מאמינות למחמאות?

  • פותח הנושא sunin
  • פורסם בתאריך

sunin

New member
מאמינות למחמאות?

הוא כל הזמן אומר לי.. איזה גוף.. איזה סקסית..מדהימה..יפייפיה...
למה הכל נשמע לי בלבולי מוח?

הוא נוגע לי ברגליים, תופס חזק בחלקים בגוף...יוצא לו תמיד: אוחחח!! איזה גוף..מדהימה

חלק אחד בראש שלי נהנה מזה ורוצה להאמין
וחלק שני הרבה יותר צועק לי ואומר: ברור שהוא משקר!! הרי את נראת זוועה. למה שמישהו יחשוב אחרת? מה, אין לו עיינים?

מדובר על בחור שהכרתי לאחרונה, אבל זה גם נכתב בכלליות....מסמל בשבילי כל מחמאה שזורקים לעברי..

מה אתם חושבים כשמחמיאים לכם?
 

מייפלס

New member
לא ממש אוהבת לקבל מחמאות

זה מאוד מביך ...
אבל יש בי חלק חדש שלומד לקבל וכן נהנה מאוד מהמחמאות .
 

sunin

New member
תמיד זה כיף לקבל מחמאות

עד שאת מתחילה לאכול סרטים לגבי האם זה נאמר באמת, או רק כדי שזה יאמר?
 

תמרה45

New member
עונה

קודם כל, תלוי מי מחמיא..
יש מחמאות שאני לא אוהבת לקבל, כי הן נראות לי נגועות.. אני מודעת לזה שלפעמים זה סתם פירוש טעותי שלי, אז זה קצת מקל עליי לקבל או לסנן..
אם זה מישהו שאני בוטחת בו, אז כן, אני לומדת להאמין.. אולי בטבעי שלי אני לא מאמינה ולא הייתי מאמינה.. אבל ברגע שאדם רכש את אמוני ומחמיא לי, אני מאוד מתאמצת להאמין, להקשיב.. וגם אם אני לא מזדהה אז זה לא נורא... אני לא חייבת לחשוב ככה כמוהו.. אבל לאט לאט אני מקווה שדברים מצליחים לחלחל.. וכך גם התפיסה שלנו את עצמנו יכולה להשתנות.... אולי, וגם לאט לאט..
 

Blackbird fly

New member
האמת שזה נושא שעלה לי בראש ממש לאחרונה

כל העניין הזה של המחמאות. סוגי המחמאות. מה המצב הנוכחי, באיזו צורה לוקחים את זה, ואיך מגיבים.
אני אתן דוגמא על עצמי, משהו שקרה לא מזמן...
הייתי במפגש חברים מסויים, וידיד שלי, ששמע פעם שיש לי אישיו עם אכילה, ראה אותי ואמר לי
"את יודעת שהשמנת בפנים וזה ממש יפה לך?"
ועוד ידיד שהיה ליד ושמע אמר "כן, השמנת בפנים וזה יפה לך".
באותן שניות הרגשתי את כל המוח שלי עולה בלהבות ועוד שניה מתפוצץ כמו הר געש.
קודם כל, המילה "השמנת", היא מקוללת בשבילי.
בשבילי, כי יש בנות אנורקטיות ובתת משקל, שרוצות להחלים, ורוצות לעלות במשקל, ולהן זו יכולה להיות המחמאה הכי גדולה שקיבלו, ויכולה לחזק אותן בתהליך ההחלמה.
ויש את אותן בנות אנורקטיות בתת משקל שאם הן שומעות "מחמאה" כזאת, היא יכולה להוות להן טריגר רציני ולגרור אותן עמוק למטה לבור המחלה.
אבל אני לא קשורה לסוג הבנות האלה, לפי הBMI שלי אני במשקל תקין (אחרי ליטרים ארורים של אינשורים באשפוז האחרון. ובעצם תוהה למה בכלל אני מרגישה צורך להסביר ולהתנצל על זה...), למרות שבגוף יש בשר מיותר להוריד. ואת זה אני אומרת באופן אובייקטיבי לחלוטין, בלי שהמחלה אומרת לי מה להגיד. וגם הבנות מפה שחברות שלי בפייסבוק ורואות אותי בתקופה האחרונה יכולות להבין על מה אני מדברת.
כשהייתי צריכה להגיב איכשהו, החזקתי את עצמי חזק לא לצרוח עליהם, ואמרתי להם בסוג של צורה אדישה "זה מאוד חכם להגיד "השמנת" לבחורה עם הפרעות אכילה".
במיוחד שאני במצב שאני מתעבת את הגוף שלי.
המשכתי להתנהג במפגש הזה כרגיל, דיברתי עם חברים וצחקתי וסיפרתי, אבל בראש כל מה שמעניין אותי זה אותו משפט שאמרו לי.
חזרתי הביתה, פרצתי בבכי היסטרי, וצרחתי על אבא שלי שאו שהוא מביא לי סטוק של כדורי הרגעה או שאני הולכת וחותכת את כל הורידים שלי.
כמובן שבנוסף לזה החלטתי שממחר צום מוחלט לחצי שנה הקרובה.
ויש את הצד השכלי, ההגיוני, שאומר בעצם ש, הם בסך הכל ניסו להחמיא לי באמת ובתמים, המטרה שלהם הייתה לגרום לי להרגיש טוב, ואולי באמת לדעתם זה יפה.
כשנותנים לי מחמאה של "רזית", אני יכולה להיות באופוריה לכמה שניות הבאות. המחלה, בסימפטומים, נרגעה אצלי בצורה ניכרת, (אולי טריגר בהמשך)

