מאמרים ושירה

lithium1914

New member
בואי נראה.

הגדרת פעמים רבות מאוד בעבר מי הוא מבחינתך רוצח, ואמרת שאפילו אדם שמראה שביעות-רצון ממותו\רציחתו של אדם אחר הוא, מבחינתך, רוצח בדיוק באותה מידה כמו מבצע המעשה (אולי לא בדיוק כמו המבצע, בכל מקרה השתמשת במלה "רוצח" לשניהם, אני לא יודע אם יש גוונים ופירושים שונים למלה מבחינתך). לכן, כשאת מדברת על ה"הם" שלדעתך תומכים "כמעט כולם" בפיגועי התאבדות, מכיוון ש"הרוב מקבל חינוך אנטי יהודי", מבחינתך מדובר ברוצחים. אלא אם פספסתי משהו, ואני לא מבין אותך כהלכה. ושוב, אני חוזר לסטריאוטיפים. יכול מאוד להיות שחלק גדול מהפלשתינים "שונאים יהודים", אבל שנאה זו מקבילה לזו היהודית\ישראלית כלפיהם בכל מובן. היהודים היחידים שהם פוגשים הם חיילים אלימים, שמסייעים למה שנתפס מבחינתם כרצח של קרוב לאלף מבני עמם בשנה בממוצע, וזה בכלל לא משנה אם הם חמושים\"מחבלים"\מתאבדים או לא (למרות שע"פ כל מאגרי הנתונים, צה"ל ובצלם לפחות, יותר מחצי מההרוגים כלל אינם מעורבים בלחימה...וזה כולל "סיוע לטרוריסטים", "הקמת מחרטות\מעבדות" וכו'). זה הדימוי שהם מקבלים מהסביבה. מבחינת יהודים רבים כל ילד פלשתיני פוטנציאלי הוא מחבל, ומבחינת פלשתינים רבים כל ילד יהודי הוא חייל פוטנציאלי (נסי רגע לחשוב מה הוא מבחינתם -- זה לא חבר שנוסעים איתו לאילת, זה מי שמעכב אותך בדרך לעבודה או לבי"ח, או "רוצח"\הורג בטעות אחד מבני משפחתך. שוב, מונחים שלהם). בנוסף לכך, חלק מהפלשתינים רואים בפיגועי התאבדות את הנוסחה לנסיגה ישראלית, כי לפי ראייתם את ההיסטוריה ישראל מבינה רק כוח ומוות, כְעִם מצרים במי"ה, וכך בלבנון, למשל.

KatyRose

New member
יש לי שאלה,

בעצם 2 1. אתה היית מביע שביעות רצון מרציחה של חפים מפשע? לדעתך הם בסדר? (לא משנה באיזה צד) 2. היית רוצח נשים וילדים תמימים? לא משנה מה הסיבה? אפילו הכי חמורה שיש?

lithium1914

New member
לא ולא. אבל...

1. יש פה שתי שאלות. לגבי החלק הראשון, לא, ברור שלא. לגבי החלק השני, "בסדר" זאת הגדרה סובייקטיבית. אם את שואלת אותי אישית (כמו שאני חושב שאת שואלת), אז אני חושב שכל מי שמביע שביעות-רצון מהריגה בכפייה ובכוונה של בנאדם כלשהו, אינו מוסרי, לטעמי. זה כולל הוצאה להורג של רוצחים ואנסים, וזה כולל הריגה בקרב. הריגה בכוונה, בכל מצב, היא לדעתי רצח. אבל צריך להבדיל בין המעשה עצמו, לבין הבעת אהדה למעשה או לכוונת המעשה. אין שום דמיון בין השניים. אדם יכול להביע את דעתו בחופשיות באיזו דרך שהוא רוצה, כל עוד הפגיעה באחרים אינה פיזית...גם אם הביטוי הוא לא-מוסרי לחלוטין. 2. לא, בשום מצב. וגם לא הייתי רוצח גבר חמוש עם כוונת זדון. אני לא לוקח חיים של אנשים, נקודה. מה את מנסה להגיד?

KatyRose

New member
בזה שכולם מפילים את הטרור על

הכיבוש תגיד לי, מישהו שאתה כיר נרצח פעם בפיגוע? סתם שאלה..

lithium1914

New member
הממם?

