מאמר חדש

GnomeBubble

New member
מאמר חדש

סוף, בשעה טובה ומוצלחת סיימתי את המאמר שלי!
אוקיי, המאמר מדבר הפעם על הטיית תארים והוא די מקיף וגם - אני מקווה - כתוב בצורה פשוטה. בכל אופן זאת הפעם הראשונה שאני כותב מאמר על נושא דקדוקי טהור (המאמר הקודם שלי היה בסך הכל אוסף של עצות...) ועם הגודל שלו וגם בהתחשב בעובדה שאני לא מומחה ליפנית, אני די בטוח שיש בו לא מעט טעויות ודברים שפספסתי, אז בבקשה, כל מי שיכול לעבור עליו שיעבור ויעזור לי למצוא את הטעויות. כל מי שימצא טעות יקבל
,
או
. מי שימצא הכי הרבה טעויות יקבל גם
בונוס. אז זהו, לבינתיים. זה היה מתיש.

5 0 6

New member
גם אני לא יכול לקרוא אותו.../images/Emo4.gif

אולי תשים אותו כקובץ וורד או תכתוב אותו כהודעה?

למה?

לעומת וורד, PDF הוא פורמט פתוח שנתמך חינם בכל מערכת הפעלה. כמשתמש מקינטוש (ואני בטוח שגם משתמשי לינוקס יסכימו), אין מרגיז יותר מלראות מסמכים בפורמטים סגורים של מייקרוסופט. גם הפתרונות הקיימים לקריאת מסמכי וורד במערכות שונות לא תמיד רלוונטיים כשהקבצים כתובים בעברית. תתקינו Acrobat Reader, או בקשו מאחראי המחשב שלכם שיתקין. זו תוכנת חובה בימים אלה. ול-Bubble, יש לי מספר הערות קטנות, אבל אכתוב אותן כשאהיה פחות עסוק בעבודה...

swirrrly

New member
הנה;[ ../images/Emo118.gif

הקשתי pdf בגוגל וזה מה שיצא:;[ אבל לחצתי על הלינק ולקח לזה זמן לטעון אז דחיתי;[

GnomeBubble

New member
לא ידעתי שיש עדיין אנשים שלא

יכולים לקרוא PDF, זה סך הכל פורמט די נפוץ. בכל אופן אין לי וורד (אני משתמש ב-OpenOffice), וגם מסמך שנכתב בוורד יראה שונה בכל מחשב ובכל גירסה של וורד, אז חבל לנסות אפילו. חוץ מזה קובץ PDF עם עברית למשל, עובד נפלא גם על מחשבים שלא מותקנת בהם בכלל תמיכה יפנית או תמיכה עברית, ואפשר להדפיס אותו באיכות גבוהה. בכל אופן, לכל מי שלא יכול לקרוא את זה, פשוט צריך להוריד את Acrobat Reader ולהתקין.

GnomeBubble

New member
ניסיתי לכתוב ב-HTML

אבל, yappari, זה לא נוח לכתוב HTML בעברית. לא מצאתי תוכנה נוחה לזה, וגם תפוז לא תומך ב-StyleSheets כמו שראינו (וזה לא נוח וגם לא סטנדרטי ולכתוב HTML בלי Stylesheets). בגלל שהפעם לא הייתי צריך ממש לכלול קישורים או דברים כאלה, וחשבתי שאולי אנשים ירצו להדפיס, אז החלטתי על PDF. אני מקווה שזאת היתה החלטה נכונה עם שני אנשים בינתיים שלא יכלו לקרוא אותו.

5 0 6

New member
הורדתי מהקישור שנתת את התוכנה שצריך

פתחתי את המאמר, הוא לא עלה והייתי צריך לצאת ממנו ב-Ctrl+Alt+Delete והוא גם תקע את האינטרנט. אולי יש איזשהי דרך אחרת לכתוב את זה גם למעננו, האנשים הפשוטים. תראה, HTML או מאמר בתוך ההודעה, כולם יוכלו לראות. לעומת זאת ב-PDF, לא כולם יוכלו. אז תחשוב מה יותר כדאי: שחלק יראו או שכולם.

GnomeBubble

New member
אני יכול לנסות להמיר את זה

ל-HTML, אבל אז זה יתחרבש וכל סדר המילים יתהפך. PDF זה פורמט סטנדרטי, ואני בכלל התפלאתי שיש אנשים שאין להם את התוכנה. אמנם אם הייתי כותב את המאמר באנגלית הייתי עושה אותו ב-HTML, אבל אין כמעט עורך HTML שמסוגל לטפל באנגלית עברית ויפנית באותו במאמר והוא גם נוח לשימוש. דרך אגב, כמה זמן נתת ל-Adobe Acrobat Reader לעלות? היא תוכנה קצת כבדה (יותר ממה שהיא צריכה להיות, וזאת מגרעה - אני מודה) ויכול לקחת לה גם דקה לטעון את המאמר. אני יכול בכל אופן לנסות ליצא את המאמר ל-HTML או לקובץ Word אם אתה רוצה, אבל זה לא יראה בדיוק כמו שזה צריך וזה יכול להיות קצת מבולגן ככה.

swirrrly

New member
כנל. ../images/Emo118.gif

לא רק שהשכלת והחכמיתנו אלא גם חלק מאיתנו החזרת למאה ה-21 [?]

t s u k i

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מעולה! אם תכתוב עוד כאלה, אני עוד אתחרט שהזמנתי סיפרי לימוד

oracle

New member
מאמר מדהים!!! בתור מתחילה של

המתחילים, הוא היה ממש מאלף! ^^ לדעתי pdf זה פורמט מעולה, מה עוד שאף אחד לא יוכל לשנות את מה שכתבת לפי ראות עיניו... ואקרובט רידר זו תוכנה בסיסית וחינמית שחבל לא להשתמש בה ^^

5 0 6

New member
קראתי הכל אבל אני חושב שזה יותר מדי

זה בערך 13 עמודים, ולדעתי זה צריך להיות בין שלושה לארבעה, אפילו חמישה, עמודים. זה פשוט יותר מדי מידע לשיעור ראשון. אבל המאמר עצמו מעולה. באמת נתקלתי בשיר אחד במילה kanashimi שתורגמה כעצבות וזו בדיוק הדוגמא שנתת, אז הבנתי את זה טוב. המשך כך!

למעלה