מאמר בהארץ

צלליתה

New member
מה אסור

לפני כמה ימים קבלתי לתא הדואר שלי מכתב כתוב עברית ובו לינק שיוביל אותי לתמונות ערום של בן-בת הזוג לשעבר (לא ממש זוכרת מגדר) של הכותב. צר לי לא בדקתי את הענין וזה כבר מזמן בפח.

סרפד

New member
מזל שאף פעם לא הצטלמתי בעירום ../images/Emo46.gif

השילוב של מצלמות ואינטרנט נהיה כלי מסוכן, עוד יותר כשהן בטלפון הנייד. אפשר לצלם אותך בחדר הלבשה בלי ידיעתך ולפרסם את התמונות בכל הרשת. ולא תדעי אפילו מי עשה את זה. מצד שני, אותו כלי מאפשר גם הפצת תמונות ממדינות דיקטטוריות, שלרוב סגורות לעיתונות גם אם יש שם עיתונאים (הם יגורשו אם יפרסמו דברים בלתי רצויים למשטר). בכל אופן, צריך לפעול באמצעות החוק נגד אנשים שמפיצים תמונות עירום של אחרים בלי רשותם. גם מי שלא המקור, אלא רק ממשיך להפיץ הלאה.

e-magine

New member
האם יש סיכוי שבגלל הקלות

של השגת תמונות מלוקרים, יתחיל שינוי עמדות בציבור ואנשים יפסיקו להתעניין בהן, או שכל מה שכולל עירום ימשיך להוות אטרקציה עוד הרבה שנים?

עירום לכשלעצמו אינו הבעיה עבור חלק

או רוב האנשים במדינות המערביות כבר מתייחסים לעירום בצורה טבעית ולא מסתירים עיניים בבהלה או נכנסים לזקפה. הבעיה שהעירום שעליו מדובר הוא עירום אלים, מציצני. ורוב האנושות עדיין צורכת מציצנות בכמויות מסחריות. הרבה מאד חדשות עיתונאיות מספקות לנו את יצר המציצנות ואם אנחנו שומעים על תמונות עירום שצולמו נגד רצון המצולם זה כבר מעורר בחלק מבני האדם רצון לצפות. בכך הם בעצם משתתפים בפעולה האלימה של צפיה אינטימית נגד רצונו של אדם ובלי שהוא יכול לעשות כלום נגד זה. לא העירום אלא האלימות היא מה שמושכת כאן. אלימות שהקרבן הוא חסר ישע.

e-magine

New member
אני מסכים איתך עמית

כנראה שאנשים אוהבים לראות אנשים אחרים מושפלים, לכן כל תעשיית הפפרצי מצליחה, זה אפילו לא חייב להיות עירום, העיקר שזה יהיה מביך חודר לפרטיות ומשפיל.

סרפד

New member
מה שאנשים אוהבים אפילו יותר

זה מיתות אלימות, עם עדיפות לרצח, ושיהיה כמה שיותר מזעזע, וכמה שיותר הקורבן סובל ככה זה מעורר יותר סקרנות. בבלוג אחד, שכבר לא היה יכול לסבול את זה, הופץ קוד סקריפט למניעת הצפה במבקרים שמחפשים את סרטון הוידאו שהפיצו ה"מיליטנטים האיסלמיים". הבלוג הזה לא הפיץ בכלל את הוידאו, אבל רק בגלל שהוזכר בו שם הקורבן הגיעו אליו עשרות מחפשים בדקה. הוא נתן קישור לסטטיסטיקה של מילות החיפוש על פיהן הגיעו אליו ממנועי החיפוש. זה היה מדהים, כל פעם שרעננת את הדף נוספו עוד מלא מחפשים. זה היה כמו מתקפת ארבה. יש אתרים שמתמחים בתמונות וסרטי "סנאף" חוקיים. הם מפרסמים תיעוד מתאונות, פיגועים, פשעים שנתפסו במצלמות אבטחה, סרטונים ותמונות שמפרסמים ה"מיליטנטים". פורנו של מוות ואלימות. אני חושבת שהמשיכה לכך מורכבת, זה יותר מאשר לראות את הזולת נופל קורבן לאלימות קיצונית. יש בזה משהו מן הנסיון להתמודד גם עם הפגיעות העצמית, עם הפגיעות של הגוף האנושי, עם המוות שמצפה בסוף, עם האימה, עם הטבע האנושי והטבע בכלל.

קא זו או

New member
אגב, המפגש האחרון של עמותת אשנ"ב

דן באמצעות שאלות מהקהל בסוגיה הזו בדיוק, ואיך למנוע אותה מילדים ובוגרים צעירים.

למעלה