אני לא מקיאה ולא עושה צומות כבר מספר שבועות, אחרי שפשוט הבנתי שבזמן הצומות הנפש שלי סובלת כפליים, ואני פשוט מתייסרת.
אז החלטתי לאכול דברים מסויימים שהם בריאים, דברים מאוד ספציפיים שאני מרשה לעצמי לאכול ומרשה לעצמי להשאיר אותם בתוך הקיבה שלי,
לא תפריט מסודר שנותן לגוף את כל מה שצריך, כי עדיין, הרצון שלי לחזור למשקל הקודם שלי, ולהיות רזה כמו שאני רוצה, מאוד חזק ומאוד שולט, ואם להיות כנה,
אם לא הייתי מתייסרת כל כך בצומות, בהחלט הייתי צמה לכמה חודשים הקרובים, כי לצערי עדיין לא הגעתי למצב שהבריאות שלי מעל הכל.
אבל בגלל שהמצב הוא לא כזה, אני מתפשרת, רק כדי לגרום לעצמי לסבול כמה שפחות.
ואם ייתנו לי מחמאה של "רזית", כשאני מצב כזה ומתנהלת ככה, אז זה יעשה לי רק טוב, כי אז אני אראה שאני יכולה לקבל מחמאות שאני רוצה לקבל
גם בלי לצום חודשים.
אבל בכל זאת, לא משנה מתי ובאיזה מצב, אם מישהו בחוסר טאקט מוחלט ובורות מטורפת ייתן לי מחמאה של "השמנת (וזה יפה לך)",
אני לא יודעת איך אתמודד עם זה, וכנראה שהתקפי הבכי ההיסטריים יופיעו שוב ואני אצום ביומיים לאחר מכן, אבל איכשהו מתישהו זה תמיד נרגע ופשוט חולף דרכי ועובר הלאה.
(כן, בעיקר כי אני אנורקטית כושלת עם אופי חלש מדי כדי להצליח לצום כמה שאני רוצה.)
 

כמהאפשר

New member
מגיבה בזהירות

השאלה היא האם את מרגישה שאת לא מאמינה למחמאה-
האם שם טמון חוסר הבטחון.
או שאת מרגישה שלא אותך הוא רוצה, אוהב, מחבב.
שאת מעטפת ומשהו חלול בפנים, שהוא לא באמת רואה אותך. ויש לך צורך, צורך תמידי שיראו *אותך*- ואת רגילה להשיג אותו דרך מיניות, נחמדות ודברים שמרגישים לך תמיד חיצוניים. שמרגישים לך למכור את עצמך.
ואז נוצר פרדוקס.
 

sunin

New member
זה פחות קשור אליו

הוא די ׳חדש׳ ככה שאני פחות מחפשת שכבר יראה מעבר למעבר...
 

levshavur

New member
לגביי מחמאות

שונין שלום
אצלי הנושא של מחמאות הוא משהו שאני לא תמיד יודעת איך לקבל אותו. בכל הילדות וגם אחר כך ספגתי המון ביקורת ולפעמים היא צפה ועולה במחשבות שלי. זה עושה לי להרגיש חוסר ביטחון גם בדברים שאני טובה בהם.
יש לי צורך פנימי כזה לקבל מחמאות כחיזוק, כמשהו חיובי, כפירגון כאילו מה,אני באמת כזאת? (לטובה!) כדי להתגבר על המחשבות של הביקורת שתמיד ספגתי...
וכשהבעל שלי קורא לי יפהיפיה (איך כותבים את המילה הזו???) בהתחלה זה הרגיש לי לא אמיתי אבל כיום כשהגענו לקשר קרוב וטוב אני מרגישה שבעיניים שלו- בעיניי האהבה אני באמת כזאת ...(והוא כל שבוע מורט לי את "הזקן" - כי הוא רוצה שאהיה יפה (אני לא מוכנה לעשות שעווה בפנים כי זה כואב לי מידיי) אז כיום זה אפילו משמח אותי לשמוע את המחמאה הזו...
לבשה.
 

levshavur

New member
תודה !


 
דיון חשוב

להגיד שהיכולת לקבל מחמאות קשורה למה שאתה חושב על עצמך זה המובן מאליו.
אני מניחה שכל מי שנמצאת כאן מתקשה בתחום הזה, כי כולנו מתקשות לאהוב את עצמנו ולכן מתקשות להאמין כשמישהו אוהב אותנו.
באופן אישי, כמו שאני מניחה שכולן כאן, בתקופות ששנאתי את עצמי היה לי קשה יותר עם מחמאות ובתקופות טובות יותר שלי עם עצמי אני יותר נהנית ממחמאות.

