מאמר - טייסים../images/Emo153.gif
מאמר זה נכתב כשמטרתו העיקרית היא להסביר לך, באופן הקל ביותר, את חייהם של היצורים הנפלאים, הטייסים
. קראו בהנאה. טייסים, הטייסים הם בין היצורים היותר מסובכים ונסתרים שהכרנו בסידרה, חייהם מסתוריים, ודרכיהם לא תמיד לגמרי מובנות. מטרתם העיקרית בחיים, כמו בשמם, הוא להיות טייסים, של לוויתנים ליתר דיוק, מרגע שהם נולדים הם מודרכים ומאומנים למטרתם הסופית, התחברות עיצבית ללוויתן. זקני העם, קובעים לטייס מתי הוא מוכן וקשיר להתחברות, הזקנים הם הקובעים, ובלעדיהם, לטייס אין אפשרות להתחבר ללוויתן. החלק העליון של טייס (החלק שאנו רואים), הוא החלק ה"עצמאי" שלו, בעזרתו הוא משתמש בלוחות הבקרה של הלוויתן ומתקשר עם סביבתו. חלקו התחתון, החלק הגדול ביותר שלו, מורכת מחיבורים עיצביים, בעזרת חיבורים אלו הוא מחובר ללוויתן, מתקשר איתו, ובעצם מתאחד איתו. בשביל שתוכלו להבין יותר את הטייסים, זהו "סיפור חייו" של הלטייס שלנו: שומרי השלום לכדו לפני זמן רב לוויתן (מויה, שלנו), הם רצו לשים עליו רסן (מכשיר שהופך את הלוויתן ל"עבד" של שומרי השלום), אך מויה התנגדה, למויה היה כבר טייס (טייסית), ושניהם סירבו ללבוש את הרסן, שומרי השלום החליטו להרוג את הטייסית של מויה (ארין היתה בחוליה שביצעה את ההוצאה להורג) ולשים טייס חדש, אחד משומרי השלום (אהובה של ארין) טס לכוכב של הטייסים ושם הוא פגש את הטייס (טייס) שלנו, טייס היה צעיר מדי בשביל לקבל לוויתן משלו מהזקנים, אך תשוקתו הרבה להגיע לכוכבים השפיע רבות על החלטתו לענות לבקשה של שומר השלום. חיבור של טייס ללוויתן לוקח כמה מחזורים, אבל שומרי השלום רצו חיבור מהיר, ולכן הם חיברו את טייס בצורה עיצבית שגרמה לא כאב תמידי, עד שיום אחד קרייטון והצוות של מויה שיחרר אותו מהכאב (אבל זה כבר סיפור ליום אחר). טייס הוא בעצם השומר ראש של הלוויתן, בעזרת החיבורים העיצביים שלו הוא מרגיש את מה שהלוויתן מרגיש ורואה את מה שהלוויתן רואה. טייסים מאד מחבדים את הצוות שעל הלוויתן אך הם לא תמיד מצטייתים לצוות, וצרכיהם באים אשונים בסדר העדיפיות שלהם. טוב, אז זהו זה, אני מקווה שעכשיו אתם יודעים יותר טוב ל טייסים. אני מקווה שנהנתם, וגם אם לא, לא איכפת לי, כי המאמר הבא שלי יהיה טוב יותר. שלכם אנשים, רון ליפשיץ ----------------------------------------------------------------------
מאמר זה נכתב כשמטרתו העיקרית היא להסביר לך, באופן הקל ביותר, את חייהם של היצורים הנפלאים, הטייסים