"בזה שכולם מפילים את הטרור על הכיבוש" א. זה בכלל לא משפט תקין. ב. איך זה מתקשר לתגובה שלי או לשאלות הקודמות שלך? "תגיד לי, מישהו שאתה כיר נרצח פעם בפיגוע? סתם שאלה.." זו לא "סתם שאלה". אין לי דוד או קרוב משפחה אחר שנרצח. בכל-זאת אני מקווה שזכות הבעת הדעה לא תישלל ממני.

KatyRose

New member
אני לא אמרתי ש

זה מה שימנע ממך את זכות הבעת הדיעה תראה לי איפה אמרתי. אתה ממהר להסיק מסקנות עליי. כרגיל. כוונתי הייתה- דוד שלי כן נרצח בפיגוע. אין לך מושג מה זה לאבד קרוב משפחה בפיגוע, ואז שאנשים צוהלים ושמחים שזה קרה. אין לך מושג כמה זה כואב. כל הסרבנים, טוענים שהטרור הוא בגלל הכיבוש. זה תיקון למשפט שלי. לא הייתי מרוכזת כל כך, החבר שלי הציק לי בצחוק.

lithium1914

New member
אז אחרי ששאלת את השאלות שרצית...

אני מבקש שתגיבי ישירות לתגובה הזאת: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1141&msgid=58129769 "כל הסרבנים, טוענים שהטרור הוא בגלל הכיבוש" הסרבנים הם לא מקשה אחת מבחינה אידאולוגית. וגם ככה אין קשר בין הסברה למה הם גורמי הטרור הפלשתיני (שגם הוא אינו אחיד, יש חמושים הפועלים בערים נגד צה"ל, יש מבצעי פיגועי ירי נגד אזרחים ויש מתאבדים...ואני מצטער אם זה נשמע לך גרוטסקי שאני מדבר על זה כך), לבין הסירוב לשרת בצה"ל. יש סרבנים לא-פציפיסטיים, שמסרבים בגלל הכיבוש (בלי שום קשר לטרור), ויש סרבנים פציפיסטיים או אנארכיסטיים שלא היו משרתים בשום צבא, כובש או לא. בקשר לגורמי הטרור הפלשתיני מבחינתי, ומבחינתי בלבד, אני חושב שהוא התחיל כנגד הציונות באופן כללי (עוד הרבהההה לפני פיגועי ההתאבדות), ואני חושב שכיום מופגן בחלקו הקטן כנגד מדינת ישראל והציונות וברובו נגד הכיבוש. אני בטוח שגם אם לא יחוסל באופן כללי ומיידי לאחר נסיגה ישראלית מלאה, הוא יצומצם מאוד בחודשים הקרובים שלאחר השלמתה, וישכך לחלוטין מבחינת הארגונים הצבאיים הגדולים (פתח\חמאס\ג'יהאד) תוך לכל היותר עשור אם לא שנים ספורות (ולמדינת ישראל זה נראה לי מחיר קטן לשלם...כמובן שאי-אפשר לדבר על הסובלים האישיים מהטרור). אי-אפשר לחסל מיד את האיבה, כמו שאי-אפשר לעשות שלום אינסטנט (ראי-ערך אהוד ברק בכהונתו)...אבל השלמה תבוא לדעתי די מהר, אצל שני הצדדים.

lithium1914

New member
הבהרה...

בשורה הראשונה בפסקה השניה התכוונתי: "גם ככה אין קשר בין הסְבַרָה לְמָה הם גורמי הטרור הפלשתיני". שלא יהיה בלבול, איכשהו...

eviv

New member
מצויין...

עם הערות בודדות הסכמתי עם השאר לא לגבי חלק התבטאתי עם חלק לא. אבל בטח שפינוי התנחלויות לא מהוות את סוף הדימוקרטיה להפך המשכן. אבל כאמור המטרה בהתנחלויות ובמאבק של הדתיים המתנחלים הוא לא מימוש הרעיונות הדימוקרטים. ותיהיה בטוח שאני לא אשתוק, אבל רגע האם הבקשה הזאת דימוקרטית? מקווה שהמאמר הבא שלך על הדימוקרטיה יהיה מבוסס מעט יותר על מהות הדימוקרטיה ולא סתם סיסמאות.

