מאמר מטריד

signforstuff

New member
מאמר מטריד

שמצאתי בעקבות שיטוטי התזונה שדורון ואלון שלחו אותי אליהם... מה דעתכם?

TheHead

New member
סיכום המאמר

אל תאכלו יותר מדיי סויה. בסוף המאמר גם כתוב כמה זה יותר מדיי (30 מיליגרם של סויהמשהו - לא סתם סויה, אין לי מושג מה התרגום בדיוק). ואז בלוטת התריס שלכם תהיה בסדר. כל עוד שזה לא הPineal Gland לא ממש איכפת לי.

דורון ק

New member
לא המאמר הוא שמטריד

מטרידה כל ה"תופעה" הזאת של ניצול חוסר הידע של האדם הלא ביקורתי. מה לעשות- לרובנו אין את הידע הבסיסי הנדרש על מנת להסתכל על המדע באופן אובייקטיבי בעצמנו ולהבדיל מה הוא כן ומה הוא לא מדע מבוסס. דבר שמאפשר לגורמים רבים, לרוב שלא במקרה אינטרסנטים, להשפיע על הידע הציבורי. מאמר זה אינו יוצא דופן. ומה רואים אם מסתכלים באופן אובייקטיבי על עניין הסויה והתירואיד? לא הרבה- כמו כל ה"ליכלוך" המתרוצץ בנט על סויה(וגם על קנולה וכו' וכו') גם כן- יש יותר עשן מאש. הסויה מכילה חומרים גויטרוגנים(האיזופלאבנואידים במקרה של הסויה)- חומרים הקיימים במספר רב של מזונות ומפריעים במידת מה לפעילות בלוטת התריס, ובמקרים קיצוניים עלולים לגרום להגדלתה(גויטר או "זפקת"). אך נתון זה משמעותי רק לאנשים אשר: -בעלי בעיות קיימות בפעילות הבלוטה ו/או אנשים עם צריכה לא מספקת של המינרל יוד, אשר חשוב לפעילות הבלוטה. לשאר האנשים הבריאים בעלי צריכה נאותה של יוד אין כל בעיה "להתמודד" עם חומרים גויטרוגנים אלו. לרוב אין בעיות בארץ של מחסור ביוד(המזון הישראלי מכיל יוד). זה יותר משמעותי לטבעונים אשר גרים, למשל, באקלים המזרח אירופי. עוד מקור מצוין ליוד הן אצות הים למיניהן. אני מצרף לינקים למאמרים מעמיקים יותר ומבוססי מדע בקשר לסויה ובלוטת התריס. ועוד אחד- בקשר לשאר הטענות הנפוצות חסרות הביסוס: Is It True What They Say About Soy?

TheHead

New member
על מי אפשר לסמוך?

מבחינת מקורות וכו'. גם אם הייתי יודע הכל על המחקרים שהמאמרים מבוססים עליהם אף פעם אי אפשר לדעת עד כמה באמת הם צודקים - זה הפאק הידוע של המדע. אז אילו מקורות הם, בעינך, אמינים ואפשר לסמוך עליהם?

דורון ק

New member
שאלת מיליון התיזות

על מי אפשר לסמוך? על מאמר שלא נותן עובדות "מפוצצות" שלא ידעת עליהן קודם/"מהפכניות"/נוגדות את מה שידוע לך, מאמר שנכתב באתרים גדולים פופולרים בעלי מוניטין, מאמר שמאורגן ומנוסח בצורה מסודרת וכו- אך גם כאן יש פשלות, ולכן הדבר הטוב ביותר הוא להצליב מידע. או פשוט לשאול אותנו.

למעלה