מאמרים

genzer100

New member
מאמרים

היי כולם,
אחרי שבוע ממש קשה של כאבים ועייפות וקצת ייאוש מהטיפול שלא עוזר ומהשגרת חיים הנוראית שהטיפולים גורמים החלטתי לעשות משהו שלא עשיתי עדיין (ועכשיו שאני חושבת על זה מפתיע שלא עשיתי)

לקרוא מאמרים רפואיים באנגלית.

אתן בטח מופתעות כמוני שלא עשיתי את זה עד עכשיו, אחרי כל כך הרבה שנים... אני חייבת להגיד שהאנגלית הפחידה אותי, ועוד מאמרים רפואיים אבל בזמן האחרון אני מרגישה שהאנגלית שלי ממש השתפרה וחוץ מזה, אני מופתעת מעצמי שאני לא יודעת כלום על מה שקורה בגוף בפיברו. אני יודעת שגם הרפואה לא יודעת הרבה אבל אני מקווה שהם יודעים יותר ממני והגיע הזמן שגם אני אדע..
זהו החלטתי להיות הרופאה של עצמי. הגיע הזמן אני חושבת.

אזזזז, מה שאני צריכה מכן, קישורים למאמרים רפואיים רציניים שנכתבו על פיברו.

הרבה בריאות לכולנו

ראי כאן

מצד ימין למטה יש כפתור "תקצירי מאמרים מתורגמים" - זה קובץ, ומופיעים בו הרבה מראי מקום למאמרים ומחקרים (באנגלית). אני מניחה שתוכלי למצוא אותם. ואם יש לך מישהו שיש לו מנוי בספרייה של אוניברסיטה אז בכלל לא תהיה בעיה.

http://www.fibromyalgia.co.il/CFS.html

סליחה, מה ששלחתי לך זה תת"כ

שכחתי שלא כולנו בדיוק באותה סירה. על אותו נהר, אבל בדוגיות קצת אחרות.

יש לי גם משהו על פיברו, אשלח לך בהמשך.

קבלי מאמר על הידרותרפיה ופיברו

שנתן לי הראומטולוג לתת למנהלת מכון פיזיו, שלא היה לה מושג מה "היעדים התפקודיים" שהיא צריכה לרשום.

ttp://www.scielo.br/scielo.php?pid=S0482-50042012000600004&script=sci_arttext&tlng=en

וגם במה ששלחתי לך קודם, הרבה מהמחקרים נוגעים לשתי התסמונות.

ידע הוא כוח, גם לאנשים תשושים, בהצלחה,

חיה רמזה שיש איזו בוקסה בפורום של מאמרים, לא יודעת איפה מוצאים את זה, ומתעניינת גם.

דליה נס

New member
פעמיים קיבלתי הפניה להידותרפיה

מכבי לא מאשרת לחולי פיברו, כך נאמר לי

טיפולים פרטיים אין באפשרות,

באיכילוב (רק לצורך הדוגמא) שיעור פרטי בקבוצה

עולה 50 ש"ח. 200 ש"ח בחודש. ואני בטוחה שאפשר למצוא עוד מקומות עם תעריפים דומים.
כרגע אני לא ממליצה על איכילוב. לכן ה"צ'ופר" של הקופה הוא לא כזה להיט כי הם מגבילים את המימוש שלו לשני מקומות בגוש דן, לצורך העניין.
לפי מה ששמעתי הבריכה של תה"ש טובה, אבל כרגע מאוחדת לא נותנת להגיע לשם.

פה יש רשימה של בריכות טיפוליות ברחבי הארץ. צריך לברר בכל מקום שנגיש לנו, מה יש, כמה עולה וכולי. ויש מטפלים שמתמחים בהידורתראפיה גם בבריכות פרטיות.

http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-2226-18032-27951345,00.html (בקובץ).

בקיצור, תחקיר.

אבל מה שנותנים בקופה, שגם ככה זה לא מספיק, וצריך להמשיך פרטי, זה לא להיט מבחינת מה שקורה באיכילוב (לטעמי האישי).
בהזדמנות יהיה כדאי אולי להחליף בינינו מידע, כי אני כבר ביררתי בכל מיני מקומות שקרובים אלי, ואזדקק לייעוץ לגבי עוד מקומות, ברגע שאגמור את המכסה באיכילוב ואתחיל לבדוק מה אני עושה בהמשך עם זה.

עכשיו ראיתי שיש פורום הידרותראפיה, אז בטח גם שם אפשר יהיה לקושש מידע.

דליה נס

New member
חן חן , מעניין הענין עם איכילוב

מבחינת העלות.

אני אבדוק את הענין
, מבחינת ניידות , זה המקום הכי קרוב אלי

אינשאללא, זו טכניקה מדהימה

הקטע של "להתאמץ בלי להתאמץ" כי המים מחזיקים את המשקל של הגוף.

קחי בחשבון שיש זמן המתנה (שנשמע מאד מפחיד בהתחלה), אבל בפועל ההמתנה פחות ארוכה מאיך שהם מציגים את זה בהתחלה. וזה מגיע בסוף.

למעלה