כיום (לראיה די בכך שא' הם פועלים במסגרת משרד הבטחון וב' שהם פועלים בכלל, שהרי זאת לא פעילות שהם יכולים לעשות ברצועת עזה כיום על דעת עצמם).

למעלה