מאמרים וכתבות

Revolution kid

New member
הומופוביה אלימה קשה בגינת שנקין

הומופוביה קשה ואלימה נגד "קואלצית האירוגנים החברתית של קהילת הלהט"ב" בעצרת אחד במאי שארגנה. בקואלציה חברות תנועת "הצבעים שלנו" נוער גאה למען שוויון ומיעוטים במרצ ופורום גאות של מרצ. לכתבה: http://www.gogay.co.il/today/Item.asp?CMId=2656

Roobie

New member
כתבה גדולה של אביב נטר על האחד במאי

מתוך וואלה הנה הכתבה - מפתיע שלא פירסמת את זה כאן

העיתונות נגד הדמוקרטיה

אני מצרף מאמר מצויין של בן דרור ימיני ממעריב אינטרנט. רקע קצר למאמר- לפני שבוע פרסם המו"ל של עיתון הארץ, עמוס שוקן, מאמר חריף בעיתון שלו שבו טען כי הציבור הישראלי איבד את אמונו בדמוקרטיה והביא כראיה לכך את הצבעתו הגורפת לליכוד, וטען שבקרוב העיתונות לא תוכל יותר לתפקד כ'כלב השמירה של הדמוקרטיה' בגלל שהדמוקרטיה לא רלוונטית כבר בשביל רוב הציבור בישראל. בן דרור ימיני השיב במאמר חריף, שבעיני חשוב שכל אדם שמאמין בחופש הביטוי והעיתונות, ובפרט כזה חושב שמושחתים ורמאים יש רק בימין, יקרא. הגיע הזמן שהשמאל הישראלי יתעורר ויבין שעל מעשים משלמים, וזה כולל גם העלמת עין משחיתויות וראיית מציאות חד-צדדית. הערה חשובה שאלון העיר ושאני מסכים איתה- ימיני מפאר את מעריב במאמר. מעריב לא ראוי לכל הפאר שהוצמד לו במאמר, ולמעשה זו אפילו צביעות מצידו של כותב המאמר לתקוף את הארץ וידיעות אבל לחפות על הצנזורה שהופעלה נגד עיתונאים בצהובון הזול הזה. אבל הנקודה עדיין חשובה מאוד. המאמר- http://images.maariv.co.il/channels/1/ART/471/995.html

Deathatred

New member
מאמר חשוב, חזק ונוקב

דרור בן-ימיני הוא אחד מהפובליציסטים הטובים והישרים במעריב והוא בהחלט אחד הכותבים האהובים עליי. בתור אחד שקורא גם "הארץ" אני יכול להעיד שבעיתון הזה יש לא מעט סילופים עובדתיים, רובם ככולם לכיוון אחד בלבד (אני אתן לכם לנחש איזה...). לא סתם העיתונאים מדורגים באותה רמת אמינות ואהדה של חברי הכנסת (ושניהם ביחד מתחת למוסכנקים...). ועוד דבר חשוב מאוד כנגד "הארץ" - הנבלות צימקו את הקפטן לחצי עמוד. כנראה שמאמר אנטי-ישראלי פסאודו-תרבותי יותר חשוב להם מאשר מגזין האינטרנט הטוב ביותר שיצא אי פעם בארץ.

עוד הערה בקשר לבן-דרור ימיני...

בניגוד למה שעלול להצטייר מהמאמר הזה, מדובר בפוליציסט בעל דיעות שמאליות מתונות, כך שבמגמתיות פוליטי אי אפשר להאשים אותו. אני באמת ממליץ לאנשים לקרוא את המאמר.

