מאמינים??

חלי 24

New member
מאמינים??

אני קוראת את הפורום מידי פעם ומזדהה עם המון דברים שנאמרים כאן במיוחד מכאלה של "יוצאים טריים",הפעם לכבוד ט באב החלטתי שגם אני אשתף אתכם במשהו שמטריד אותי. אתאיסט,אמרת ולא רק אתה שהבנת שהתורה היא הבל הבלים,כשאתה אומר את זה אתה מתכוון שכל סיפורי התורה אכן היו קיימים אך לא רלוונטים להיום? או שפשוט לא פירשו אותם נכון ואתה לא מוכן ללכת עלפי דרך שמישה אחר בתקופה עתיקה חשב שאלו הפרושים שאליו מתכוון הקב"ה? האם אתם חושבים שכל התורה היא שקרית ובן אדם כמונו בשר ודם חיבר אותה? אתם כופרים גם בנביאים? דוד ושלמה לא היו קיימים? הרי תקופה זו מתועדת לא רק בספרי ההיסטוריה היהודיים. האם משתמע מכך שגם בתקופתם הם האמינו בהבל?כל המעורבות של הקב"ה בתקופת השופטים זו המצאה אחת גדולה שהשחילו לתוך העלילה? עד לא מזמן קיימתי מצוות מתוך הרגל ושטיפת מח (לא מכוונת כמובן)שיש אלוקים ותורתו אמת וכך האמנתי,עכשיו אחרי שהגיעו הספקות באמיתות הדרך אני מתחילה לחשוב על כל דבר וכאן נכנס ט באב שמתקרב,תמיד היה לי ברור שזה צום שצמים אותו(שלא כמו צום גדליה שהרבה נוטים לחפף אותו)ועכשיו אני חושבתאם אני לא מקבלת את הדרך הזו אז למה אני צמה??דידית אמרה משהו על סתם בניין והאינסטיקט הראשוני שלי היה שזה לא סתם בניין זה היה בית המקדש שלנו שנחרב,ואז מגיע הדו שיח עם עצמי,מה בית מקדש אומר לי בכלל?הוא היה קיים?דפדפתי אחורה (הרבה אחורה)ומישהו מכם,נראה לי אלישע בן אבויה משהו כמו שהגיע הזמן להתבגר ולהתגבר על כל הפחדים אלא אם כן אנחנו רוצים להמשיך להאמין בגמדים פיות ושדים...אלישע,אתה חושב שכל התורה שקרית,לא נכונה ואגדה אחת גדולה? ט באב זה משהו מהשבוע האחרון,לאחרונה אני מרבה לחשוב על יום כיפור,אני הולכת לצום אותו?כי אם כן זה אומר שאני רוצה לכפר על עוונותי(לשיטתם)ואני מקבלת על עצמי את מעלות התשובה. אבל אני לא מתכוונת לעשות את זה,אז אני לא אצום??אני?? אלוהים אדירים!!! דברים נוספים שלא מניחים לי:שמע ישראל לפני השינה,לרשום בע"ה ובס"ד בתחילתו של עמוד ולנשק מזוזה. ושאלה אחרונה:נצא מנקודת הנחה שהדת היהודית היא הדת הנכונה וזאת האמת האם הדרך של החרדים היא הנכונה (מאה שערים) או שהם רק מחמירים? ולהוקיע בן משפחה שכופר זו דרכה של הדת בבחינת הסר הרע מקרבך(או משהו כזה...) שיהיה לכם יום מקסים

B a m b i

New member
איזה סלט שאלות...

היי חלי כמדומני שעדיין לא שוחחתי איתך כאן,אז ברוכה הבאה לצל קורתינו. הדליקי המזגן, קחי
ותיכנסי לעניינים. הרשי לי לחלק את האנשים שכאן לשני סוגים. אלה שלא שומרים כי לא מאמינים, ואלו שלא שומרים כי לא נוח להם לשמור, בלי קשר לשאלה האם היה או לא היה. אם את משתייכת לחוג הראשון (והנרחב), אז אין שום סיבה שתצומי ביום כיפור או בט´ באב וכו´. נכון, שאת מונעת עדיין מכח האנרציה שלך, אבל ברגע שתתני ברקס, לאט לאט תתחילי להיעצר, עד לעצירה המוחלטת. המחשבה שמרתיעה אותך על לאכול בכיפור או בט´ באב היא חלק מהתהליך שכולם עוברים כשחוצים את הגבולות בפעם הראשונה. אבל זה עובר הרבה יותר מהר ממה שחושבים. אם את שייכת לזרם השני, שמאמין אך לא שומר, קחי לעצמך את הגבולות שלך מה נוח לך לשמור (מכל סיבה שהיא) ומה לא, במה את מאמינה ובמה לא, ותחיי לפי זה. לכי אחרי הלב שלך ולא לפי תכתיבים של צד זה או אחר. היי שלמה עם מה שאת עושה, ותראי שלא יפחיד אותך לעשות דברים אחרים ממה שהורגלת אליהם. לגבי בס"ד בראש העמוד וכו´, אני אישית הפסקתי לכתוב את זה בגיל 12 (באיזה גיל בכלל התחלתי לכתוב?), כי זה פשוט נראה לי מטומטם (סליחה). גם לנשק את המזוזה זה קצת פנאטי מדי. <במבי מפנה את הבמה לאתיאיסטים מוצהרים>

