מאמר מס' 4 : אהבה ו - 3X

thankful

New member
מאמר מס' 4 : אהבה ו - 3X

ובכן , הגיע הזמן לפרסם את מאמר מס' 4 ... (תשאלו איפה מאמרים מס' 1,2,3 ? אם כן , הם אמורים להיות חבויים כאן במעמקי ארכיון הפורום , בתקופה בין 14/8/2006 לבין 16/10/2006 .) במאמר זה , אני מתמקד באהבה בין גבר לאישה . כידוע , אהבה זהו נושא חובק-עולם (ושימו לב גם ל "חובק" , מאותו שורש של "חיבוק" ...) . מפאת אורך המאמר (כרגיל אצלי) , אני מצרף אותו כאן כקובץ RTF (כך שניתן לקרוא אותו בכל גרסת WORD , ולמעשה אפילו לא חייבים WORD) . תהנו ! ליאור .

efriend

New member
אתה מלהטט יפה במילים ../images/Emo13.gif

אבל זה נראה שאין רגש שעומד מאחוריהן, אף שאתה מדבר על אהבה, שהיא אולי מלכת כל הרגשות. אתה חושב שבאופן כללי אתה אדם שקשוב ומודע לרגשות שלו?

thankful

New member
מלהטט יפה - מסכים ,

אבל זה נראה שאין וכו' ... לא ברור לי למה אתה מתכוון . אפשר הסבר/פירוט/נימוק (ולמה אתה מתכוון "אדם שקשוב" וכו') ? בברכה .

efriend

New member
אתה יודע, בעקבות הפוסט הזה דיפדפתי היום

בארכיון וקראתי קצת הודעות שלך. אני אנסה להסביר למה התכוונתי. כקוראים טקסט כלשהו, יש מילים, שמצטרפות למשפטים, שמתחברים אחד לשני ובונים איזושהי תמונה לוגית. אבל יש עוד משהו שקורה, שקשה יותר להגדיר אותו. למשל, כשאתה קורא סיפרות, או עוד יותר מכך - שירה, ברור שה"עלילה" שמסופרת שם היא רק חלק מהעניין. המשמעות הלוגית של המילים (לפחות בשירה) היא רק רקע. הטקסט חודר לך לנשמה באיזשהו אופן שהוא יותר תאשר סכום משפטיו ומילותיו, כמו שמוזיקה חודרת לך לנשמה באופן הרבה יותר עמוק מאשר סדרת הצלילים (התדרים) שמושמעת (והרי אתה מוסיקאי). אתה מלהטט במילים על אהבה, ובסוף, לא נשארה לי שום תחושה שקשורה לאהבה, זה לא נכנס לנשמה (לפחות שלי). יש אנשים, וגם אני הרבה פעמים כזה, שהשליטה שלהם במילים היא לפעמים מכשול שלא מאפשר לראות את אותה "נשמה". התחושה שעברה בי כשקראתי את המאמר שלך וכמה הודעות אחרות, היא שאולי זה אצלך ככה לפעמים. המילים, הרציונל, הסדר המופתי שלך, השליטה בפרטים, אולי חוסמים את הדרך לעולם הרגשות. אני יודע שזה קצת סתום מה שכתבתי, אבל אלה הרי בדיוק דברים שניסוח מדוייק וחד לא יכול להבליט אלא רק לטשטש. אני מקווה שמשהו עבר. וכמובן, יכול להיות שדיברתי מה-זה-שטויות...

thankful

New member
יכול להיות שמה שגרם לך לומר את מה שאמרת הוא

המשפט שסוגר את המאמר שלי ? (אם כן , אל תייחס לו חשיבות כלשהי בשלב זה , וייתכן שאסבירו אותו בסוף השבוע . יש לזכור רק , שמשפט זה נאמר - ונכון היה - בדיוק לאותו רגע בו רשמתי אותו על הנייר (לפני שהעברתיו למחשב) . אם סיום המאמר היה נכתב בסיטואציה אחרת , סביר ביותר להניח שמשפט סיום זה מעולם לא היה נכתב .) בכל אופן , אשמח אם תהיינה כאן עוד תגובות , בפרט מנשות הפורום (המנהלת , נטע , BELLA עלמה , נסיכת הכוכב , אופירA ועוד) , ואשתדל לענות לשאלותיכם במרוכז בסוף השבוע . בברכה , ליאור .

אתה אף פעם לא דובר שטויות

מצטערת אני לא מתכוונת לחפש בארכיון , אבל מסכימה עם מה שאמרת שאנשים שמדברים במילים על אהבה מפספסים ויש כאילו שהרציו= הגיון וחשיבה קרה גובר על האמוציות= רגשןת , ואהבה היא רגש שמתחיל להגדיר אותה במילים אז הורגים חלק ממנה במיוחד מאמרים ארוכים כמו שכתב המקורי, אני מאבדת ריכוז במהלך הקריאה שמ אהבה היא רגש ושמתחיעלים לפרוט אותה במילים היא מתפספסת

thankful

New member
היו מעט מאוד תגובות , וזה בלשון המעטה

לא מלבב ... (מלבב - מלשון "לב" => אהבה) .

למעלה