pelegs

New member
אתה מתדרדר לפאראנויה

אני מסכים עם בן-ימיני על דבריו, אבל חשוב לי לציין שאסור באף זמן ומצב לתפוש לא עיתונאים ולא עיתנים כאובייקטיבים(כן, אני יודע שזה נוגד את כל רעיון התקשורת החופשית, אבל לעזאזל עם זה) - חייבים לקרוא את הכתוב מסביב לאירוע, ולא להתמקד רק בדעה אחת. גם "מעריב" אינו נקי מאותן העלמות מידע(ואף לא "ידיעות אחרונות") - רובם ככולן לכיוון אחד בלבד(אני אתן לכם לנחש לאיזה...). ובכל זאת, דת'הטרד - המלצה שלי אליך היא לא לראות את הכל כשחור ולבן. "הארץ" לא מורכב מחבורה של שמאלנים שרוצים רק לזרוע שנאה בקרב קוראיהם, כשם ש"ידיעות אחרונות" ו"מעריב" אינם חבורה של פאשיסטים אוהבי המשטר. אני בספק רב אם צימוק מוסף "קפטן אינטרנט"(ואני מסכים כי זהו חטא נוראי שלא ייעשה) בא בשביל אינטרסים אנטי-ישראלים. ובכלל, אני שמעתי דווקא דברים אחרים(כמו פיטורים של עיתונאים שמדווחים על מעשי צה"ל בשטחים, או בכלל ימוק כתבות בנושא זה). לסיכום - המאמר הזה חשוב וצריך להקרא כביקורת על נקיטת מעשים(או מאמרים במקרה זה) כתוצאה מדעה של העורך - ולא לטעות ולחשוב כי כל השחיתות נמצאת בשמאל, וכי "הארץ" מסלף עובדות(למרות שיש הרבה שחיתות בשמאל, ועיתונאים ב"הארץ" בהחלט משקפים את דיעותיהם).

Deathatred

New member
הארץ מסלף עובדות

ואני תופס אותם על חם מידי בוקר. אפילו מישהו שאני מכיר, שהוא קורא אדוק של "הארץ" ומתעקש שזה העיתון היחידי שיש בו משהו לקרוא מודה בסילופי העובדות. אני יכול לתת לך דוגמה שהם פירסמו תמונה של חייל דוחף פלשתיני מבוגר והכותרת הייתה "חייל צה"ל מתעלל בפלשתיני זקן". התמונה הייתה, נדמה לי מרויטרס, רק שאצל רויטרס באה לפני זה תמונה של אותו זקן מנסה לקחת את הנשק של חייל. דבר שמשנה את כל התמונה ואת כל נסיבות האירוע. הקו הברור בהארץ הוא שמאלני ורוב העיתונאים שם שייכים לשמאל הקיצוני. יש שם גם כותבים הגונים כגון ארי שביט אבל הם במיעוט.

ערב רב

New member
אהמ.. ארי שביט עיתונאי הגון.. אהמ..

זה אותו אחד שלקראת הבחירות קיים ראיון אם טומי לפיד שבסופו של דבר על כל מלה של לפיד שולבה (באופן שערורייתי, שהוציא משפטים מהקשרם והשמיד כל זכר לסדר בראיון, כולל העלמת השאלות) בין שלוש מילות נאצה של שביט (שנכתבו, כמובן, מאוחר יותר) על כך שלפיד הוא אריסטוקרט הונגרי הרוצה להפוך את ישראל להונגריה ושאר שטויות חסרות כל בסיס? שלא לדבר על ההתנהגות המחפירה, לפיד הזמין אותו לביתו והוא בתמורה תאר אח"כ את מנהגי האכילה של לפיד ככבהמיים וכדומה. זה לא אותו אחד שזה לא מכבר פרסם ראיון לקקני עם דן מרידור (בו מרידור כינה את הליכוד מפלגה לאומנית וסיפר על התנגדותו ה-"ליברלית" לגרוש המחבלים של רבין ב-92'), שהשאלות בו לא היו יכולות להכתב טוב יותר ע"י יועץ התדמית שלו (שם, כמובן, הראיון הובא במלואו ללא קריינות עויינת ומאוחרת של המראיין)? לסיכום, הגם שאינו הגון, אין ספק שארי שביט הוא העיתונאי ההגון ביותר ב-"הארץ", ואין הוכחה טובה מזו למהותו המרושעת של העיתון.

pelegs

New member
"...למהותו המרושעת של העיתון"

יופי ילד טוב - הקשבת יפה לסרטי הילדים שהציגו לך כשהיית קטן. יש טובים ויש רעים. והטובים מנצחים, ככה זה. תמיד. נפלא. "הארץ" מוטה יותר שמאלה, כי כותביו יותר ליברליים ומותר להם לכתוב כתבות שלא ומאמרים שלא נתפסים בקו אחד עם בקונצנזוס הישראלי(בניגוד לשאר העיתונים, בהם המצב אפשרי רק במוספי השבת, וגם זאת רק במתכונת מצומצת). ועוד - זה שב"הארץ" מוזכרים מעשי צה"ל בשטחים, באופן מפרוט יותר מ"שלושה פלשתינאים נהרגו בפעולות צה"ל" לא אומר שהוא בהכרח משקר, או יותר גרוע - מסית. ובכלל, לאחרונה יש שם פחות ופחות כתוב על המתחרש בשטחים.