איציק24

New member
בואי ואספר לך לאן נעלמו עושי-הניסים

וע"י כך אבהיר לך את עמדתי לגבי אמיתות סיפורי התנ"ך. חשבת פעם למה היום אין כ"כ הרבה "עושי ניסים גלוים" ?? חשבת פעם לאיפה נעלמו כל ה"קריעות ים סוף" למינהם?? ובכן, אני מניח שמספרים לך על "הסתר פנים" ו"ירידת הדורות", בלה בלה.. האמת , לדעתי, הרבה יותר פשוטה. בחברה הפרמטיבית של הדורות הקודמים, לא היו אמצעי-תקשורת, מדע מתקדם, וכדומה. הכל התבסס על סיפורים מפה לאוזן. וכך, קמו להם כל ה"ניסים". זה בדיוק כמו שהיום יש באפריקה עדיין שבטים שהרופא שלהם הוא "מכשף, עושה ניסים" - שאנחנו באמת יודעים שמדובר סתם בקשקוש מוחלט שלא ממש עוזר.. כך בדיוק עוברים להם השמועות משמועות שונות ב"בני ברק" או בשאר הריכוזים החרדים, שכשמישהו חולה בצפון העיר.. בדרום העיר כבר עושים לו לוויה. וכך בדיוק, אם ניקח לדוגמא את "הר סיני". היה אולי איזה התכנסות של כמה אנשים תחת גשם שוטף עם רעמים וברקים. וברבות השנים זה התפתח ל "מיליוני אנשים שחזו בקולות ובהבזקים מפיו של אדוני.. בלה בלה". כך בדיוק סיפורי הניסים למינהם, שפרחו והתפתחו להם ברבות השנים. אם ניקח לדוגמא את סיפור ה"דיבוק" מלפני מספר שנים ש"הרב בצרי" הוציא מגופה של אישה. ( שאח"כ התברר שהיא חולת נפש שצחקה עליו.. ועשתה לו הצגות, והוא האדיוט עד היום מתעקש שהוא באמת הוציא משמה רוח של שד..). אם זה היה קורה לפני כמה מאות שנים.. סביר להניח שזה היה נכנס לעוד איזה "כה עשו חכמינו" עם סיפור נסים מדהים בעיר ירושלים העתיקה.. בלה בלה. בקיצור, העובדה שאין היום סיפורי ניסים, מתבססת על הסיבה הפשוטה: היום אנחנו לא טמבלים.. היום העולם משכיל, הכל צריך הוכחה מדעית, אין שמועות סתם.. והכל צריך אימות ותיעוד בוידאו. ולכן, הסיפורים שמוכרים לך מלפני אלפי שנים, יכולים להיות שקר מוחלט שמישהו העלה על כתב, או לחלופין אירועים טבעיים זניחים שהתפתחו ברבות השנים כ"סיפורי ניסים מדהימים". מזה תעשי הקבלה על כל התורה, על האנשים המככבים בה, ועל מעשי ידיהם.. ותגיעי למסקנה הפשוטה. שאם היום.. בציבור החרדי המשועמם, אכול השמועות והסיפורי אלף לילה ולילה, שחיי יחסית בעידן מתפתח - עדיין יש פה ושם נסיונות לייצר "רבנים עושי ניסים גלוים", ועדיין השמועות רצות בקצב מסחרר.. אז תארי לך איך הקשקושים האלה היו רצים לפני אלפי שנים..

באמת המון שאלות

תשמרו לי את השרשור הזה למעלה, מדי פעם אוסיף תגובה, אבל כמובן כולם צריכים להתייחס, זו ממש מצווה, ומצווה הבאה לידך אל תחמיצנה. אני אגע לך כרגע רק בנקודה אחת מכל הדבר הארוך הזה, כתבת: "דוד ושלמה לא היו קיימים? הרי תקופה זו מתועדת לא רק בספרי ההיסטוריה היהודיים", באמת? בדקת את זה? דוד מוזכר, ככל הידוע לנו רק פעם אחד במסמך מאיזור צור (נדמה לי), ולא בתור מי ששולט על ממלכה גדולה. בכל החפירות הארכיאולגיות שנעשו באיזור ירושלים, לא נמצאו הוכחות לקיומה של עיר בירה מבוצרת מתקופת דוד. לאף אחד מסיפורי כיבוש הארץ על ידי יהושוע, לא נמצא שום אימות ארכיאולוגי!!! אז איך נולדו הסיפורים? כתבתי היום משהוא על שבט הדוגון למשל...

