מאמינים בנקמה?

Royal97

New member
מאמינים בנקמה?

עין תחת עין, מנה אחת אפיים ? או "עין תחת עין וכל העולם יסתובבו עיוורים" ? עשו לכם משהו נבזי, חתרו תחתיכם (סטייל שמעון פרס
), שיקרו לכם או עליכם..... תשפשפו ידיים ותתחילו לתכנן את המכה, או תפנו את הלחי השניה ? אישית, אני מפנה לחי שנייה, אבל זה לא בגלל שאני מאמין בזה. תמיד יוצא שאני מוותר, סולח, "שוכח". אבל אני בעד נקמה צוננת, כואבת וחסרת רחמים. הלחיים שלי ספגו מספיק. נקמה כזאת עתידה לבוא בקרוב מאוד..... מה איתכם - נוקמים או סופגים ?

סופגת

אני לפחות, מעדיפה לספוג- בגלל שנקמה לא תעזור פה- היא רק תביא לסיבוכים חדשים וריבים- נכון שלפעמים אני "שומרת בבטן" דברים ואז איך שהוא זה מתפרץ לי- אבל אח"כ שוכחים מזה עד לפעם הבאה ;) אבל אפילו שזה מתפרץ- עדיף לשתוק- נגיד אם למשל צוחקים עליי אני שותקת- ואז עוזבים אותי- אבל חברה שלי שצחקו עליה היא לא עזבה אותם ואז לא הפסיקו עם זה- כי לפעמים סתם, רוצים לעצבן אותך...

chuchi46

New member
בקשר לחברה...

זה ממש כמו שהמחנכת הקריאה בשיעור חינוך.... מישהי שמציקים לה ולא מפסיקים... עמדת לצידה? לא משנה. אני לא קשורה. אני מנסה לספוג, ואם זה לא עובד וממשיכים להציק אני פשוט הולכת משם, ואם עדיין מציקים לי, אני קוראת למישהו... אבל זה לא קורה אף פעם. אחר כך פוט לא מסתכלים אל המציק, או מדברים איתו או כל דבר אחר שקשור אליו עד שהעצבים יורדים (שבוע לפחות).

אני אמרתי לה (לחברה) שלא תתייחס

אבל היא המשיכה להתייחס וזה כבר היה בעיות שלה- אבל זה קרה שנה שעברה

chuchi46

New member
זה ממש כמו בסיפור...

דיברנו בכיתה על סיפור ממש דומה... והסוף היה רע... לפי דעתי צריך לעמוד לצד חברה במצוקה, ולא רק לומר לה להתעלם... אבל כל אחד והדרך שלו ^_~

כן אבל יש מקרים מיוחדים שבהם רואים

שהבנאדם רוצה צומי- וזה מה שהיא רצתה אז לא היה לי שווה לעמוד לצידה כי היא אהבה את זה....

pilpelmemule

New member
לא בדיוק..

מעדיפה לספוג.. אם אני בקשר טוב עם הנאדם אולי אפשר לדבר איתו ולהגיד לו שזה מפריע לי. אבל רוב הפעמים אני לא ממש אומרת.

לא להרוג..לנשוך בחזרה...

חחח...לא סתם אני ממש לא בעד נקמות..עדיף לפעמים פשוט לספוג ולהבליג..

אין פה מדיניות... כל מקרה לגופו.

זה תלוי בהרבה גורמים ונסיבות.. תלוי מי, מתי, למה וכו'. בגדול, מאנשים שעושים לך דברים כאלה (חותרים תחתך, משקרים, מעשים נבזיים) עדיף לשמור מרחק. אבל שוב, תלוי מי האדם, מה הוא עשה ולמה (על ה"למה" אפשר להרחיב, אם תרצו..)

12111 מיכל

New member
תלוי

בדרך כלל אני מוותרת אני לא מסוגלית בדרך כלל להתנקם אני מסוגלת להתנקם רק אם פוגעים בהחברות שלי אני אני ממש כועסת אז ממש לא כדאי לפגוע בהם כי החברות שלי עדינות ונעלבות בקלות אני ממש לא כזאת אם מישהו אורמ דבר פוגע אני לא מתייחסת אבל החברות שלי כן ואני לא יכולה לראות אותם עצובות

למעלה