ערב רב

New member
אין זה משנה אם הם ליברלים יותר

העובדה היא, כפי שבעצמך אמר, ש-""הארץ" מוטה יותר שמאלה" - וזו ידידי, לא עיתונאות אוביקטיבית. מעבר לכך, לא הייתי אומר כי "מותר להם לכתוב כתבות ומאמרים שלא נתפסים בקו אחד עם הקונצנזוס הישראלי", אלא הייתי אומר כי אסור להם לכתוב כתבות ומאמרים שכן נתפסים בקו אחד עם הקונצנזוס הישראלי, שהרי המו"ל בעצמו אמר במאמרו שהקונצנזוס הישראלי שבחר בליכוד הוא אנטי-דמוקרטי. זה כלל לא רלוונטי אם הם מוטים שמאלה כי הם ליברלים, כי הם קומוניסטים או כי הם אנטישמים, ממש כשם שזה לא משנה אם היו מוטים ימינה משום שהיו שמרנים, לאומנים או ציונים. הדרישה לאוביקטיביות היא מוחלטת ונמדדת בצורה פשוטה וקלה אל מול המצב הפוליטי בישראל. לא ייתכן עיתון אוביקטיבי שנותן למפלגת שמאל קיקיונית כמרצ יותר תהודה מלמפלגת השלטון הימנית הגדולה ממנה פי 7.

ערב רב

New member
כתבה ירודה ביותר, חסרה מתודולוגית!

ראשית, הכלל הראשון בכתבות מן הסוג הזה הוא שיש לראיין לפחות פי חמישה אנשים מהכמות שאמורה להכנס, ואז לבחור, סטטיסטית או לא, אבל לבטח את הראיונות הטובים ביותר. הכתבה הזאת, לעומת זאת, נראית כאילו נערך בעבורה בדיוק אותו מספר ראיונות שהתפרסמו בה בסופו של דבר, ויש לומר האמת: הם עלובים במיוחד, תפזורת התשובות מוגבלת מאוד ושאלות המראיין חסרות כל מעוף, שלא לומר - הומור (והרי זה, כמובן, הוא הכלל השני של כתבות מן הסוג הזה). הכלל השלישי בכתבות מן הסוג הזה הוא, כמובן, נתינת תשובה נכונה לשאלה, לרוב באחד הראיונות, ולעתים בסוף הכתבה. גם כאן כתבנו נכשל. הכלל הרביעי הוא אמינות הראיונות. ישנם ראיונות שאינם נשמעים אמיתיים אפילו הם אמיתיים ובהחלט ישנם שני ראיונות בכתבה הנראים מופרכים, מאוד. לבסוף, ההטיה הפוליטית בכתבה המתבטאת בהתנהגות גסה וחסרת נימוס של המראיין כלפי אנשים שאינם אוהבים קומוניסטים ובהשמצת אביגדור ליברמן, נועצות את המסמר האחרון בכתבה איומה זו. הייתי אומר, לסיכום, שברור שהכתב השקיע הרבה פחות מאמצים ומשאבים מן הדרוש לכתבות מן הסוג הזה, ובחומר שהוא כן אסף הוא עשה עבודה עיתונאית (אם אפשר לכנותה כך) איומרה ונוראה.

Alexco

New member
הייתי שם...

היה ממש מפחיד בשלבים מסויימים...

מאמרים וכתבות

ובנימה אישית יותר : אנשים תשרשרו !!! זה לא קשה, אם אתם רואים הודעה שמפרסמת כתבה בלבד שרשרו אליה . תאמינו לי אני אהפוך את זה לשרשור כתבות. אני יודע שלכולכם הכתבה שלכם היא הכי חשובה אבל אתם דוחסים המון דיונים למטה ובכך מאבדים המון דיונים ערכיים נוספים שלא הגיעו למיצוי! עמרי

pelegs

New member
האם זוהי הגדר החלומית?

אחרי שקראתי את המאמר הזה(של מר א. אבנרי), ובדקתי ב"בצלם" - אני חושב שאחשוב שוב על תמיכתי בגדר ההפרדה, כלומר - בתוואי הזה. לא ייתכן שזה מה שיעשה, אם רוצים להגיע להסדר עם הפלשתינאים.

למעלה