מאמינים באמונה שלמה...?

blablash

New member
מאמינים באמונה שלמה...?

ב"ה אחרי הפיגוע ראיתי כמה ראיונות קצרים עם חרדים באזור הפיגוע שאמרו, אין מה לעשות ולא יעזרו כל המלחמות או הסכמי השלום, הכל מאת השם. אח"כ ראיתי ראיון עם בחורה שנפגעה בפיגוע, ואבא שלה, ששוב אמר, הכל מאת השם, אין מה לעשות, ולא כדאי להתאמץ, כי ממילא הכל מאת השם. אח"כ ראיתי ראיון עם ח"כ אייכלר מיהדות התורה, שבו הוא אכן טוען שהאמונה של הציבור החרדי שהכל מאת השם ולכן אין צורך להתאמצות מיוחדת למניעת פיגועים ע"י תהליכים מדיניים או צבאיים אלא רק ע"י תפילה ובקשה, ודווקא בגלל זה יהדות התורה תמיד הייתה חלוקה בענינים מדיניים (תסתכלו בהיסטוריה שלה) מכיוון שממילא הכל מאת השם. השאלה שלי היא, אם כל זה נכון, אז מדוע כשהחליטו על קיצוץ בקצבאות, מאיר פרוש, חברו של אייכלר, החליט על הפגנת ענק עם מאות או אלפי ילדים, כצעד מחאה? הרי הכל מאת השם? כמו שבענינים מדיניים אין לפעול פעולות מיוחדות לשינוי המצב כך גם לא בעייני כלכלה. ואל תגידו לי שזאת הייתה "עצרת תפילה", זאת הייתה הפגנה. למה יש לי הרגשה שבכל הנושאים יהדות התורה בוטחת בהשם באמונה שלמה, עד שזה מגיע לכסף... אמממ... כסף... שם הכל נעצר, כן קב"ה לא קב"ה, אנחנו צריכים ת'תקציבים...

פלסטיק

New member
עירוב של דת ופוליטיקה תמיד מזיק

גם לדת וגם לפוליטיקה כל העסק ממש מריח רע

בואו נסכים על כך ש...

פוליטיקה היא הדבר הכי מזיק בעולם וכל דבר שמתחבר איתה או כל בן אדם שהוא חלק ממנה, נהרס מיד!!!!!

מתנדב

New member
פלסטיק, בנוסף למה שכתבת...

שדת ופוליטיקה תמיד מזיק, וזה בכלל לא בריא לערב את שניהם יחד, אני רוצה להוסיף עוד משהו קטן, אדם צריך לעשות השתדלות ומאמץ, כפי שאי אפשר להגיד לאדם שמאמין בתורה וצדיק גדול, להגיד לו שיעבור את הכביש ברגע שחולפות רכבים, ולראות אם ה' אוהב אותו הוא לא ידרס ולא יקרה לו כלום לא, אדם אסור לו לעשות את זה ולא להגיד את זה, כך שכל אדם צריך לעשות השתדלות ומאמץ, (וזה כמו שיש בדיחה ידועה, שאדם בוכה ומבקש מהשם שהוא רוצה להגריל בלוטו, אחרי 120 שנה שהוא עלה השמימה, הוא שאל למה לא נתתם לי לוטו?, ענו לו למה לא מלאת לוטו?, למה לא עשית השתדלות מצדך?), עכשיו לגבי פוליטיקה, ועל הקצבאות, אי אפשר להגיד שיקצצו לנו וה' כבר ישלח לנו איזה מן, או איזה עץ עם כסף ואנחנו רק נקטוף את הכסף, אנחנו צרכים להילחם ולעשות את כל ההשדלות, שחוק הקצבאות לא יעבור, זה מה שמוטל עלינו לעשות, מאשר בפיגועים לא עלינו, כבר ראינו שאנשים נפגעו מפיגועים הן החילונים והן הדתיים, כולם, וזה דבר שלא בשליטתנו, כי הערבים טובחים בנו, וכמה שנשתדל לדבר איתם ולבקש מהם לא לפגוע בנו זה לא יעזור, כך שכל מה שנותר לנו, זה רק להתפלל לה' ולבקש ממנו שירחם על בניו....

פלסטיק

New member
יש גם השתדלות לגבי פיגועים

למשל כל תפיסת מחבל שמנסה להכנס ולפגע זו השתדלות ראויה כל מרדף אחרי מחבל טרם שיצא לפגע זו השתדלות כל חיסול מעבדת נפץ זו השתדלות כל שומר בכניסה לגן ילדים זו השתדלות לצערנו אנחנו לא מצליחים למנוע את כל הפיגועים (בדיוק כמו שלא מצליחים למנוע את כל תאונות הדרכים), אבל בהחלט מצליחים את חלקם. כך שלהגיד שזה לא בשליטתנו זה לא נכון, יש לנו שליטה חלקית. רק משום מה יש אנשים שלא רוצים לעשות את ההשתדלות הזו.

מתנדב

New member
פלסטיק, אתה צוקד במה שאתה אומר...

אך ההשתדלות בלשמור על גני ילדים, ובבתי ספר, עושים את זה אנשים שהוכשרו לכך, וגם אנשי כוחות הביטחון עושים זאת, שמונעים פיגועים, אבל לא כל אחד יכול לעשות השתדלות, אני או אתה לא יכולים לשמור בגני ילדים ולמנוע ממחבלים לעשות את הפיגועים, בשביל זה הוכשרו אנשים מיוחדים לשמירה, ויש את כוחות הביטחון, אבל בקיצוץ התקציב או בכל דבר אחר, כולנו יכולים להתאחד ולעשות הפגנה ועצרות התעוררות, בשביל זה לא צריך הכשרה מיוחדת, זו כוונתי הייתה...