KatyRose

New member
מאחר והשיר המהמם הורד בטיפשות

מדפי הפורום ע"י מנהלנו כיוון שלא תמך בסרבנות, אני מביאה אותו לפה שוב: (הקרדיט לא לי, אלא לaharon5 תהנו: לבני דודיי היקרים (ועוזריהם): לרגל הארוע בנתניה עלי להודות בהכנעה בכשלוננו ולברככם על נצחונכם. כל הכבוד, עשיתם את זה. צריך להודות: אכלנו אותה. המשיכו כך. עוד תינוק אחד, עוד אישה או שתיים, עוד עשרה, והשלום יגיע. עוד קורבן שלום, עוד עשר, עוד מאה, עוד אלף, עוד עשרת אלפים, עוד מאה אלף, עוד מיליון, עוד שישה מיליון, והכיבוש סוף סוף יגיע אל קיצו. אל תאמרו נואש. בסוף תצליחו לנצח אותנו, הכובשים האכזריים. אני כמובן מגנה אלימות. מגנה מאוד. אני כל כך מגנה אותה, שאני מגנה אותה משני הצדדים. אבל אי אפשר לצפות למשהו אחר כאשר ישראל ממשיכה עם הכיבוש המתועב. העם הפלסטיני עני, מסכן, כבוש ומיואש, ואי אפשר כמובן לצפות ממנו לתגובה אחרת. הגם שלא מדובר בתגובה של עם כמובן, אלא תגובה של כמה עשבים שוטים בודדים (חשוב מאוד שלא להכליל). התגובה הזו צפויה, אני בהחלט יכול להבין אותה ולהזדהות עימה (הגם שלא להצדיק). אני מתאר לעצמי שגם אני לו הייתי כבוש ומיואש, גם אני הייתי משמיד נשים וילדים. בהחלט קל לי להבין ולהזדהות עם מעשי שחיטה וטבח. זה ברור וטבעי. כל אדם מוסרי ובר דעת היה מן הסתם נוהג כך. חשוב מאוד שתמשיכו במעשיכם כדי שתצליחו. כדי שמאבקכם לא יהיה לשווא. כי מה יקרה אם חלילה תיכשלו? כל הקורבנות היו סתם, לחינם, ללא מטרה, ללא תועלת. לכן, כדי שחלילה לא נגיע למצב הנורא הזה המשיכו בדרככם ביתר מרץ, תשחטו ככל יכולתכם, וכך תנצחו ותוכלו לאמר בשמחה: הקורבנות והסבל לא היו לשווא. אל תאמרו נואש, הציבור הישראלי אינו חזק, הוא עוד מעט מתפורר ונכנע. חלק ניכר מן הציבור הישראלי מפגין "כושר עמידה" מדהים בכושרו לעמוד ממושכות עם ידיים מורמות... בנוסף הציבור הנפלא הזה מנהל מסע הסברה מצויין המסביר את צדקת מאבקכם הלגיטימי (הגם שהוא מגנה את הדרך), וגם מנסה לכבול את ידי הצבא שמנסה לפגוע בכם. הוא כמובן אינו תומך בכם, רק במאבקכם הצודק. לכן, אל תאמרו נואש, המשיכו כך, ובקרוב בעזרת השם השלום יגיע. כפי שאמרו חכמנו: "אני מאמין באמונה שלמה בביאת השלום, וגם אם יתמהמה בוא יבוא". מי יתן ובקרוב כל פאטמה בהריון תוכל לעבור לבית חולים בלי מחסומים. וכל אחמד חמוד וזעיר יחיה תחת גפנו ותחת תאנתו. הכיבוש יסתיים ונוכל לכתת את חניתותנו לעטים וחרבנו למחברות. וגם היהוד יוכלו לנוח בשלום. על משכבם... השם ינקום דמם. סוף סוף יהיה דו קיום שעימו יכולים אתם לחיות בשלום: אתם תרבצו תחת גפנכם ותחת תאנתכם והיהודים ירבצו מתחת... שנאמר: "ונמר על גדי ירבץ". במהרה בימינו. אלוהים גדול. (או כפי שאתם נוהגים לאמר: אללה הוא אכבר). חזקו ואמצו. כולנו עימכם במאבקכם הצודק והלגיטימי. (הגם שאנחנו מגנים את הדרך: הטרור). נ.ב. מזל טוב ללוחם החופש התורן על האורגיות המהנות להן הוא זוכה בשעות אלו בשמיים עם 72 בתולות יפות תואר ומראה. בלי שמץ של קנאה, באמת, מגיע לו. כל הכבוד (דת מהנה בחרתם לכם, תהנו, מגיע לכם). סלאם עליכום ועל כל פלסטין. שנה טובה. ומתוקה. מי יתן ואללה יגשים כל משאלותיכם: שנת אושר ועושר, הרבה פאטמות בתולות פושקות רגליים, והרבה יהודים מתים. הצדק והמוסר עמכם. בהצלחה.

למעלה