מאמינים וכאלה שלא...

מאמינים וכאלה שלא...

הדתי אומר "יש מישהו מעלי כי אני יודע שלא אני בראתי את עצמי" ודתו היא פיתוח הרעיון הנ"ל תוך ניסיון לפענח ולהבין את אותו משהו באמצעים שונים ורבים. האתאיסט חושב בדיוק אותו הדבר כי הרי לא תמצא אתאיסט שיטען שהוא יצר את עצמו או ברא את סביבתו וליתר דיוק הוא אומר "כנראה שיש מישהו מעלי" אבל אינו מקים כמו הדתי מערכת של חוקים ומצוות שתעזור לו לפתח את הרעיון הנ"ל אלא בונה לו בכוח מחשבתו דרך להסתגל לרעיון הנ"ל ולמשמעותו. וההבדל, יש לציין, לא גדול במיוחד... לילה טוב

neko

New member
ממש לא נכון. האתאיסט בהחלט טוען

"אין מישהו מעלי". זה סתם בבל"ת של מחזירים בתשובה להגיד "אם אני לא בראתי את עצמי מישהו ברא אותי". זה כמו להגיד "מישהו דחף לי בתחת כי לא דחפתי לעצמי" (ותסלחו לי על הדוגמא, ביקרתי בפורום הומור שחור 905 החדש לא מזמן
...) מי שאתה מדבר עליו הוא החילוני - זה שאינו מקיים טקסים (אך יתכן ומאמין).

L7

New member
לא הבנת את יסוד הדת. אלוהים כבורא

איננו שייך כלל לעניין. הדת מתבסס על תיקשורת עם אלוהים. אלוהים בוחן אלוהים נותן קנס\ פרס עם אלוהים בורא בלבד - הדת קורסת.

זאבי20

New member
טעות מרה

הטעות נובעת בעיקר משום שאתה חושב שהדת מתייחסת אל אלוהים כבורא וזה טעות , הדת מתייחסת אל אלוהים כמהווה כלומר שאלהים מהווה את הבריאה בכל רגע (בתקווה שאתה מבין את העומק ברעיון) ואם תבין את זה תבין גם את משמעות שכר ועונש שזה לא בדיוק אלוהים מחלק פרס אלוהים נותן עונש .

לאו דווקא

במקרה זה L7 לא טעה ובעצם הוא אמר פחות או יותר מה שאתה אומר. רעיון הדת אכן בנוי ונשען ויוצא מן הרעיון "אלוקים בורא" אך רעיון "אלוקים בורא" אינו מחייב ישירות את הדת. "יש בורא לעולם" - עובדה ברורה שאין לחלוק עליה כל עוד נשאר זכר לשכל אנושי בעולם. "הבורא שולט בכל תמיד, מניח לנו בחירה ומצוונו לעשות כך ולא אחרת, בוחן את מעשינו ומקשיב לתפילותינו ומשלם שכר או עונש" - זוהי הדת.

L7

New member
עובד האלילים הצעיר (16?) ,

אין לי כל בעייה עם כאלו החושבים שאלוהים ברא את העולם או אפילו בורא את העולם בכל רגע. יש לי בעייה קשה עם כאלו המתיימרים לקיים קשר (תפילה ,קולות, גמול) עם כוחות עליוניים. כל אלה האחרונים עובדי אלילים כוכבים ומזלות - יגדירו עצמם בעיני עצמם כנאורים מונותאיסטים - ככל שירצו.

neko

New member
אני לא חושב שצריכה להיות לך (או לי)

בעיה עם אלו המתיימרים לקיים קשר עם כוחות עליונים - עד הרגע בו הכוחות העליונים דורשים מהם דברים שפוגעים בנו או בחפים מפשע אחרים (פלסטינאים, תינוקות, פסולי גיור וכו').

זאבי20

New member
אולי גם תסביר למה?

למה יש לך בעיה עם זה אם בהנחה שגם אתה מסכים שיש בורא לעולם??

L7

New member
דומה לבעייה שיש לך עם עובדי אלילים

אך חמור בהרבה. תאר לעצמך שאתה חשוף לפעילות מסיונרית אגרסיבית של עובדי אלילים המנסים לשכנע אותך ואת ילדיך להיות כמותם ועןד כופים עליך בחוק את מנהגיהם האליליים?

dafnaleh

New member
"מישהו"

האתאיסט לא טוען שיש "מישהו" מעליו. כך הוא מעצם הגדרתו. מה שאתה מפרט כאן, זה ההבדל בין אדם דתי לאדם חילוני. אני לא מאמינה שמישהו ברא אותי. אני מאמינה שהיה תהליך מסוים שבסופו נוצרתי.

אני מסכים בהחלט: אין כל הבדל!

החילוני והדתי יודעים במידה שווה שהם באו לעולם מטיפה סרוחה. החילוני והדתי יודעים במידה שווה שהעולם גדול, שלא תשבע עין מראות, לא תשבע אוזן משמוע ולא ישבע המוח מקלוט, ושתפסתָ מרובה לא תפסתָ. הם בסה"כ קוראים ל"זה" בשמות שונים. החילוני והדתי יודעים במידה שווה שאין ניסים. החילוני והדתי יזוזו הצידה במידה שווה, אם יראו שאבן נופלת עליהם.

למעלה