פלסטיק

New member
יש כל מיני רמות של מאבטחים

הרמה הנמוכה ביותר היא של שומרים בקניון או בכניסה לגני ילדים ובתי ספר. אלו לא בדיוק האנשים מהיחידה לאבטחת אישים של השב"כ. לכן רבים העולים החדשים (שחלקם כבר מזמן אינם צעירים) שעוסקים בכך, כי אפילו ללא שירות צבאי או שירות צבאי מינימלי מכשירים אותם במהירות לתפקידם (תוך ימים). עולים חדשים כאלה כבר מנעו כמה פעמים פיגוע גדול (אני זוכר לפחות שני מקרים כאלה בירושלים), חלקם מסרו נפשם תוך כדי כך. כך שגם אתה או כל אדם אחר שאיננו לוחם בימ"ם יכול בהחלט לעזור.

blablash

New member
במיוחד לדת...

ב"ה ולכן, אנחנו חרדים, בעד הפרדת הדת מהמדינה!!! לא בשביל המדינה, בשביל הדת.

minzly

New member
מכונית

אדם שעומד מול מכונית ואומר נראה אם השם ידרוס אותי, יידרס (ומהשם כמובן
), כדי שילמד בגלגול הבא לא לעמוד מול מכונית לכן כתוב בתורתינו "והישמרו לכם לנפשותיכם", "הקם להורגך השכם להורגו" התפילות לא שמו סביבינו בועה שמגנה עלינו מכל רע, אלא רק מחזקות אותנו ושומרות עלינו בבואנו להילחם על החיים של העם היהודי בארץ ישראל אם מישהו קם עליך עם סכין באמצע תפילה, ובידיך לעוצרו, אתה לא תמשיך להתפלל בעיוורון, אלא תקום לרגע, תעצור אותנו ותמשיך
ואת זה התורה שלנו מלמדת אותנו, לפקוח את העיניים

מתנדב

New member
minzly, תלוי היכן אתה אוחז בתפילה..

אם אתה עומד ומתפלל שמונה עשרה, כתוב אפילו שמלך בא אליך ומקדים בשלום, אסור לך לענות לו, אפילו שאתה יודע שהוא יהרוג אותך אחרי התפילה....

מתנדב

New member
כן בהחלט שהבנתי אותך...

ודרך אגב איך שכחתי? ברוך הבא לפורום

מהדברים שלך נובע

שהפיגועים נעשים מרצוננו, שאנחנו מתפים ודורשים אותם. אם כך פועלת הממשלה, זה לא אומר שזוהי דעת האזרחים, מה גם שיש גורמים חיצוניים(אהמארה"באהמ). להשמר לנפשותינו? לא לצאת מהבית אולי? להרוג? להרוג??? ואני חשבתי שזה עבירה החמורה ביותר שקיימת...לפי שיטה זו יכולה לפרוץ מלחמה עולמית בצ'יק, כי תמיד יש סכסוכים, ואתם יוגעים מה נובע מסכסוכים, ומטורף אחד. בשורה התחתונה אתה בעצם אומר להשמיד את הפלשתינים, הרי לכולם ברור שהם רוצים בהשמדתנו...אבל מצד שני זה היה ברור לנאצים שהיהודים רוצים בהשמדתם, ותראה מה יצא, אתה באמת חושב שזה הפתרון?

minzly

New member
אני הסברתי את הכוונה הכל מהשם

לאדון בלהבלש בהמשך למה שאמר אדון מתנדב הכל מהשם, ואם אתה לא עושה כלום, סביר להניח שהשם לא ייתן לך מה שאתה רוצה, ואפילו אם אתה מתפלל, כי זה לא מספיק ובלבלש הראה בדוגמא שלו שזה לא מספיק מהות התפילה היא שהשם יעזור לך וייתן לך כוח, אם אפשר, אבל לא שהוא יעשה לך את העבודה לא אמרתי דברים על ערבים, סליחה
עכשיו אתה בטח מבין למה אני מתכוון, נכון?

נושא השרושרו היה קשור בערבים

וזה ברור כשמש שהדוגמא שהבאת עם המכונית באה להראות את דעתך על חלקנו ואחריותנו בפיגועים בהם אנחנו מעורבים.

minzly

New member
אז אני לא שקוף כי זה לא נכון

אל תבלבל לעצמך את המוח, לפחות אם מישהו אומר לך שלא אז לא פיגוע הוא לא בחירה ישירה שלך לעומת זאת, אם אתה עומד מול אוטו למרות שאתה יכול בקלות לסור ממנו (ואתה יודע לעשות זאת ושזאת הדרך), אז אתה מתגרה בחיים שלך ומתגרה בשם אתה לא תצפה לקבל 100 במבחן בלי ללמוד אליו נכון ואם תיכשל במבחן, זה מהשם, כי הוא רוצה שתלמד למבחן, ואתה יכול לבקש מהשם כוח ללמוד למבחן, אבל לא שייעשה לך ניסים ופלאות עד סוף החיים אם הבנת משהו מההסבר שלי על רצון השם, אני שמח שכתבתי את ההודעות לא מדובר פה בפלשתינאים הכיצד מתבטא רצון השם בפיגועים? זה לא נושא השרשור אך זה מאוד מעניין ואשמח לשאול לדעתם של אנשים על כך

למעלה