למרות זאת אני חושבת שאפשר לקבל הרבה כח ממחמאות,
ואפשר לעשות עבודה עצמית כדי לתת להם להכנס פנימה ולעשות לנו טוב.
אני חושבת שהנטיה הטבעית של רובנו היא להגיב בשלילה, להגיד "מה פתאום" וכו', מה שגורם לנותן המחמאה להתייבש או לנסות לשכנע בכנות כוונותיו- די פאסיב אגרסיב מצידנו.
אנחנו לא מרוויחות מהמחמאה וגם מבאסות את מי שנתן אותה.
אבל אם במקום זה היינו אומרות פשוט- תודה- אני חושבת שהיה נשאר איזה פתח קטן למחמאה לחדור פנימה,
ואולי לתת איזה ליטוף או נחמה לחלקים השונאים את עצמנו שלנו.

וזה נראה לי נכון לגבי מחמאות על מראה חיצוני כמו על דברים פנימיים באותה המידה.
 
אני מסכימה עם כל מילה

למדתי את זה בתכנית. פשוט לומר תודה. כמה פשוט.
[רק מה, מסיבה ברורה לא מחמיאים לי על הגוף שלי, ומי שכבר כן מחמיא תמיד מסייג את זה "אם רק תרדי במשקל"... "אם רק היית רזה יותר"... וכו'. נפלא. כבר עדיף שלא תגידו כלום.
 

lital172

New member
כל כך חכמה

אני קוראת כל תגובה שלך בשקיקה ולומדת המון. תודה..
 
בשבילי טריגר

גם ההודעה הפותחת
גם מה שאכתוב.
מילים כאלו בסיטואציה כזו הן לא מחמאות לגביי.
 

קולדון

New member
מעניין

פעם היה לי ממש קשה עם מחמאות. הייתי בטוחה שהן נאמרות בציניות במקרה הטוב, או מתוך טמטום במקרה הפחות טוב, או שמשקרים לי בפנים כי רוצים ממני משהו.

עכשיו יותר כיף לי עם מחמאות, ואני מנסה מאוד להתרגל כשאני מקבלת מחמאה, לחייך ולהגיד תודה. לא משנה כמה זה מביך אותי, או כמה אני חושבת שלא מגיעה לי המחמאה.

אני חושבת שזה חשוב ללמוד לקבל מחמאות.
יש לי כמה וכמה תסביכים שהצלחתי לשים תחת שליטה בזכות זה שנפתחתי לראות את עצמי דרך עיניים של אחרים.
בהתחלה זה היה משגע אותי אם החבר היה מחמיא לי על הרגליים, שחשבתי ששמנות, אבל אחרי כמה בני זוג שדווקא פירגנו לי על חלקים בגוף שהתאמצתי להסתיר, זה קצת ריכך את השנאה העצמית. והיום כשמחמיאים לי זה קצת פחות זר.

בכל מקרה, אני חושבת שמאוד מאוד חשוב למען השפיות ללמוד לפרגן לעצמך, לחזק את עצמך, ולאהוב גם את הדברים שקצת פחות יפים או מוצלחים... או בעצם- לקבל את חוסר המושלמות, כמו שרוב האנשים הבריאים מסוגלים לעשות. זה לא שהם עפים על עצמם כל הזמן, הם פשוט חיים בשלום עם מגרעות ולא הורסים את עצמם בגלל כמה חסרונות.
 

lital172

New member
דיון מעניין, תודה לך.

פעם בכלל לא יכולתי לקבל מחמאות גם לא מהבו זוג שלי. מאוד רציתילהאמין אבל היה לי קשה.. אחרי שעברתי תהליך עם עצמי מאוד נעים לי עם מחמאות. שאומרים לי שאני טובה.. וכולם שמחים להיות סביבי זה מרגש אותי ואני מקבלת את זה באהבה ולא דוחה את זה. לגבי מחמאה על הגוף. אני כן יכולה לראות שיש בי יופי. ואוהבת את הפנים שלי.. בגוף קצת פחות. למרות שהוא תמיד מחמיא לי כל הזמן. אבל הספקות. שיש בנות מושלמות עם גוף מדהים. ואיך לא נמאס לו והוא הולך לכיוון הזה.. זה מדי פעם נכנס לי לראש ואנחנו מדברים על זה. והוא אומר שהוא רוצה רק אותי ואיך שאני וזה מאוד מחזק.

כיף לקבל מחמאות. שנותנים לזה להיכנס פנימה ולא דוחים את זה מעלינו. זה ממלא אותו מבפנים ומעלה חיוך. ו
אז בהתחלה לא מאמינים ונבוכים. אחר כך אומרים תודה ושותקים. ובסוף באמת נותנים לעצמנו להרגיש את זה קרוב וזה בהחלט נעים..
 
למעלה