חלי 24

New member
אם כבר החלטתי לכתוב

אז זרקתי לכם את כל השאלות בבת אחת,ובכל זאת עמדתם בהם בכבוד,רק כתבתי וכבר קיבלתי תגובות. אתאיסט,לא בדקתי,הייתי בטוחה שדווקא לתקופות אלו יש סימוכים ארכיאולוגים,זה פשוט היה לי ברור,טוב נו... יש לי עוד הרבה מה ללמוד ולא לקבל כל דבר כמובן מאילין. במבי-אני שייכת לזרם שלא יודע מה נכון ובמה להאמין בכלל.

איזה יופי!

יש לי רושם שאת בתקופה נהדרת בחייך - רוויית שאלות פילופופית קיומיות. תתחדשי... מה שאני רוצה להגיד לך - אם את כבר מתחילה לברר לעצמך עניינים - לכי עד הסוף. תטילי ספק בהכל! בדת, בהיסטוריה, בשיטת השלטון, בחינוך, בטבע האדם, בתקשורת, במכונת הכביסה, ברעיונות פילוסופים. ואז תתחילי לבנות לך את האמונה האישית שלך. זאת דרך נפלא ואי אפשר לדעת לאן תגיעי. המטרה היא אינה אמונה זו או אחרת, אלא שלמות עצמית. >ספל חמאה מגישה
ברוכה הבאה!<

הי חלי

כתבתי היום משהו ארוך בפורום "ביקורת המקרא", אבל אוסיף בקצרה כמה התייחסויות לשאלתך. ביקורת המקרא והארכיאולוגיה של המזרח הקדום, עליית המדע, הפילוסופיה המודרנית, המחקר הפילולוגי ומדע הדתות מפריכים כולם את האותנטיות של הדת בכלל ושל היהדות בפרט, אבל לא צריך להיות מלומד גדול כדי להבין שלהאמין היום בתורה מסיני אינו שונה בהרבה מלהאמין בשלגיה ושבעת הגמדים... ראשית, עצם המושג דת הוא תוצר אנושי. הדת קיימת בכל תרבות אנושית (יש אלפי דתות המוכרות לנו), והדבר מעיד שזהו צורך אנושי ולאו דווקא אמת מטפיזית. האם כל הדת כולן שקריות, ורק הדת האחת והיחידה שלנו היא הנכונה? ורק בנו בחר אלוהים מכל העמים על פני האדמה? למה מה קרה? כמובן שזה שריד לדתות העתיקות, שהאלים שלהם, כמו האל היהודי, היו אלים של עמים ולא אלים אוניברסליים כפי שהתפתחת לאחר מכן בנצרות (כך טוען הפילוסוף היגל, ודי בצדק). סיפורי המקרא הם כמובן מיתוסים. תחשבי על עץ הדעת, שכל האוכל ממנו יודע טוב ורע, ועל עץ החיים שכל האוכל ממנו חי לעולם. אם זו לא אגדה, מה זו אגדה? ומה לגבי הנחש המדבר והמפתה? והמבול שהחריב את העולם, כי אלוהים כעס על בני האדם. ותיבת נוח שכל החיות בתבל באו לתוכה (נו, אלוהים לא מצא דרך מוצלחת יותר להציל את בעלי החיים). ומגדל בבל, שמסביר באופן מיתי איך באו השפות לעולם. והמכות במצרים (מעניין שאין שום תיעוד מצרי על מאורעות כל כך מדהימים שהיו צריכים לחולל מהפכה שלמה באמונות המצריות), וקריעת ים סוף, ועוד ועוד ועוד. ומה קרה לאלוהים, שהפסיק לייצר נסים כל כך בומבסטיים וסנסציוניים מאז אותם תקופות עתיקות. האם הוא הזדקן? התעייף? או סתם איבד את יצר הקונדסות שלו (ראו איך הוא שיגע את החבר´ה במגדל בבל). ואולי הוא מפחד שמישהו עוד ישתכנע שיש אלוהים, ופשוט נמאס לו. כל העניין פשוט מגוחך. וחוץ מזה, ברוך בואך בצל פורומנו, או יותר נכון, שתפשת אומץ והתחלת להשתתף. אלישע בן-אבויה שחטא והחטיא ועוד ידו נטויה

למעלה