מודעות המורים להפרעת קשב ורכוז
אתמול הייתי ביום הורים בפנימיה ה"כמו צבאית" של הבן שלי. הבן עשה אבחון פסיכו-דידקטי (ליקויי למידה) מורחב על חשבון משרד החינוך לפני מספר ימים. שאלתי את היועצת איך ישפיעו המלצות האבחון על העזרה שבני מקבל (כרגע לא מקבל...) מבית הספר. היא אמרה שלא יהיו שום שינויים, היות שבבית הספר הזה אין להם מורים להוראה מתקנת. כל מה שהיא תוכל לעשות זה ליידע את המורים של הבן שלי בהמלצות האבחון. כמובן שיהיו גם המלצות להתאמות בבגרויות, אבל לי חשוב יותר שבית הספר יעזור לבני במקצועות שהוא מתקשה בהם וגם כנראה יש לו בהם לקות מסוימת, כפי שנרמז לו על ידי המאבחן. אחר כך שוחחתי עם שתי מורות שהוא טען ששם הוא מתקשה בלימודים כי חסרים לו יסודות. מורה אחת אמרה שהוא בסדר גמור, אבל מדבר הרבה בשעור. אמרתי לה שזה סימפטום של הפרעת קשב, והיא לא האמינה לי. לידיעתכם, משעור אחד המורה הזאת זרקה אותו אחרי 5 דקות!!! מורה אחרת (46 במבחן) אמרה שאין לה אפשרות לעזור לו, ושאלה אם הפרעת הקשב גורמת לו לשכוח חומר שלמד בעבר. ניסיתי להסביר למורות האלו שבעבר הוא למד באזרת האינטואיציה והאינטליגנציה הגבוהה שלו, אבל עכשיו, בכתה י', הוא מרגיש שחסרים לו היסודות. הן לא הבינו על מה אני מדברת. אחר כך שוחחתי אם המחנכת והמדריך. הם לא הבינו מה הקשיים של בני. אמרתי להם שהוא לא נוכח עכשיו בשיחות ההורים, כי הוא מתכונן עם חברים למבחן שיהיה מחר. הוא מסביר להם את החומר, והתלמידים יקבלו 90 והבן שלי 55, האם זה הגיוני? הם אמרו שיש תלמידים עם בעיות קשות יותר משל בני. אמרתי להם שילד שמתאמץ ושואף להצטיין צריך לקבל את כל העזרה שבית הספר יכול לתת, רק בגלל ההשקעה שלו. לא ייתכן שיהיה פער כל כך גדול בין ההשקעה של הילד לבין התוצאה. אני מבטיחה לכם שאנדנד להם עד שיתנו לו עזרה. אין לי כסף לשלם לו מורים פרטיים שיעזרו לו להדביק את הפיגורים, ולא הגיוני בעיניי שגם אחרי אבחון מוסמך של משרד החינוך הילד לא יקבל עזרה רק כי הוא נמצא בבית ספר שמנפה כבר במבחן הכניסה אל כל לקויי הלמידה.