מאמרים חדשים ברב - סיג

שטמון

New member
מאמרים חדשים ברב - סיג

הרב - סיג (סיג ראשי תיבות של ספיישל אינטרסט גרופ) שזה הפורטל של הג´ואישגן שמוקדש לגיניאולוגיה רבנית, מוציא מגזין עם מאמרים אחת לכמה חודשים. היום קיבלתי הודעה שיש שם שלושה מאמרים חדשים על גיניאולוגיה חסידית. עדיין לא עיינתי לעומק, אבל זה נראה מחדש ומעניין (לכל החסידולוגים שבינינו). לצערי, המאמרים שם הם באנגלית. מומלץ לקרוא את המאמרים. מומלץ גם לקרוא מאמרים קודמים שפורסמו שם. מי שבאמת מתעניין יכול להרשם גם ברשימת התפוצה שלהם ולקבל מייל מאנשים שיש להם גילויים חדשים בנושא או סתם לקבל שאלות מאנשים שמתעניינים. אני מנוי מזה כשנה וקיבלתי המון - קשר עם חוקרים של משפחות שמעניינות אותי, מידע על ספרים מאמרים וכנסים ועוד הרבה. אז למאמרים אפשר להגיע דרך הפורטל הראשי שלהם בלינק המצ"ב (סביר להניח שייקח לי שתיים שלוש הודעות לכתוב אותו נכון כמו שקורה לי תמיד) ושיהיה לכולנו מעניין.

שטמון

New member
הצליח לי בפעם הראשונה!

כנראה שלמדתי משהו בחודשים שאני בפורום. אבל המטרה האמיתית של תת ההודעה הזאת היא להסביר שיש הרבה מאמרים בלינק שנתתי, והמאמרים שאני מתכוון אליהם הם מאת ד"ר קלאוזנר.

א77

New member
אני מתקשה באנגלית

ולכן אני לא אוהב להתאמץ בכאלה מקרים. אבל הפעם נהניתי. הסתובבתי אצל קרליץ - משפחת החזון איש, [אחותו מרים, היתה נשןואה לגאון מהורנוסטייפל - הסטייפעלער - קניבסקי. כמו כן הסתובבתי אצל הבני יששכר - שפירא. צאצאיו משפחת אורי, חמיו של האדמו"ר הנוכחי מרחמיסטריווקע - מגזע טשרנוביל. ועל הכל: " ת ו ד ה "

המאמרים הללו הם כבר תרגום מעברית../images/Emo70.gif

בסוף כל אחד ממאמריו של ד"ר דלוזנר, מצויין כי המאמר הינו תרגום מעברית ממאמר שפורסם ב"שרשרת הדורות" - אשר מתפרסם ע"י החברה הגנאולוגית הישראלית (חג"י). המאמרים הללו הם מגליונות של יוני 2001, אוקטובר 2001, יוני 2002 ומובאים באדיבותה של העורת, הגב´ יוכבד קלוזנבר (יש קשר ביניהם
). אינדקס מלא של גליונות מגזין זה יש כאן, באתר של חג"י. עותקים של מגזין זה ניתן למצוא בספריות יד ושם, בר-אילן, אונ´ ת"א (הספריה המרכזית), אונ´ חיפה וספרית מדעי הרוח באונ´ העברית, קמפוס הר הצופים. ארנון

א77

New member
חשבתי שקליק על הלינק שנתת

יאפשר לי לקרוא בעברית. אבל לא כן. גם מהקישורים של הפורום אני מגיע לאותו מקום, רק לא בעברית.

א77

New member
אני צריך מישהו שיירתם לעבודה

ולרתום מישהו, זה לא נעים. אני מוכן לתת את כל הפרטים הידועים לי. ממשפחות אבי ואמי. ולברר עוד עד כמה שידי מגעת. זה לא ענין של תרגום של כמה מילים. לו הייתי יודע איך לטפס מהרב הענדיל שוחט למגלה עמוקות, היה טוב. הייתי מתחבר לעץ הפורום. האמת שגם עד לרבי הענדיל שאני דור שמיני ממנו, חסר לי שם של אחת החוליות. אני מאמין שלו הייתי מתאמץ מכיוון סבתי מצד אמי הייתי מגיע אי שם למקומות טובים. הרגשתי היא, שאיני צריך יותר מאשר לתפוס לשיחה אדם מסויים מנתניה, כדי שאלמד הרבה שם.

שרה המל

New member
מצאתי בארכיון שלנו

שתי תמונות שנראות לי מתאימות, והעברתי אותן לסריקה. אם מישהו יעזור לי להבין איך להכניס אותן כאן - אז תראי אם זה טוב לך. ואם תרצי אחר-כך שאשלח לך את המקור - רק תתני לי את הכתובת שלך - ואין בעיה. שרה

למעלה