מאמינים באלוקים?

חזיתי

New member
מאמינים באלוקים?

אם כן, מדוע אתם לא מקיימים את מצוותיו? ואם לא, מה אתם חושבים שעולם כ"כ ענק ומושלם נברא לבד?

izzyr

New member
אתה שואל שאלה לא הגיונית...

אתה שואל: מאמינים באלוקים?, איזה אלוהים? שלך? אולי אלוהים אחר? אני חושב שאולי הייתה צריך לשאול : מאמינים בבורא עולם? בהשגחה פרטית?. זו שאלה יותר הגיונית. אך במקרה כזה שאלתך השניה הייתה נופלת, כי אין מקיימים את מצוותו, כי מצוותו שייכים רק לאלוהים שלך, לאוו דווקא לבורא עולם. אתה מבין? שאלתך איננה שאלה אוביקטיבית אלא שאלה המבוססת על אמונות ליבך, אתה מגדיר מיהו אלוהים, מה הן מצוותיו, אז אתה שואל האם הם מאמינים בו ואם כן למה לא שומרים את מצוותיו. אז הנה כמה תשובות אפשריות. א. לא מאמינים בבורא עולם, לא רלוונטי המצוות, אין לנו מושג לגבי בריאת העולם יכול להיות שהעולם לא נברא אלא מאז ומעולם היה כאן. ב. מאמנינים בבורא עולם, בורא עולם לא נתן את התורה ולכן המצוות לא רלוונטיות, בורא עולם ברא את העולם. ג. מאמנים באלוהים היהודי, חושבים שהתורה ניתנה לזמנה ולא לזמננו, אלוהים ברא את העולם. ד. מאמנים באלוהים ומקיימים מצוות. שאלה קטנה בשבילך אם לאלוהים אין עבר הווה ועתיד, מתי בדיוק זה בראשית? כלומר מאיזה נקודה יש עולם יחד עם אלוהים, הרי יש מצב שבו היה אלוהים ולא היה עולם, בנקודה מסוימת (בריאת העולם) יש עולם ואלוהים, איך בדיוק יכול להיות נקודת זמן אצל אלוהים? כך שכל זמן שקיים עולם קיים אלוהים, כך שכל זמן שקיים אלוהים קיים העולם. אני מקווה שאתה מבין את הפרדוקס.

ריאליסט

New member
אני לא מאמין באלוהים

אלא משוכנע שהתורה וכתבי "הקודש" האחרים נכתבו בידי בני-אדם בכדי להסדיר את החיים שלהם באופן האופטימלי לאותה התקופה.לכן אותם אילו שכתבו את התנ"ך ,הוסיפו סיפורים שהן אגדות בכדי לחזק את דבריהם.(למשל-סיפור מעבר ים סוף בחריבה הוא מיתוס שמעולם לא היה,סיפור המכות במצריים לעולם לא היה-ובעצם כל סיפור על-טבעי בתנ"ך). ומאחר שהתורה מלאה במצוות שחלקן רלוונטיות ללפני 2000 שנה ויותר,אין שום בעיה באי מילוי מצוות שאינן רלוונטיות למאה ה-21 (כמו שמירת שבת,שמירת כשרות וכד.).מאידך יש מצוות שהן מוסריות ובנות אל-מוות שתמיד צריך לשמרן (כמו "לא תרצח" למשל). כמו שהרמב"ם שינה הרבה מוסכמות מהתורה כדי שיתאימו לתקופתו,אינני רואה כל בעיה בשינוי מוסכמות מהתורה שאינן מתאימות לתקופתינו.לומר למשל שמי שאינו נוסע בשבת הוא אדם או יהודי טוב יותר ממי שכן נוסע-זה שטויות במיץ אשכוליות.לומר שהומוסקסואליות זו מחלה ולא נטייה טבעית (אמנם של מיעוט)-זו גזענות ורשע.

ליבליך

New member
ומה אתה חושב?

תרשה לי להיטפל למילה "מושלם". כן, העולם בהחלט ענק. אבל "מושלם"? עם יד על הלב, תגיד לי - אתה באמת חושב שהכל מושלם בעולם? אין מחלות, אין אסונות טבע, אין רעב? יש לנו עולם מושלם ואידיאלי? לדעתי לא. ישנם בהחלט דברים שראוי לשנות (כן, כן, שינוי זה לא רק שם של מפלגה) ולשפר בעולם. ישנם בהחלט דברים לא טובים ולא מושלמים. העולם אינו מושלם, ולכן, כיצירה שאינה מושלמת, הוא בוודאי לא נוצר ע"י ישות מושלמת וכל-יכולה כלשהי, כי ישות כזו (אילו היתה קיימת) היתה ודאי מצליחה ליצור עולם טוב יותר, צודק יותר ומושלם יותר מזה שקיים.

gershon17

New member
מה, אתם באמת עונים לא ברצינות?

תסבירו לו שאם הוא מאמין שאלוהים כה מופלא יכול להיות קיים בלי שמישהו ברא אותו, אתם מאמינים שעולם כה ענק יכול להתקיים בלי שמישהו ברא אותו.

asafz8

New member
מאמין

בין יישות אלוהית ל"אלוהי ישראל" כמו שכתוב בתנ"ך. אך יש מצוות מטופשות שאינני רואה צורך לקיימן. בעבר ההלכה פרשה את התנ"ך כיום התנ"ך מפרש את ההלכה.

גם אתה לא מקיים

אני קורא עכשיו, בראשית א' כ"ט: "...הנה נתתי לכם כל עשב זורע זרע אשר על פני כל הארץ ואת כל העץ אשר בו פרי זרע זרע לכם לאכלה" איפה כתוב שאתה יכול לאכול את החיות שאלוהים ברא???? אתה אמור להיות צימחוני!!! אז אם אתה בוחר אילו מצוות לקיים ואילו לא אז למה תלין על אחרים? בחיות מותר לרדות לפי פרשה זו, לא לאכול.

למעלה