"מאמינים בך מצנע"

Zack DA

New member
זו דוגמה לפקודה בלתי חוקית בעליל

אבל שירות בשטחים הוא בהחלט שלטון חוק. מה שהנאצים עשו - בגדר פקודות בלתי חוקיות בעליל. עצם כיבוש פולין, למשל, היה בהחלט חלק משלטון חוק והייתי מבין את הגרמנים אם היו שופטים חיילים שהיו מסרבים לפלוש לפולין.

לא אמרתי אחרת.

הכיבוש עצמו איננו פשע מלחמה. הצרה היא שבנוסף לכיבוש, אנחנו בונים התנחלויות בשטח הכבוש וממררים את חייהם של התושבים המקומיים. הכיבוש "הנאור", אם היה כזה פעם, כבר מזמן איננו כזה, והוא הופך יותר ויותר לפשע מלחמה. אחזור על השאלה שלא קיבלתי לה תשובה: האם במידה והממשלה תחליט למחוק כפרים / ערים שלמות בהפצצות מהאויר עדין תתנגד לסרבנות?

באמת?

אתה יכול לתת דוגמה של סיבה לגיטימית ומציאותית למחיקת עזה ותושביה מהאדמה?

Zack DA

New member
בוודאי

אם מופעל כנגד ישראל נשק בלתי קונבנציונאלי למשל. או אם יש שכונה שמייצרים בה כלי נשק והאבדות גדולות מדי בפלישה רגלית - אני בהחלט בעד מחיקת המתחם.

אז מה אתה מחפש בליכוד?

זה נשמע יותר כמו המצע של ה"איווט (אני יודע איפה אתה גר) ליברמן", או של ברוך מרזל.

Zack DA

New member
אני מעריץ גדול של ליברמן

בכל אופן איני חושב שהדברים שאמרתי אינם דעות סבירות של ליכוד.

אז דאג להפיץ את זה.

שכל הציבור ידע למי הוא נותן את קולו כשהוא מצביע לליכוד. גם מאפיונרים, וגם איבדתם כל חוש מוסרי, ומוכנים לבצע פשעי מלחמה בשביל להשיג את מטרותיכם.

Zack DA

New member
זה לא פשע מלחמה

כמו שארה"ב הטילה פצצת אטום על הירושימה - וזה היה מעשה מוסרי (!). אני עומד על כך.

ממש מוסרי.

כאילו שהיא לא יכלה לנצח אותם בלי זה, ובלי הרבה אבדות. היפנים, לרוע מזלם, נבחרו לשמש שפני ניסוי של הפצצות האטומיות. מה שכן, יש הבדל אחד חשוב בין ישראל לבין ארה"ב: מכיוון שארה"ב היא המעצמה היחידה בעולם, היא יכולה להרשות לעצמה לעשות מה שבא לה, גם אם זה לא מוסרי. אם אנחנו נפעל כמותה, אז ראש הממשלה שלנו ישפט בדיוק כמו מילושביץ, וישלחו הנה כוחות צבא מטעם האו"ם, שיכריחו אותנו לפעול אחרת מרצוננו.

Zack DA

New member
כן, זה היה מוסרי

משום שכיבוש בכוחות קונבנציונאליים היה עולה בחיים של רבע מיליון חיילים אמריקאים. זה לא שווה את זה.

ובכן:

א. אני לא יודע מאיפה הבאת את הנתון הזה לגבי כמות החיילים האמריקאים שהיו נהרגים בהמשך המלחמה ביפן. ב. נחזור לנושא המקורי: לפלשתינאים אין שום צבא רציני כזה שיכול לפגוע פגיעה רצינית בצה"ל, ולכן לא יכולה להיות הקבלה כזאת.

Zack DA

New member
אולי לא הקבלה מלאה, אבל יכול להיות

שיהיה להם מצבור של נשק לא קונבנציונאלי שפלישה רגלית תביא לפינויו מהאיזור או משהו כזה. או לחילופין שכונה בקלקיליה שיפילו ממנה מטוסי נוסעים. דברים כאלה.

לא הבנתי מה הבעיה להיכנס עם טנקים

או בחי"ר ולהשתלט על נשק כזה, גם בלי רצח של אלפי אנשים.

Zack DA

New member
זה לא רצח, זו הריגה

בכל אופן זו הייתה רק דוגמא. נניח לצורך העניין שהם יפעילו את הנשק כשהטנקים יתקרבו, אך בזכות מידע מודיעיני אנו יכולים להפציץ את המקום. או שאחזור לדוגמת המטוס. אבל למה להיות היפותטים ? היינו צריכים למחוק את הקסבה בשכם !

תגיד לי משהו:

כמה פלשתינאים יש בקסבה בשכם? כמה מהם ביצעו פעולות טרור נגדנו? האם הריגת אלו שלא ביצעו פעולות טרור נגדנו איננה רצח ופשע מלחמה? אז מי היא כן? "טעות מצערת"? לא כשאתה מציע את זה מראש...

Zack DA

New member
אני אענה בדוגמא

כדי להכריע את הנאצים, היה צורך בפגיעה במאמץ המלחמתי שלהם. לשם כך הבריטים והאמריקאים הפציצו את מרכזי הייצור הגרמניים. 200000 גרמנים נהרגו כך בדרזדן. נו, אז מה ? זה לא היה מוצדק ?

האם לפלשתינאים בקסבה בשכם

יש אותו צבא אדיר שהיה לנאצים? ההשוואה פשוט לא במקום.

Zack DA

New member
הפואנטה הייתה שלפעמים

מלחמה מצדיקה פגיעה בחפים מפשע.

בהחלט, השאלה היא כמה.

ואני לא רואה מצב בעתיד הנראה לעין שתהיה סיבה להרוג אלפי חפים מפשע פלשתינאים.

למעלה