>
נראה לי שלכן הומצאה עבודה סוציאלית, לא?
טיפול בקונטקסט חברתי.
בכל אופן, רוב המטפלים המודרניים, גם פסיכולוגים, גם עוסי"ם ואחרים, לא מתעלמים מסביבת המטופל. טיפול הוא עניין כל כך מורכב ואינדיבידואלי שנראה לי קצת "באויר" לדבר על זה ככה מלמעלה. מי שפונה לטיפול, בד"כ משהו מציק לו והוא סובל. ומי שקובע את עוצמת הסבל ואם הוא ראוי לטיפול, הוא רק הפונה, בעיני. זה לא אישיו חברתי, אלא אישי. מי אני שאשפוט כמה האחר סובל ואם "לגיטימי" שיפנה לטיפול?
ולמה אסור לכעוס? ממתי לא לכעוס זו מטרה פסיכולוגית? להפך, הפסיכותרפיה על כל גווניה, מאפשרת ומעודדת ובעיקר, לא שיפוטית כלפי רגשות מכל סוג. אם אדם פונה לטיפול כי מרגיש שאופן ביטוי הכעס הורס לו, הוא כנראה סובל ויודע על מה הוא מדבר.
עם ההתפתחות המקצועית שלי וככל שנפגשתי עם יותר ויותר פונים, הבנתי שגם אם בהתחלה נראה שכביכול אין סיבה מהותית לפנייה או מצוקה גדולה, בד"כ, עם ההכרות המעמיקה, אני מבינה שאין סתם. מי שפונה - בד"כ זקוק לכך. אני חושבת שאנחנו צריכים להיות מאוד צנועים ולא שיפוטיים כלפי אנשים וסבלם. מי אני שאפשוט מה טוב לאחר? עד כמה מציק לו? ואיזה "סף כאב" מצריך טיפול? כל אחד מרגיש אחרת וחווה אחרת את החיים.